Flera klubbar vägrar att spela

Striden i Hockeyettan fortsätter, trots  Ishockeyförbundets uppmaning att avbryta bojkotten mot Boden och Karlskrona och vägran att spela matcher I de lagens arenor. 

På fredagen meddelade Piteå Hockey att fredagskvällens möte med Boden Hockey i Björknäshallen är inställd.  Olof Östblom, ordförande i förbundets tävlingsutskott är informerad och har lämnat över ärendet till tävlingsnämnden, ordförande Jonas Sandberg.

Träning och ingen match gäller för flera klubbar i Hockeyettan

Han ska senast 28 oktober,, enligt förbundets pressmeddelande från i torsdags, lämna besked om åtgärder för lag som bryter mot förbundets tävlingsbestämmelse, paragraf 5:1. Nämnden kan fastställa 5-0 till Boden, eller besluta om andra åtgärder om förening uteblir från match.

-Vi är beredda att ta konsekvenser av vårt agerande.  Det viktiga för oss är att vara lojala mot vår ligaorganisation, Hockeyettan, och det samarbetsavtal som finnas i grunden, meddelar Ove Barklund, vice ordförande i Piteå Hockey.

Klubbarna vägrar

-Hockeyettans klubbar hade ett digitalt möte under torsdagen, och beslutet var enhälligt -  klubbarnas vägran kvarstår. TV-avtalet är bara en mindre del. I botten ligger den skiljedom ( 5 november 2020) där Boden Hockey var förlorande part, säger Ove Barklund.

-Varken förbundet, RF eller RIN-domen kan bortse från skiljenämndens beslut, som entydigt gav Hockeyettan rätt att hävda gällande samarbetsavtal, fastslår Pietå-ledaren.

I Boden är upprördheten fortsatt stor. På hemsidan konstaterades:

-Vi beklagar att ATG Hockeyettan och att flera av dess medlemmar fortsätter med trakasserier mot oss i syfte att ekonomiskt ödelägga oss.

Idrottens Affärer har i tidigare artiklar berättat om ovanstående skiljedom som Boden uppfattar som djupt orättvis där skiljedomaren misstänks för jäv och som lämnade Boden att ersätta samtliga rättegångskostnader, totalt 1.3 miljoner kronor.

HC Dalen från Norrahammar ska på söndag, (24 oktober) möta Karlskrona i NKT Arena i Karlskrona.  Men  Dalen kommer också att utebli från spel.

 Föreningen är precis som Piteå lojal mot Hockeyettan och det samarbetsavtal som ligaorganisationen anser ska gälla.

Ilska och frustration

Karlskronas inlägg på sin hemsida stor andas ilska och frustration:

-Det här är en stor tragedi för svensk hockey, att en ligaorganisation och enskilda klubbar väljer att gå emot Svenska Ishockeyförbundet och fortsätter att bojkotta matcher helt utan grund. 

-Vi har nu hamnat i en helt rättslös situation där vi bara kan uppmana förbundet att skyndsamt agera på ett sätt där klubbar och ligaorganisation  accepterar förbundet som auktoritet och huvudman för ligan. 

Med Dalens vägran har nu sex matcher ställts in. 

 Ordföranden Anders Larsson har misslyckats med att släcka ”elden”. I sitt pressmeddelande hänvisade han till en kommande extern utredning.

Det räcker inte, bojkotten mot Boden och Karlskrona fortsätter. Det visar beskeden från Piteå och Dalen.

Kjell Nilsson   

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.