Börs-vd förstärker handbollen

Handbollsförbundet kraftsamlar inför dubbla VM. Organisationen stärks  och i det särskilda bolaget , Svenska handbollslandslaget AB tillkommer medarbetare och ledamöter. Till bolaget har Trelleborgs koncernchef, Peter Nilsson, sagt ja till medverkan och han väntas  bli invald som ordinarie ledamot i styrelsen .

Helsingborgaren Peter Nilsson är 55 år och har varit Trelleborgs vd och koncernchef sedan 2005. Han är med sina 17 år som vd en av de ledare som suttit allra längst i toppen av ett börsföretag. 

Nu knyter han till sin ungdom, då han har en stark knytning till handbollen. Han har själv spelat en SM-final för Saab och hart gjort sex U-landslagskamper. Han slutade i samband med en Asienflytt efter studierna på tekniska högskolan i Linköping.

– Peter Nilsson passar perfekt in i vår högt kompetenta miljö jag, säger Ebba Kilman, ordföranden för SHLAB och COO för Åhléns.

Peter Nilsson säger själv att han länge faktiskt velat bidra mera med sina erfarenheter i utvecklingen av handbollen.

–Här tror jag att mitt engagemang kan vara till nytta. Svensk landslagshandboll har, som framgått, utvecklats starkt, även kommersiellt och där ska det bli riktigt kul att hjälpa till.

SHLAB ägs till 100 procent av Svenska Handbollförbundet, SHF. Bolaget har ett kommersiellt uppdrag och ansvarar för såväl partners som landskampsarrangemangen i Sverige och arbetar även med att försöka ta hem stora mästerskap till Sverige.

– Det känns verkligen bra med en så tung rekrytering till handbollen, inte minst nu när vi snart har dubbla VM på hemmaplan, säger SHF:s ordförande Fredrik Rapp.

Övriga ledamöter i styrelsen är Caroline Strindmar, Jan Wifstrand, Robert Wedberg, Emil Nilsson samt Henrik Johnsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.