Björklöven tar strid för rekonstruktion
- Vi uttrycker en stor förvåning över beslutet då ansökan är gjord efter vad som är brukligt i dessa sammanhang, säger Björklövens ordförande Mattias Lundberg I ett pressmeddelande.
4,4 miljoner i skuld
Bara några timmar efter det att tingsrättens avslag agerade Björklöven och lämnade in en överklagan.
Klubbens skulder på 4,4 miljoner kronor är rejält tunga och enda chansen att undkomma någorlunda är en rekonstruktion av bolaget. Men Umeåklubbens försök avvisades av tingsrätten som anser att klubbens ansökan inte var tillräckligt detaljerad och formulerar det så här:
"Björklöven AB inte har presenterat någon realistisk plan som medför att det framstår som meningsfullt att påbörja företagsrekonstruktion", skriver tingsrätten i en motivering.
Björklöven slutade i år på tolfte plats i allsvenskan och har spelat i elitserien i 15 säsonger med ett SM-guld 1987 som höjdpunkten.
Sista betalningsdag passerad
I den rekonstruktionsansökan som Björklöven lämnat in till tingsrätten framgår att man har 2,7 miljoner kronor i skulder till leverantörer. 2,2 miljoner av dessa har redan förfallit till betalning. Dessutom har man 0,9 miljoner kronor i löneskulder till personalen och 0,8 miljoner kronor i skatteskuld till staten. Sista betalningsdag har passerat även på de två sistnämnda, skriver Västerbottens-Kuriren.
Björklövens styrelse anser trots de snäva villkoren att det fortfarande finns förutsättningar för en rekonstruktion av bolaget och inte då har de ansvariga främst tagit intryck av ett stöd från ett stort stöd i näringslivet.
- Vi kommer nu att betala ut så stor del av personalens löner som är möjligt med den betalningsstyrka vi har just nu, allt för att minimera skadan för personalen så mycket vi kan, säger Mattias Lundberg.
Mest lästa just nu
Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben fick plåster på såren, Samtidigt avslöjades att Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.
AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.
Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.
Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden
Plötsligt har han fått en skandal i knäet.
- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.
Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.
Den 6 juli drar sommarens fotbollsfest igång på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike i EM-premiären, sedan väntar ytterligare 50 matcher!. Men redan nu är Tv-kriget inlett – på ministernivå.
"Vi hoppas på en smidig lösning", skriver ministrarna i tre länder i ett gemensamt uttalande.
SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.
En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden. Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.