Har vi ingen lust att betala här heller?
Siffrorna från mätföretaget MMS gav säkerligen många beslutsfattare inom TV-industrin en tankeställare.
Då flyr TV-tittarna?
Sportbladet granskade de första dagarnas beteende och hävdade att vid landskamper i betalkanaler flyr tittarna.
Då gällde det Tre Kronors seger mot Finland i Karjala Cup. Hockey, som för åtskilliga är garanterat bra tv, gav inte alls det utfall som många tog för givet. Enbart 154 000 tittare lockades till TV 10 via Viasat.
Och sedan rapporterades om att fotbollslandslagets match mot Danmark bara sågs av ca 58 000 i Canal+.
Kommentarerna så långt, enligt Sportbladet, var följande :
- Det var runt 58 000 tittare. Men det är ingen officiell tittarsiffra, så du bör nog få godkänt från Canal+. Vi har ingen tid att gå på mer än den som är i tablån, mellan klockan 19 och 21 på fredagskvällen, säger Sarah Magnusson, kontaktperson på MMS.
- Vi mäter inte tittarsiffror på det sättet, eftersom Canal plus är abonnemangsbaserat. Men vi vet att matchen hade en räckvidd på 155 000 personer. Till det tillkommer alla som köpte matchen som pay per view i tv och på Csports, säger Ulrika Westerberg, pressansvarig på Canal +.
Vill inte släppa siffrorna
Därpå följde tisdagskvälllens landskamp på Wembley, England-Sverige. Publiksiffran var den sämsta i historien på Wembley med endast 48 865 betalande åskådare.
Men framför TV-apparaterna satt åtskilliga svenskar. 772 000 tittare blev noteringen vid matchen som sändes i TV4 Sport.
Hur många betalabonnemang som Canal+ och Visat säljer vore bra intressant att ta del av. Dels försäljningen i dag och dels över tid.
Våra TV-vanor torde förändras i takt med utbud och medvetenhet. Kanske har konkurrensen om TV-tittarna blivit så stor att vi har lätt att hoppa över och ta en annan kanal. Ungefär som vi väljer en annan sajt på nätet när vi måste betala.
Kommentera
Vad anser du? Låt oss diskutera, antingen med Facebook – eller med kommentarer direkt på sidan.
- Kommentera med Facebook
- Kommentera utan Facebook
2. Goda intäkter på att gräva sin egen grav?
Sevensk fotbolls försäljning av TV rättigheter ger ju stora intäkter det är klart. Jag minns dock en tid (70-talet början på 80) när jag följde Hockey VM varje år. När sedan VM började sändas på en kanal, Tv3, som jag inte hade tillgång till, började ibntresset avta. Idag ser jag aldrig på Hockey. I stället irriterar jag mig på all Hockey jag tvingas lyssna på när jag sätter på min bilradio. Kan det vara så att SvFF gräver sin egen grav? Skulle det kunna vara alternativ att producera sina matcher själv och bädda in reklam i strömmen sända över internet till alla som vill se? Större tillgänglighet skapar ett större intresse som ger en positiv spiral.Mest lästa just nu
Fotbollförbundets nyvalde ordförande, Urban Åström, fick vidkännas ett svårt nederlag vid helgens RF-stämma i Göteborg Med röstsiffrorna 131-58 föll fotbollens, och Riksidrottsstyrelsens förslag för en höjning av det så kallade ”taket” från nuvarande 10,0 till 12,0 procent.
Striden handlar om hur det statliga anslaget, cirka 1.8 miljarder kronor ska fördelas inom idrottens medlemsförbund.
Utredningen för tryggare idrottsevenemang” har överlämnats till regeringen. Ett av förslagen som utredaren presenterar är en ny lag för kamerabevakning som ger arrangörer möjlighet att dela och hantera kameramaterial kopplade till misstänkta brott.
I augusti står Malmö värd för en historisk premiär. För första gången någonsin i Europa arrangeras en WTT Grand Smash – bordtennissportens mest prestigefyllda tävlingsformat. Mellan 14–24 augusti 2025 samlas världens bästa spelare i Malmö Arena där toppmatcher varvas med publikfest och internationell stämning. Bland de svenska stjärnorna finns Truls Möregårdh, redo att försvara de blågula färgerna på hemmaplan.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Finansmannen Christer Gardell lättar på oplånboken igen. Vill han stötta r OS-guldmedaljörerna i beachvolleyboll, David Åhman och Jonatan Hellvig.
– De är fantastiskt duktiga idrottare och de är jättefina förebilder, säger Gardell till SVT Sport.
Folkspel är föreningslivet eget lotteriaktör. Sedan och erbjuder bland annat föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.
I senaste dragningen gick vinsten till breddföreningen med fotboll och innebandy i sin verksamhet, Luleå SK.
I raden av talanger som har fostrats i BP:s akademi i nordvästra Stockholm, är nu 16-årige Love Arrhov på väg ut i den stora fotbollsvärlden.
På sin hemsida berättar BP att överenskommelse har träffats med tyska Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt om övergång efter här säsongen.
Enligt uppgift ligger övergångssumman på 50 miljoner kronor, som kan växa ytterligare med 30 miljoner i form av olika bonusar.
Andreas (inte verifierad)
tors, 2011-11-17 18:23
1. Nej det var inte TV4 som
Nej det var inte TV4 som sände Karjala Cup, det är MTG. En gång till tack...