"Vårt största sponsoravtal någonsin"
Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen.
Det är det största partneravtalet för Svensk Innebandy genom tiderna och kommer betyda mycket för förbundets inkluderingsarbete de kommande åren.
Det är också intressant att innebandyn tar marknadsandelar i partner- sverige och fortsätter att växa. Faktum är att det här är Svensk Innebandys sjätte nya partner sedan september.
EY - rutinerad aktör
– Vi är mycket glada och förväntansfulla över partnerskapet. EY är en stor och rutinerad aktör, inte minst inom Sports Business, men det allra viktigaste är att vi har en gemensam ambition och målbild för de kommande åren.
- Vi har arbetat väldigt aktivt för att göra vår sport uppmärksammad och tillgänglig för alla, och nu siktar vi på att växla upp vårt mångfalds- och inkluderingsarbete ytterligare.
Tillsammans med den starka elit- och landslagsverksamhet och stora breddverksamhet innebandyn har vill vi kunna titulera oss Folksporten, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy.
Bidrar med kunskap och erfarenhet
Förutom att EY blir huvudpartner till flera tävlingar kommer företaget att bistå med kompetens och insikter kring hur Svensk Innebandy bidrar, och ger tillbaka, till det svenska samhället.
Arbetet kommer årligen mynna ut i en rapport, som ämnar skapa en helhetsbild av rådande läge och påvisa förbättringsområden.
– Svensk Innebandys värdegrund, som innefattar samverkan och nyskapande, samt deras ledande position inom inkludering i idrottssverige, var en avgörande faktor inför överenskommelsen.
- De är ett av Sveriges största idrottsförbund, med nästan 120 000 aktiva, vilket får ses som ett kvitto på det arbete som har gjorts. Vi är väldigt stolta över att få vara med och bidra under de kommande tre åren, säger Mikael Bergsten och Carlos Esterling, partners och ansvariga för EY Sports Business.
Mest lästa just nu
Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte blev som det var tänkt.
Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.
– Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand
PGA-touren och Europatouren går ihop med LIV-toren. Det skulle kunna vara en första öppning mellan Svenska Golfförbundet och Henrik Stenson. Men icke.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.
Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.
Expressen har tagit ett nytt, kreativt grepp. Med början på onsdagen inleds den nya podden: "Läget". Varje vardag släpps en nytt avsnitt med mix av nyheter. Där finns Sport men också nöje, krim, politik och längre fördjupningar.
– Vi vill fånga lyssnaren som är i farten och snabbt vill få en uppdatering på väg hem från jobbet eller skola, när de handlar, lagar mat eller tränar, säger programledaren Sally Sjöberg.
SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.
En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden. Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.
Skriv kommentar