I pappas fotspår, nästan

TV var där, tidningarna och fotograferna likaså, givetvis även pappa Björn och mamma Patricia samt pappas gamla tränare Percy Rosberg plus ytterligare ett 50-tal åskådare.

Alla var där för 15-årige Leo Borgs skull.

Leo Borg spelade sin första match i förkvalet till Stockholm Open i Salkhallen i Alvik. Leo förlorade ma mot Gustaf Ström med 2-0 Foto: Hanna Franzén / TT / kod 11870

Leo hade fått chansen att kvala in till Stockholm Open på grund av ett återbud. Han mötte den två år äldre Gustaf Ström i Salk - hallen men förlorade med 6-4, 6-3. Debuten i Stockholm Open, pappas paradturnering, får vänta.

Redan framgångar

Leo har fått en hel del via generna och vad han gör i framtiden så kommer många att följa honom. Han har redan nått framgångar. 

I augusti erövrade han JSM-guld igen, då i 16-årsklassen. Och han tog hem en av de mest prestigefyllda turneringarna, SALK Open, trots något äldre motståndare.

På banan syns det minsann vem han brås på. Han beter sig lugnt och behärskat och har mycket tålamod.

Men efteråt sa han vänligt men bestämt nej till att prata med den samlade pressen.

Arvet finns hos Leo

Och Pappa Björn medgav att tjurigheten nog gått i arv.

”Vi är lika tjuriga och envisa.”

”Det är rätt inställning”.

Björn var imponerad av sonens spel trots förlusten.

”Jättebra, en bra erfarenhet. Det var två dukacatiga killar som spelade, de har framtiden för sig och det var en bra match som var kul att se”, säger Björn.

Björn Borg inledde sin sagolika karriär som 15-åring i Stockholm Open. Kanske blir det Leos tur nästa år.

”Bra för tennisen”

Hur reagerar Leo inför all uppmärksamhet?

-   Det är inte kämpigt för honom, det är bra för tennisen. Kanske börjar man skriva om tennisen igen i framtiden för det finns många duktiga juniorer i Sverige, tyckte Björn.

  Leo tycks också ha en avspänd inställning till det som han är en del av:

 –  Det påverkar mig inte så mycket. Jag vet ju att Björn Borg är min pappa, sa han med ett skratt i en intervju för Sportway för ett par år sedan.

Men redan som 13-åring sa han också:

”World top ten is my goal”.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.