Mästarna befarar egen undergång
Utspelet kom vid en egen presskonferens i Sandviken på måndagen.
Bandyhall ska bli multihall
”Bandyns mästarlag SAIK kommer inte att finnas kvar som elitförening, och Sandvikens kommun kommer därmed att förlora ett starkt varumärke”, hävdade klubbens förespråkare.
Skälet är en konsekvens av att Göransson arena i fortsättningen inte prioriterar bandyn.
Elitlaget ska få börja spela utomhus igen och det var mot den bakgrunden som klubben man presenterade sin konsekvensanalys av en strategisk affärsplan som ledningen för Göransson Arean presenterade i maj.
Positivt bokslut för första gången
- Säsongen som gick spelade elva svenska bandyklubbar inomhus, och SM-finalen kommer att spelas inomhus från och med 2013 på nya nationalarenan i Solna, påtalar SAIK i ett pressmeddelande.
Bara dagarna efter att klubben äntligen lyckades redovisa ett positivt ekonomiskt årsresultat, där ett hotande underskott har vänts till 90 069 kronor i plus, anser sig SAIK-arna hotade mer än någonsin.
Framtiden ser dyster ut, tycker SAIK-arna som bara får vara i Göranssons Arena från augusti till och med december. Sedan ska anläggningen betraktas som en multiarena med plats för andra evenemang.
Klubbens representanter anser att Göranssons arenas affärsplan inte stödjer, snarast motverkar SAIK:s vision som klubb.
Kommer tappa spelare
I ett pressmeddelande hävdas att klubben får svårare att betala tillbaka skulderna och komma tillrätta med ekonomi samt att bandygymnasiet kan försvinna från Sandviken,
Klubbens representanter menar också ”För en spelare på elitnivå är en hall idag ett måste. Den trupp av unga talanger vi idag besitter har valt SAIK Bandy av den anledningen att de ser bäst förutsättningar att utvecklas här i Sandviken.”
Slutorden från styrelsen är ”Vi kan därför konstatera att SAIK Bandy inom två år inte längre kommer att finnas kvar som elitförening samt att regionen och Sandvikens kommun därmed förlorar ett starkt och viktigt varumärke.”
Mest lästa just nu
Efter två mål och sex assist på 32 matcher var SHL-laget Rögles tålamod slut med tidigare NHL-spelaren Jakob Peterson, 25 år.
Han värvades in som förste center, och som ersättare för Rodrigo Abols som sent in i säsongen försvann till Philadelphia Flyers.
Slakthusområdet i Stockholm förvandlas. Söderstadion försvann, Diskussion pågår angående Johanneshovs framtid. Och nu Nu blir Tele2Arena i stället 3Arena. Ett tioårigt avtal träder i kraft i och med årsskiftet. Telekomkonkurrenten Tre blir ny namnsponsor i ett tioårigt avtal.
Den 9 maj är det premiär för hockey-VM i Sverige och Danmark. Tre Kronor inleder turneringen just den dagen mot Slovakien samma dag. Räkna med mycket folk på läktarna. Intresset är stort och redan nu är 150 000 biljetter sålda till matcherna i Stockholm.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
En prenumerant i handbollsklubben vann 100 000 på senaste dragningen i JOYNA, ett digitalt lotteri från ideella Folkspel. Samtidigt fick Rimbo HK, som sålde lotten, samma summa.
– Ett oerhört viktigt tillskott till vår verksamhet, säger styrelsemedlem Therese Hurtig.
Behållningen från Bingolottos Uppesittare-kvällen, dan-före-dan och en enskild kväll landade 2024 på 142 miljoner att fördela på klubbar och organisationer. Sedan gav Nyårsbingon ytterligare 14 miljoner i överskott. Totalt innebar det 156 miljoner kronor!
Åtskilliga svenskar älskar att med morgon följa skidåkning på tv. Inte undra på att Viaplay förlänger nu förlänger sitt avtal med Internationella skidförbundet, Fis, till 2030.
– Skidsporten engagerar många i Sverige. Därför känns det väldigt kul att fortsätta ge tittarna det bästa från skidvärlden, bekräftar Viaplays sportchef Erik Westberg.
Mästartiteln är säkrad, men det betyder inte att arbetsro infinner sig i Malmö FF. Många spelarfrågor behöver slutföras.
På tisdagen tillkännagav MFF-ledningen att skyttekungen Isaac Kiese Thelin förlänger sitt kontrakt med MFF. Den 32-årige forwardens nya avtal gäller till och med 2026.
Kristof (inte verifierad)
tis, 2011-06-28 08:40
1. Om nu varumärket är så starkt
Om nu varumärket är så starkt som SAIK själva menar att det är så skulle man rimligtvis kunna exploatera arenans yta mer effektivt än de evenemang som istället ska äga rum. This is the power of the market.Anders J (inte verifierad)
mån, 2011-07-04 18:53
2. Nu är det ju så att arenan
Nu är det ju så att arenan inte ägs av SAIK, utan av arenabolaget. Bolaget har ansvar för donnationen från några Göranssonstiftelser, om de inte uppfyller kraven så kan de bli ny styrelse. Nu har arenastyrelsen misslyckats med att få dit annat relevant ungdomsverksamhet som donnation säger, så då istället för att se till att dra dit verksamehet som kan dela arenan med SAIK, så slänger de ut SAIK INNAN de ens har verksamhet att flytta in. Alla, inklusive SAIK, har varit överens om att sattsa på vintersport i Sandviken, exempelvis med ungdomsturneringar med vintersporter. SAIK har alltid varit flexibel när det gäller att ha tillgång till arenan, det är ju även ungdomsverksamhet som SAIK bedriver där. De har tom haft enstaka matcher utomhus, vilket skulle kunna fungerar i fortsättningen om någon lämplig ungomsturnering skulle behöva tiden. Dessutom har kommunen skrivit på ett avtal med bandygymnasiet om att gymnasiet skall ha tillgång till fullstor bandy under höst-vinter-vår som ett viktigt krav. Kastas bandyn ut under våren, så kommer bandygymnasiet att flytta. Vilket är en viktig del i SAIK:s elitsatsningar. Dessutom har en ur Göranssonsstiftelserna gåt ut och sagt att han inte ser behovet av att kasta ut SAIK elitbandy på våren för att uppnå stiftelsens önskemål. I vart fall inte innan de har utvecklat en annan verksamhet, som kan ske stegvis. Mycket är konstigt i det här...