Djurgårdens arena blev för dyr

Att bygga en egen arena är inte ekonomiskt försvarbart och klubbens ordförande Tommy Jacobsson säger det rent ut: ”Vi vågade i styrelsen inte ta ett beslut som kan äventyra hela Djurgården”.

Djurgården får ingen egen arena utan har beslutat att Stockholms Arena blir klubbens hemmaplan. Planerna på ett nybygge vid Östermalms IP är inte aktuella, var meddelandet vid ett medlemsmöte där allt arbete runt en arena presenterades.

Inget val till slut

Inte mindre än 250 medlemmar deltog och fick ta del av ett intensivt och detaljerat utredningsarbete som har pågått i flera månader. Arenautredningen visar på en väsentligt dyrare och svårare byggprocess än tidigare beräknat. Till slut fann arenautredningen att en arena i Nationalstadsparken och på Storängsbotten inte är realistisk.

Föreningens ekonomi, möjligheterna till finansiering, driftskostnader, möjligheter till banklån, byggprocesstider, det politiska och ekonomiska läget, miljökrav, intressegrupper m.fl. påverkar beslutet, skriver Djurgården på hemsidan.

Nu anges i rekommendationen från Arenautredningen att klubben ska avvakta och under tiden bygga upp föreningens ekonomi och organisation och se

"Ambitionen finns kvar"

- Stockholmsarenan är vår hemmaplan från 2013 men det är viktigt att påpeka att det inte finns något permanent beslut i frågan,, Tommy Jacobson, ordförande för Djurgården Fotboll.

- Det är fortfarande vår ambition att spela på en egen arena i framtiden. I dagsläget finns inte resurserna för att driva projektet eller utrymme för att göra det här fel. Det kommer ta flera år innan detta går att genomföra och det är ett mycket tråkigt besked.

- Arenaprojekt på Storängsbotten beräknades totalt bli väsentligt dyrare än det förslag föreningen tidigare tagit fram för Östermalms IP. Eftersom området dessutom klassas som idrotts- och rekreationsområde skulle det inte heller gå att kommersialisera projektet på ett önskvärt sätt vilket i sin tur skulle minska möjligheten att skapa lönsamhet på arenan, säger Tom Davidson i arenautredningen.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.