Johan Carlson ny ledamot i ATG:s styrelse

Johan Carlson har blivit ett känt ansikte under pandemin via sin roll som generaldirektör för Folkhälsomyndigheten (FHM),  På måndagens   bolagstämma i AB Trav och Galopp (ATG) till utsågs han av regeringen till ledamot i styrelsen.

Om han har tvingats vara i sjukhusmiljöer tidigare så blir det nu ändring. Johan Carlson är invald i ATG och då är ju stallet den naturliga platsen

 

ATG:s styrelse består av sex ledamöter utsedda av staten inklusive ordförande, fem ledamöter utsedda av trav- och galoppsporten samt en personalrepresentant med två suppleanter.  

Johan Carlson utsågs av regeringen i torsdags och har tidigare suttit i ATG:s styrelse (2015 – 2016). Han tillträder den 1 september och lämnar i samband med detta sitt uppdrag på FHM.

Johan Carlson, 67 år, tillträdde tjänsten som FHM:s generaldirektör år 2014 då Smittskyddsinstitutet, Statens folkhälsoinstitut och delar av Socialstyrelsen slogs samman till Folkhälsomyndigheten. Han var tidigare generaldirektör för Smittskyddsinstitutet.

– Jag är glad att få hälsa Johan Carlson välkommen tillbaka i ATG:s styrelse. På ATG värnar vi om våra kunder, vi vill att de ska må bra i sitt spelande och spelansvar är vår viktigaste hållbarhetsfråga. Johan har med sin bakgrund en synnerligen gedigen kunskap kring folkhälsa vilket stärker oss i vår strävan att alltid ligga i framkant i dessa frågor, säger Bo Netz.

 

I samband med Johan Carlsons tillträde lämnar Petra Forsström sitt uppdrag i ATG:s styrelse.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.