Men Shiffrin är storfavorit

Inte nog med intresset, 9 200 biljetter är sålda till alpina världscupen i parallellslalom i Hammarbybacken på tisdag kväll, Nu avslöjas att potten till segrarna är uppe i 600 000 kr.
Amerikanskan Mikaela Shiffrin är förstås storfavorit inför tisdagens Världscuptävling i Hammarbybacken. Hon har dominerat hela säsongen i cupen. Foto: Pontus Lundahl, TT

 

På tisdagen kommer Audi FIS Alpine Ski World Cup tillbaka till Stockholm och Hammarbybacken efter succén 2016. Intresset för tävlingen har ökat ännu mer till det här året och i torsdags när biljettförsäljningen stängde var samtliga biljetter slutsålda. 

9 200 biljetter sålda

Det innebär att 9 200 åskådare kommer vara på plats.

- Skönt att vi har sålt slut igen, särskilt som vi har utökat läktaren och har fler platser i år, så vi har till och med överträffat förra året, säger Mats Löthén, biljettansvarig för arrangören Åre 2019 AB.

Att efterfrågan är stor märks inte minst på att många hör av sig och frågar efter restbiljetter.

- Vi har haft tryck de senaste dagarna och vi vet från förra året att folk kommer till arenan och försöker köpa biljetter men vi har inga fler nu, säger Mats Löthén.

Trots det varma vädret är backen i gott skick och förberedelserna är i full gång för att få klart läktare och allt runtomkring till på tisdag. Tävlingen i Hammarbybacken anordnas av VM-bolaget Åre 2019 AB som står som värd för Alpina VM 2019 i just Åre. 

Mattias Hargin och Frida Hansdotter är de enda två svenska deltagarna, men de har i gengäld övertygat den senaste tiden.

Det innebär att de har en bra chans att vara med och fightas om de 600 000 kr som går till de främsta åkarna. Det är den näst högsta prissumman under den den här världscup-säsongen.

Byter till andra städer

2016 var första gången som världscupen i parallellslalom anordnades i Hammarbybacken och 2019 blir sista gången som VM-bolaget står för arrangemanget. Förhoppningen är att kunna utöka antalet platser ytterligare tills nästa år.

- Vi ser ju att intresset är stort och eftersom vi har tävlingarna även nästa år hoppas vi kunna göra det ännu bättre 2018, säger Mats Löthén.

Parallellslalom har 180 meter långa banor bredvid varandra och består av cirka 20 portar och två hopp. Åkarna tävlar jämsides och varje heat avgörs i två åk - ett i var och en av banorna. De bästa 16 damerna och de bästa 16 herrarna i världen startar. 

Efter bara 10 månader på posten som ordförande för SHL-laget Leksand väljer Mats Ekelund, 69 år, att hoppa av.  Han kommer även att lämna ordförande klubban i bolagsstyrelsen.
 Årsmötet äger rum 28 juni och Ekelunds avhopp blev officiellt via valberedningens meddelande på föreningens hemsida. omval. Även Keith Karlsson, välkänd entreprenör väljer att lämna

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Inom såväl idrotten som kulturen finns en frustration över att evenemang inte värderas utifrån det värde som skapas av den mångfald av evenemang som arrangeras årligen. Även om det är lätt att tänka på Eurovisionsschlagerfinalen, Göteborgsvarvet eller Taylor Swift konserter, så är evenemang inte bara de stora arrangemangen utan det stora utbudet av allehanda event över hela Sverige – en jättelik industri. Det har blivit en industri med många entreprenörer och initiativtagare, som behöver rätt förutsättningar, via nya, efterlängtade dokumentet "Event Sverige".

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.