Fyra städer i kamp om SM-veckan

Fyra städer är kvar i kampen om att få arrangera SM-veckan vinter 2015 och 2016: Luleå, Piteå, Örebro och Östersund. I juni kommer det slutgiltiga beskedet om vilka två städer som vår arrangera SM-veckan vinter.
Inspektion av förberedelserna. Vid SM-veckan i Falun ingick i rally och här är parterna, från SMK Dala och SVT, på plats i skogen och tittar på specialsträckor och publikplatser. I mitten i mörk jacka syns SVT:s projektledare Ulf Nilsson och till höger om honom Jonas Kruse, expertkommentator vid rallysändningar.

 
Totalt ansökte sex städer om att få arrangera SM-veckan vinter 2015 och 2016. Förutom finalisterna som gått vidare sökte även Falun och Gällivare.

Hård kamp mellan städerna

- För att få SM-veckan vinter måste en värdstad kunna hantera såväl klassiska vinteridrotter som inomhusidrotter. SM-veckan växer för varje år och utmaningarna ökar. Därför är det extra roligt att samtliga finalister visat att de har förutsättningarna att arragera den idrottsfest som SM-veckan är, säger Patrik Wigelius, marknadschef på Riksidrottsförbundet.

- Det är kul att intresset för att arrangera SM-veckan är så stort. Städernas ansökningar imponerar och jag är övertygad om att alla fyra finalisterna har förutsättningar för att arrangera högklassiga tävlingar, säger Ulf Nilsson, projektledare för SM-veckan på SVT.

Var SM-veckan hamnar vinter 2015 och 2016 meddelas senast den 14 juni 2013.

Projekt av SVT och RF

Innan slutgiltigt beslut fattas kommer representanter från RF och SVT att besöka finaliststäderna.

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television, som genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund och arrangerande stad. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i

Sverige. SM-veckan är öppen för de 69 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i RF.

Fakta

SM-veckans värdstäder

2009:
Sundsvall (vinter, 5 idrotter)
Malmö (sommar, 11 idrotter)
2010:
Ingen vintervecka pga OS
Malmö (sommar, 14 idrotter)
2011:
Sundsvall (vinter, 14 idrotter)
Halmstad (sommar 20 idrotter)
2012:
Östersund (vinter, 15 idrotter)
Ingen sommarvecka pga OS i London
2013:
Falun (vinter, 16 idrotter)
Halmstad (sommar, ca 35 idrotter)
2014:
Umeå (vinter)
Borås (sommar)
2015:
Sundsvall (sommar)

Zlatan Ibrahimovic är van vid att gå vinnande ur kamper. Men nu tvingas han acceptera en förlust. En dom i Stockholms tingsrätt slår fast att en hyresgäst får bo kvar  Zlatans och Helena Segers hus på Östermalm i Stockholm.

Vi svenskar älskar vår fotboll – med alla dess brister.

 Avbrutna matcher, publikstörningar, hot och hat, vi bryr oss inte. Det spelar också mindre roll att herrallsvenskan rankingmässigt tillhör Europas svagaste, ligans utländska spelare är oftast inhyrda från Europafotbollens överskottslager.

Nu finns boken eller reglementet . Den som ger stöd för avstängning av besökare vid idrottsevenemang. Handboken är tillkommen via samverkan mellan Riksidrottsförbundet  tillsammans med representanter från Svenska Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En prenumerant i handbollsklubben vann 100 000 på senaste dragningen i JOYNA, ett digitalt lotteri från ideella Folkspel. Samtidigt fick Rimbo HK, som sålde lotten, samma summa.

– Ett oerhört viktigt tillskott till vår verksamhet, säger styrelsemedlem Therese Hurtig.

Totalt har svenskt föreningsliv tjänat 319 miljoner på att sälja lotter från ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, under det senaste verksamhetsåret.

–  En fantastisk siffra och en ökning med 25 miljoner kronor jämfört med föregående år, säger vd Hans Sahlin.

Se hela listan över vilka föreningar som sålt mest och hur mycket som har betalats ut till respektive län, idrott, Riksorganisation och förbund.

Tiden är inne… Svenska vinterhjältar  på skidor gör entré igen i TV. Den alpina säsongen drar igång på Viaplay Vinter.  Premiären sker i Sölden med storslalom för både damer och herrar. Men helgen bjudet ocks på ett antal fotbollsmatcher, eroende på vilken tv-kanal du har.

 

Du som gillar att se idrottsdramatik på TV får fullt upp i helgen. 

Mästartiteln är säkrad, men det betyder inte att arbetsro infinner  sig i Malmö FF. Många spelarfrågor behöver slutföras.

På tisdagen tillkännagav  MFF-ledningen att skyttekungen Isaac Kiese Thelin förlänger sitt kontrakt med MFF. Den 32-årige forwardens nya avtal gäller till och med 2026.