Miljonärerna räddar Björklöven
Turerna runt den forna och hårt ansatta mästarklubben i hockey fortsätter. Efter att tingsrätten sagt nej till en rekonstruktion behandlades på torsdagsmorgonen två identiska ansökningar om ett försök till nystart för klubben.
Inom Björklövens organisation hade man insett att risken fanns att tingsrätten skulle strunta i klubbens ansökan och därför tillkom Plan B med ytterligare en ansökan från fordringsägaren Strandbolaget.
Den kuppen misslyckades
Och det blev just Strandbolagets agerande som räddade klubben. Konsekvensen av beslutet blir att borgenärssammanträde ska hållas inför tingsrätten den 22 april, skriver Västerbottens-Kuriren.
Avgörande är också två miljonärers hemliga agerande. Leif Danielsson har varit klubbens filantrop tidigare. Nu går han inte med nya pengar. Leif Danielsson garanterar klubben 3 miljoner kronor och ytterligare en välbärgad man som ännu vill hålla sitt namn hemligt ställer också upp med 3 miljoner kronor.
Leif Danielsson är finansmannen som via sitt bolag, DCAP, har gett klartecken till ett nytt stöd. Om det är nödvändigt är han villig att överlåta pengarna redan under rekonstruktionen.
6 miljoner från två personer
6 nya miljoner räddar klubben som samtidigt gör gällande att en sparplan, som främst avser att minska spelarlönerna, ska minska kostnaderna med 5,9 miljoner.
Ett ekonomiskt oundvikligt stålbad som räddar klubben och som innebär en nystart, om än med nya, yngre spelare eftersom lönenivån kommer att sänkas betydligt.
I ansökan till tingsrätten lovar Björklöven också att vid en extra bolagsstämma den 3 maj är ambitionen att skriva bolagets aktiekapital från 12 036 700 kronor till 100 000 kronor.
"Genom nedsättning av aktiekapitalet samt en finansiell rekonstruktion av bolaget torde det föreligga mycket goda förutsättningar för att bolaget skall kunna uppvisa ett intakt eget kapital då rekonstruktionen avslutas", skriver man i ansökan som citeras i Västerbottens-Kuriren.
Avsikten är att Björklöven ska uppvisa ett positivt eget kapital och rädda elitlicensen. I ett senare läge kan bolaget sedan genomför en nyemission för att förbättra det egna kapitalet och uppnå en större säkerhetsmarginaler.
Mest lästa just nu
Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte blev som det var tänkt.
Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.
– Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand
Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.
För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.
Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.
Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!
Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.
Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League
SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.
En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden. Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.