Börsbolag investerar i Modo

Ingen av parterna vill uppge värdet på uppgörelsen, men det är helt uppenbart att Modo Hockey har lyckats nå ett rekordstort sponsoravtal med Fenix Outdoor. Kontraktet omfattar tio år och betyder att Swedbank Arena blir Fjällräven Center.

- Jag är övertygad om att det nya arenanamnet "Fjällräven Center" kommer att tas emot mycket positivt och snabbt sätta sig hos Modo-fansen. Motståndarna skall veta att det inte blir lätt att glida in i "rävgrytet", säger klubbens vd, Anders Trollsås.

Fenix Outdoor, som äger varumärket Fjällräven, blir huvudsponsor och överenskommelsen gäller i tio år. Hur många miljoner som kommer klubben till del har inte avslöjats, men värdet torde vara mycket stort.

Det är välkomna tillskott för en klubb som bara för en månad sedan hotades starkt. Dels sportsligt med flera förluster än vinster i elitserien och dels ekonomiskt när publiken uteblev och skulderna ökade i antal.
Sedan dess har det hänt åtskilligt. Klubbens sportchef, Fredrik Andersson, och vd:n, Anders Trollsås, har haft ett enastående flyt.

Superstjärnorna Peter Forsberg och Markus Näslund gav klartecken till spel, utan att begära ersättning, och fem av lagets spelare samlade ihop till ett miljonbelopp för att stötta sin förening. Som en följd har också laget vunnit flera matcher.

Därtill kommer onsdagens nyhet om sponsoravtalet som grädde på moset. Och dessutom, Swedbank stannar som framträdande sponsor trots att företaget inte längre är namnsponsor till hallen. Banken ska göra en satsning på ungdomshockeyn.



Fakta

Fenix Outdoor är en internationellt verksam koncern inriktad på produkter för natur och friluftsliv. Bolaget är noterat på OM Stockholmsbörsens O-lista. Den övergripande målsättningen är att bli Nordens ledande koncern fokuserad på design och försäljning av friluftskläder och fritidsartiklar.
År 2001 köptes detaljhandelskedjan Naturkompaniet AB och sedan har också Products AB, Primus AB och Hanwag tillkommit.  Koncernens nettoomsättning för år 2008 uppgick till 961 miljoner med ett resultat före skatt på 145 miljoner.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

All mat som blir över från Blodomloppet Stockholm den 13-14 juni skaskänkas till akutboenden i staden redan samma kväll. Initiativet, som görs i samarbete med Stockholms Stadsmission och DB Schenker, innebär att fler människor som lever i utsatthet kan äta sig mätta.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp.  Med början på onsdagen inleds  den nya podden:  "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar. 

– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.