Nybyggen gör Ruddalen toppmodern

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Ruddalens ålderstigna skridskobana moderniseras för 50 miljoner och blir något för bl a Erik van de Poel att träna i.

Men anläggningen glömdes bort i många år och lämnades övergiven fram till 2020 då ansvariga inom Göteborgs Stad insåg att något vettigt måste ske.

Nu blir bandybanan som ny med både väggar och tak så att Göteborgsbandyn får sin första hall och därmed vettiga villkor för träning och matcher.

Från nedlagd till toppmodern

Samtidigt går den gamla skridskohallen, med 400-metersoval, igenom en efterlängtad upprustning.  Här hade verksamheten till och med varit nedlagd några år då det saknades is eftersom rören som ska kyla isen var trasiga.

På området finns också fotbollsplaner, konstgräsplan, klubbhus och inte minst mycket lockande och kuperade motionsspår i vacker natur förbi vattendammar, kompletterat med både gym inomhus och utegym. 

När idrotts- och föreningsförvaltningen startade arbetet med ”Nya Ruddalen” inleddes ansträngningarna med en enkät bland närboende. ” Vad såg de framför sig?” och ”Vad önskade de av Ruddalen?”

 Det blev ett mycket lyckat initiativ då många, enskilda som föreningar, utnyttjar området inklusive naturstigarna och motionsspåren och därmed hade ett engagemang.

Bygget av bandyhallen och renoveringen av skridskobanan är de stora projekten. Den skridskohall som skapas i modernt snitt ska bli mycket mer flexibel. 

Vintertid ska hallen användas för issporter och allmänhetens skridskoåkning, och under de isfria månaderna ska den vara tillgänglig för olika rullsporter och andra, bl a skolorna i området.  

Bandyhall med läktare

Att laga kylrören och bygga om hallen med betongunderlag innebär en beräknad kostnad om 50 miljoner kronor. 

Bandyhallen kräver också anpassningar och stora investeringar i mer än bara tak och väggar. Dessutom lösningar för att kunna dela av hallen och ge varje förening förråd, dessutom blir det en läktare med plats för cirka 1 200 personer varav cirka 150 är ståplatser, kafé och ny maskinhall.

Till den kommande vintersäsongen ska besökarna få njuta av ”nya Ruddalen”, med en rang som är unik för en anläggning. Det enda som saknas är övernattningsmöjligheter, typ vandrarhem.

Thomas Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.