Hans 30 miljoner stoppar inte splittringen
Rickard Pålsson, ägare till STCC, ville få slut på konflikten med TTA, ett bolag som bildades av fyra team som bröt sig ur när STCC ville införa ett nytt tekniskt reglemente.
Satsar - med eller utan TTA
- Det finns bara ett STCC och nu kommer vi fortsätta att satsa stenhårt på framtiden – med eller utan TTA-teamen. Jag kommer att finansiellt garantera en fortsättning under minst fem år framöver, låter Pålsson meddela.
Sedan bråket uppstod har parterna först hävdat sin respektive övertygelse, varpå de har börjat diskutera framtiden och det gick så långt att Pålsson övervägde att sälja STCC AB till TTA. Men nu säger han:
- I slutänden kände jag att det bästa för STCC:s framtid var att kvarstå som ägare till företaget och fortsätta den satsning som inleddes när jag tog över för fem år sedan.
STCC blir allt starkare
Han pekar på hur STCC har etablerats och möts av stor uppmärksamhet.
- Vi har också tagit mästerskapet till publiken via City Race i Göteborg och nästa år kör vi på Solvalla.
- Dessutom har vi bra tv-avtal, ett starkare startfält än någonsin och STCC växer i media så det knakar. Framtiden är ljus och jag vill arbeta vidare på att förverkliga den vision som jag hade när jag tog över 2006.
Ska köra två serier
Pålsson deklarerar att varumärket är starkt och att organsiationen idag är etablerad. STCC ska genomföras 2012 enligt planerna – och det samma gäller TTA där planeringen av en egen serie pågår för fullt.
- Planerna rullar på och jag vet att vi kommer att köra säsongen som kommer, säger Janne "Flash" Nilsson, en av de ledande bakom den nya organisationen.
Fråga är vad publiken anser…
- De hoppas väl att vi ska vara med, men det kommer vi inte att vara. Vi har gjort en professionell bedömning och nu ser vi fram emot att starta en bra show, säger Nilsson till TT.
De fyra teamen som har skapat ett bolag och beställt bilar för flera miljoner planerar för nio tävlingar 2012.
Därför splittras de
Det är införandet av ett nytt reglement, New Generation Touring Car, som splittrar stallen och förarna.
Ett nytt regelverk, typ det som gäller i brittiska BTCC, innebär att stallen själva kan utveckla motorerna. TTA kräver att motorna ska köra med likadana motorer.
Nu varslar STCC om att en stegvis övergång och det får Jan "Flash" Nilsson att reagera:
- Jag tror inte att det där reglementet någonsin kommer införas. Först var det 2012, sedan blev det 2013 och nu är det 2014. De skjuter på det hela tiden eftersom det inte är något bra reglemente.
Trots oenigheten vill Rickard Pålsson prata vidare med TTA:
- Det finns goda krafter inom TTA och vi är öppna för en dialog med alla deltagare i STCC när det gäller att utveckla mästerskapet, avslutar Pålsson.
Mest lästa just nu
SHL-laget Leksands IF , på 11:e plats och slutspelsmiss, redovisar ett minusresultat på 18,3 miljoner för säsongen 2024-2025. Föreningens väntas dock klara Svenska Ishockeyförbundets licensnämnds krav på soliditet och likviditet. Kravet är ett eget kapital på fem procent av nettoomsättningen.
Enligt föreningens hemsida uppgår soliditeten till 15 miljoner det innebär att föreningen inte behöver utnyttja det utökade borgenlöftet från kommunen under 2025.
Riksidrottsförbundet har under de senaste året stärkt arbetet för långsiktig planering av platser för idrott. Under Almedalsveckan lyfter RF frågan om ett statligt anläggningsstöd för att stimulera nytänkande i samverkan mellan idrottsföreningar och kommuner.
– För att svensk idrottsrörelse ska kunna göra mer för fler behövs statligt stöd i form av ett anläggningsstöd. Riksidrottsförbundet har rätt kunskap, metoder och lokal närvaro i hela Sverige för att leda arbetet med att skapa mer plats för idrott och rörelse, säger Anna Iwarsson, ordförande Riksidrottsförbundet, högaktuell just nu i Almedalen.
På söndag inleds årets Gotland Runt, för 78:e gången, Nära 200 båtar från tio länder samlas i Sandhamn för världens största årliga havskappsegling. Tävlingen har arrangerats sedan 1937 och lockar både elitbesättningar och entusiastiska amatörseglare i en unik mix av båtklasser och nationaliteter.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Finansmannen Christer Gardell lättar på oplånboken igen. Vill han stötta r OS-guldmedaljörerna i beachvolleyboll, David Åhman och Jonatan Hellvig.
– De är fantastiskt duktiga idrottare och de är jättefina förebilder, säger Gardell till SVT Sport.
Fredag 13 juni – en turdag för en vinnare från Dalarna.
Personen, som var på plats hos ideella Folkspel i Göteborg för högvinstskrap, fick se tre rutor innehålla 25 miljoner kronor, den största direktvinst som en skraplott genererat.
Du som gillar bordtennis kommer att jubla. Nu står det klart att SVT ska sända världstouren WTT Series och VM till och med 2028 ( först ut är VM i Doha nästa vecka) Satsningen innebär både livesändningar och massor av höjdpunktsklipp. Samtidigt är Jan-Ove Waldner klar som expertkommentator.
Supertalangen från Kallinge SK (moderklubb), Rödeby AIF och Malmö FF Roony Bardghji vet vad han vill och dit skall han. Efter fem säsonger i FC Köpenhamn – han värvades dit som 14-åring - ansluter han i början av juli till Barcelona, en klubb han drömt om sedan barnsben. Endast den obligatoriska läkarundersökningen återstår.
Peter (inte verifierad)
mån, 2011-08-08 17:19
1. Det är TTA som räddar svensk banracing
Pålsson köpte STCC-bolaget 2006, detta var då ett färdigt koncept med sponsorer till 2011, tv-sändingar, m.m I dag så är det Pålssons företag som är de enda sponsorerna. Vad gäller den sportsliga rättvise biten så fungerar den inte som idrott sport skall göra. Man erbjuder dispanser, vikttillägg, turbo för biogas bilar, luftkoner. Har man bara pengar så kan man köpa sig en bra placering. Trots detta så vägrar STCC-bolaget och Pålsson att samarbeta med de andra teamen om att ändra detta. TTA har t.o.m frågat Pålsson om de fick köpa STCC-bolaget, men svaret var nej. Pålsson såg alltså till att TTA (www.ttagroup.se) måste m.a.o göra något annat för att rädda svensk banracing. Stcc-bolaget skapades 1996 av Jan "Flash" Nilsson, han är också en av personerna bakom TTA. Bara ett team omsätter 50-60 miljoner per år för att köra svesnk banracing på elitnivå, detta är avsevärt mycket mera än vad arrangören Stcc investerar. M.a.o så är det TTA som håller på och räddar svensk banracing. Volvo cars stöder TTA satsning för 2012. Tänkbara hur många personer som jobbar åt Volvo i Sverige. Både direkt och indirekt via verkstäder, underleverantörer, andra typer av företag.