Timrå utreder en bolagisering

En framtid i hockeyns elitserie förutsätter framförhållning. Därför utreder nu Timrå IK möjligheterna med fokus på tre frågor - arenan, ekonomin med en eventuell bolagisering och affärsverksamheten. Om två månader ska utredningen vara klar.

Timrå IK är inne på det sista året av tre med en bestämd strategi. Nu är det dags att ta sikte mot nästa period där de två första åren ska ha detaljerade mål.

– Omvärlden förvandlas snabbare än tidigare, förklarar Timrås ordförande, Christer Ericson i Sundsvalls Tidning.

Arenan upptar mycket av tankarna bland de ansvariga. När klubben byggde om 2003 blev det en av landet mest moderna arenor, men har sedan dess tappat i anseende.

- Vi har till exempel 20 loger, medan de flesta andra har 40-60. Ska vi fortsätta tillhöra eliten måste vi utan tvekan ha en större arena.

I klubben finns tankar på att bolagisera en del av verksamheten. I dag är omsättningen cirka 100 miljoner medan de främsta ligger uppemot 150 miljoner kronor.

- Bolagisering ger en möjlighet att få in mer kapital i föreningen, vilket vi i dag bara kan få genom att göra vinster. Hur mycket det kan bli beror på hur mycket värden, exempelvis arena och restaurang, vi har i föreningen, säger Ericson.

- Värdet kan nog rätt snart komma upp i 100-150 miljoner, och även om vi bara får sälja ut 49 procent av aktierna, en fråga om föreningar ska få sälja ut mer utreds av Riksidrottsförbundet. Men det blir ändå en ganska väsentlig summa.

Christer Ericson frågar sig också hur klubben ska bli bättre på att göra affärer. Nya tider och nya förutsättningar innebär nya krav och nya möjligheter.

- Det är till exempel en utmaning för oss att försöka få nya grupper att komma och kolla på hockey, nu när alla matcher tv-sänds och en del väljer att stanna hemma. Vi måste kanske kunna erbjuda säsongskort som gäller en månad eller tio matcher och även innehåller sådant som förtäring.

- Det är också viktigt att vi breddar marknaden och exempelvis har aktiviteter med spelarna även i Östersund och norra Hälsingland.  

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Samtliga tolv fordon i en flotta av racerbilar är nu levererade till STCC inför säsongen 2024. De t handlar om specialbyggda bilar för flera miljoner som ska sätta nytt signum på racing i Sverige i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.