Här kommer det en mångmiljonär

Charlotte Kalla har satt nytt rekord – i inkomster. Vinsten för Charlotte Kalla AB för redovisningsperioden 1 juli 2017-30 juni 2018 visar på ett miljonregn.

Charlotte Kalla, sprintkval, vid söndagens tävlingar under skidpremiären i Bruksvallarna. Foto Ulf Palm / TT

 

Det är SportExpressen som redovisar siffrorna för hennes bolag som hon äger till 100 procent.

Omsättningen ökade från 7,1 miljoner till 11,2 miljoner.

18 miljoner i eget kapital

Vinsten ökade från 4,1 miljoner till 7,6 miljoner.

Det egna kapitalet uppgår till nära 18 miljoner kronor.

Något liv i lyx unnar hon sig inte. Hon tog ut så lite som 270 000 kronor under räkenskapsåret.

Hennes manager Olle Håkanson sa efter Kallas succé i OS i PyoeongChang:

- Hon har ju inte direkt minskat i värde.

31-åringen tog fyra medaljer i OS, ett guld och tre silver.

Hanna Öberg nobbar också

Kalla är restriktiv när det gäller reklamkontrakt. Hon vägrar till exempel att ställa upp som reklampelare för spelbolag. Nyligen avslöjade Hanna Öberg, guldmedaljör i skidskytte i OS, att också hon nobbar spelbolagen. Öberg har sedan en tid tillbaka även Olle Håkanson som manager.

Vad är det som gör varumärket Charlotte Kalla så intressant? Olle Håkanson:

- Hennes totalt ärliga och genuina sätt. Hon är bara sig själv. Och den typen av personer kommer bara att öka i värde i en värld det vimlar av influencers som säger vad som helst för lite pengar.

Lär av Gunde, Charlotte!

En sak som Charlotte Kalla inte är proffs är när hon gör tv-reklam. Då är hon inte sig själv. Inte än men hon har tiden för sig. Hon ser spänd ut och läser ”innantill”. Hon borde ta lektioner av Gunde Svan som går direkt genom rutan. Det syns hur roligt Gunde tycker det är att stå i blickpunkten – förmodligen tänker han på gaget också.

Det är inte billigt att anlita Gunde men Charlotte har råd. 56-årige Svan grundlade sin förmögenhet genom skidåkningen. Hans bolag Vansbro Montage & Fastighetsbolag med dotterbolag hade vid redovisningen i december 2017 tillgångar på 9,7 miljoner kronor.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Sports Media-byrån Spring Media fortsätter att expandera och förstärker nu sin internationella säljorganisation via nyanställningar.

"Vi håller snabbt på att bli en verkligt global fullservicebyrå, framhåller Tobias Osmund, VD för Spring Media Group

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Putin-vänliga Kazakstan erhöll noll röster när IIHF, det internationella ishockeyförbundet, på fredagen utsåg arrangör för 2027 års mästerskap.

 Motkandidaten Tyskland samlade 102 röster, arenor blir PSD Bank Dome i Düsseldorf med plats för 13 284 åskådare samt SAP Arena i Mannheim som rymmer 13 200 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.