Börs-vd förstärker handbollen

Handbollsförbundet kraftsamlar inför dubbla VM. Organisationen stärks  och i det särskilda bolaget , Svenska handbollslandslaget AB tillkommer medarbetare och ledamöter. Till bolaget har Trelleborgs koncernchef, Peter Nilsson, sagt ja till medverkan och han väntas  bli invald som ordinarie ledamot i styrelsen .

Helsingborgaren Peter Nilsson är 55 år och har varit Trelleborgs vd och koncernchef sedan 2005. Han är med sina 17 år som vd en av de ledare som suttit allra längst i toppen av ett börsföretag. 

Nu knyter han till sin ungdom, då han har en stark knytning till handbollen. Han har själv spelat en SM-final för Saab och hart gjort sex U-landslagskamper. Han slutade i samband med en Asienflytt efter studierna på tekniska högskolan i Linköping.

– Peter Nilsson passar perfekt in i vår högt kompetenta miljö jag, säger Ebba Kilman, ordföranden för SHLAB och COO för Åhléns.

Peter Nilsson säger själv att han länge faktiskt velat bidra mera med sina erfarenheter i utvecklingen av handbollen.

–Här tror jag att mitt engagemang kan vara till nytta. Svensk landslagshandboll har, som framgått, utvecklats starkt, även kommersiellt och där ska det bli riktigt kul att hjälpa till.

SHLAB ägs till 100 procent av Svenska Handbollförbundet, SHF. Bolaget har ett kommersiellt uppdrag och ansvarar för såväl partners som landskampsarrangemangen i Sverige och arbetar även med att försöka ta hem stora mästerskap till Sverige.

– Det känns verkligen bra med en så tung rekrytering till handbollen, inte minst nu när vi snart har dubbla VM på hemmaplan, säger SHF:s ordförande Fredrik Rapp.

Övriga ledamöter i styrelsen är Caroline Strindmar, Jan Wifstrand, Robert Wedberg, Emil Nilsson samt Henrik Johnsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Den 6 juli drar sommarens fotbollsfest igång på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike i EM-premiären, sedan väntar ytterligare 50 matcher!. Men redan nu är Tv-kriget inlett – på ministernivå. 

"Vi hoppas på en smidig lösning", skriver ministrarna i tre länder i ett gemensamt uttalande.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.