Daniel Ek vill köpa storklubben

Enligt Forbes är Daniel Ek god för 4,7 miljarder dollar, motsvarande drygt 39 miljarder svenska kronor. Nu vill Rågsvedsonen köpa Arsenal tillsammans med 

tre f d välkända  f d spelare, Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira.

Engelska mediauppgifter uppger att affären är högaktuell.

Stan Kroenke, amerikanen som i dag äger Arsenal, är impopulär hos fansen, vilket inte minst framkom i samband med planerna på Super League, då protesterna var omfattande.

Daniel Ek är grundare till musikstreamingföretaget Spotify och stor Arsenal-supporter. Riktigt stor, vilket bevisas nu. 

Klubbens nuvarande ägare, amerikanen Stan Kroenke, är impopulär, inte minst efter planerna på Super League, och hansförtroende är bräckligt. 

Nu uppger tidningen The Telegraph att svenskens intresse för ett övertagande är genuint och att han överväger ett bud på Londonklubben. Enligt tidningen ska Kroenke vara villig att lyssna till bud på dryga 20 miljarder svenska kronor.

På måndagsmorgonen kom också nya uppgifter i The Telegraph. Den 38-årige Daniel Ek ska samarbeta  med trion Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira, tre av de största stjärnorna i Arsenals historia.

Tidningen skriver vidare att om Ek är lyckosam i sitt försök att köpa klubben så vill trion återvända till klubben "…och vara en del av den nya styrningen".

The Telegraph  uppger också att dagens ägare, amerikanska KSE, har svängt och kan tänka sig en försäljning. Den ledande personen,fastighets- och sportentreprenören Stan Kroenke, som utöver Arsenal även äger flera lag i de inhemska sportligorna NBA, NFL och NHL, har sin Josh som vd i hos Arsenal, och de har tidigare avvisat  bud, men de  har svängt, i synnerhet om de gamla stjärnorna vill ta över.

Daniel Ek deklarerade på Twitter:

”Under uppväxten har jag hejat på Arsenal så länge jag kan minnas. Om KSE vill sälja Arsenal är jag gärna med i leken”.

Kommentera

Vad anser du? Låt oss diskutera, antingen med Facebook – eller med kommentarer direkt på sidan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
Path:
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Här är Göteborgsföretagen som i ensatsning  vill skapa bättre förutsättningar för idrotten. Finansbolaget Factoringgruppen går in i ett partnerskap med nystartade Sport managementföretaget Samm.  Bakom nystartade Samm står Niklas Allbäck, tidigare klubbchef för ÖIS Fotboll och ledamot i valberedningen för Svensk Elitfotboll (SEF) samt Per Skånberg, tidigare ordförande i ÖIS och före detta styrelseledamot i Landskrona BoIS. 

Utredningen för tryggare idrottsevenemang” har överlämnats till regeringen. Ett av förslagen som utredaren presenterar är en ny lag för kamerabevakning som ger arrangörer möjlighet att dela och hantera kameramaterial kopplade till misstänkta brott.

 VM-guld och sportslig succé, men ekonomisk katastrof.  Senast  Sverige stod som arrangör, 2013, lämnades ett underskott på 25 miljoner och Svenska Ishockeyförbundet tvingades gå till banken för rädda den fortsatta verksamheten.

På fredag, 9 maj, släpp pucken för det 12:e mästerskapet genom tiderna på svensk is.  VM-general, vid sidan av rinken, är smålänningen Tony Wiréhn, 65 år,  uppväxt i Bodafors ett tennisfäste och hemvist för Birger ”Bragd-Birger” Andersson och Pelle Hjertqvist. 

 Och visst, Wiréhn har varit generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet men nu är hans uppgift att få debit och kredit att gå ihop, och försöka få så mycket intäkter som möjligt.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Carlsberg Group är tillbaka i den europeiska landslagsfotbollens finrum.  Här är man väl insatta i konsten att skapa avtal som gynnar varumärket. Via nya partnerskap med dels UEFA och dels Svenska Fotbollförbundet är bolaget nu fotbollsölet till och med år 2030. 

Avtalet har en betoning på en jämn fördelning mellan herr- och dammästerskapen.

Folkspel är föreningslivet eget lotteriaktör. Sedan och erbjuder bland annat föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.

I senaste dragningen gick vinsten till breddföreningen med fotboll och innebandy i sin verksamhet, Luleå SK.

De delar på grannlåten. Viaplay sänder UEFA fotbolls-EM i sommar tillsammans med SVT(2-27 juli i Schweiz). De är lika glada på båda håll.

- Det känns grymt kul, menar  Viaplays sportchef Erik Westberg.

– Fotbollsmästerskap och svensk sommar hör ihop, och damlandslaget är ett av Sveriges mest populäraevenemang , säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Hans karriär är en dröm för åtskilliga ungdomar med förhoppningar om ett likadant genombrott. 19-åriga  Lucas Bergvall fick chansen och tog den också via 45 framträdanden under första säsongen i Tottenham och ett nytt kontrakt. Avtalet innebär att han blir kvar i London till och med 2031 med förbättrade villkor.

Han har gjort succé , men  saknades i Tottenhams Europa League-trupp mot Bodö/Glimt på grund av en skada. Nu bekräftar Tottenhams tränare Ange Postecoglou att Bergvall troligtvis blir borta resten av säsongen.

– Han har sträckt ledbanden i fotleden. Skadan är  allvarlig.