Så räddas Vinterstudion i SVT

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

En bild från Vinterstudion som vi har vant oss med. André Pops i huvudrollen, med gäster i studion.

Från med hösten 2021 har Nent Group – Nordic Entertainment Group AB - köpt rättigheterna till i princip allt vad som sker på snö. Men nu kan alltså ett samarbete vara möjligt så SVT, som sänt Vinterstudion sedan december 2008, kan fortsätta.

SVT hoppas bli en linjär (omdirigerad) partner till Nent Group. SVT skulle kunna sända tävlingar i linjär TV medan de streamas (strömmar) i Viaplay. I Dagens Media bekräftar Anders Jensen, vid för Nent Group, att det kan bli en möjlighet.

- Vi börjar dock inte sända förrän 2021 så det är för tidigt att säga exakt vad som kommer att visas var, säger Jensen.

Tidigare har han sagt:

- -Vi ska bestämma om vi vill använda skidåkningen i ett linjärt fönster i tillägg till Viaplay eller om visa ska ha samarbetspartners. Det skulle kunna vara SVT i Sverige till exempel som blir den linjära partnern medan vi har all streaming.

Det har Nent Group köpt

Nent Group har köpt rättigheterna från hösten 2021 och fem år framåt till den alpina världscupen för damer och herrar, världscupen i längd damer och herrar, världscupen i backhoppning damer och herrar, världscupen i snowboard damer och herrar, världscupen i freeestyle och freeskiing, damer och herrar.

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson säger till Idrottens Affärer:

- Vi är helt fokuserade på att göra Vinterstudion i tre år till. Sen får vi se vad som händer. Som vanligt ligger tyngdpunkterna på alpint, längd och skidskytte. Från hösten 2021 kan vi sända Världscuptävlingar från Schweiz och Österrike i alpint och längd. De ländernas tävlingar ingår inte i Nent Groups köp.

Ska bjuda på skidskytte

- Dessutom kan vi sända andra skidtävlingar, till exempel från SM-veckan. Det finns ju andra sporter också som vi kan sända, ishockey är en.

- Bandy också?

- Man ska aldrig säga aldrig. Det går fort i den här branschen och vem vet vad som händer om tre år? Det är många som vill jobba med oss. Vi står för demokrati och sunda värderingar. Så jag är hoppfull inför framtiden.

- Avtalet med skidskytte går ute efter tre år. Klart att vi kommer att vara med och hugga i den affären, säger Åsa Edlund Jönsson.

Vinterstudion har blivit som en kär gammal vän för många svenskar med programledarna André Pops, Yvette Hermandstad och den rutinerade längdduon Jacob Hård och Anders Blomquist. Så vem vet, Vinterstudion är kanske för evigt. I varje fall så länge det finns snö.

Göran Söderlund

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.