Ojämn miljonfördelning inte annat än logisk
Av 76 miljoner kronor i regeringens krispaket går 72,9 miljoner till herrklubbar i fotboll medan damklubbarna får dela på 3,6 miljoner.
Klart att du reagerar.
Å andra sidan avstår Elitklubbarna en del av sina pengar och ger till damfotbollen
Det betyder att damklubbarna ersätts till hundra procent.
Jämställd fördelning
Herrklubbarna och förbundet hörsammar regeringens önskemål om en jämställd fördelning.
Förbundsstyrelsen jämnar också ut stödet mellan herr- och damsidan.
Resultatet är att damklubbarna får 100 procent av vad de ansökt om, medan klubbarna i allsvenskan och superettan får 41,5 procent av ansökt belopp.
Fotbollens totala del av regeringens stödpaket till idrotten i sviterna efter corona uppgår till 159 miljoner kronor. Av dessa kommer 41 miljoner kronor att fördelas av Riksidrottsförbundet direkt till klubbar under elitnivån.
Men nu sker det unika att herrklubbarna avstår pengar och damklubbarna kan få mer pengar.
"Härligt med den solidariteten"
Faktum är att herrklubbarna i allsvenskan och superettan avstår delar av sitt kompensationsstöd.
– Det är glädjande att se den solidaritet som finns i Fotbollssverige i den här mycket utmanande situation, förbundsordförande Karl-Erik Nilsson.
Här får Göteborg lyfta bucklan
Fördelningen av regeringens krisstöd är både enkel och logisk.
Stödet bygger på de klubbarnas normalintäkter– men som försvann i spåren av pandemin – och där är skillnaden avsevärd.
- Det gör det ännu viktigare att vi jobbar tillsammans och beaktar stödet utifrån ett jämställdhetsperspektiv –, säger Karl-Erik Nilsson.
Annika Grälls, ordförande EFD vil få fram:
– Många damklubbar lever med små ekonomiska marginaler redan i utgångsläget. Nu har pandemin skapat en ännu merbesvärlig situation.
Det är klart att vi uppskattar dialogen med SEF och det beslutet vi har lyckats enas om – vi vet ju att även SEF-klubbarna är hårt ansatta.
Mest lästa just nu
Ekonomiska fördelningsfrågor, samt den demokratiska processen, var i fokus vid fotboll-Sveriges unika distriktskonferens på Arlanda i helgen. För första gången möttes de 24 distrikten utan närvaro av SvFF-representanter. Ordföranden Fredrik Reinfeldt och hans stab hade inte bjudits in.
Mötesordförande var Ola Johansson, Gästrikland, och han vill tona ned frånvaron av SvFF
Planerna på en omfattande revidering av arenor och hallar för idrott i Malmö är högaktuellt. Malmö stadion från 1958 rivs och ersätts av en ny stadion för fotboll och friidrott med plats för 8 000 åskådare, kostnadsberäknad till 538 miljoner kronor och som planeras att kunna användas tidigast våren 2029. Dessförinnan påbörjas bygget av en ny multisportarena på stadionområdet där gamla Malmö stadion rivs under 2025-26.
Löpning & livet, en av Sveriges största podcasts inom sport, går in som svensk mediapartner för Broloppet 2025. Ett unikt evenemang, som förväntas bli ett av Nordens största löparevenemang 2025, markerar även 25-årsjubileet av Øresundsbron och ska genomföras den 15 juni, med start i Köpenhamn och målgång i Malmö.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.
Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl
Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt.
nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.
– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.
Svenskt föreningsliv har miljoner skäl att tacka Jonas Klavberg, 56 år, och nära förknippad med innebandy laget Warbergs IC, fyra SM-guld, det senaste erövrat 2008 och med tre segrar i Europacupen.
Som it-entusiast insåg Jonas Klavberg först av alla hur media- landskapet och rättighetsfrågor var under förändring.
IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med Information om att det bllir en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren, Linus Wahlqvis, mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.
Skriv kommentar