Tiger når aldrig Nicklaus 18 majorsegrar

Det är inte sannolikt att Tiger Woods kommer att lyfta några fler pokaler eller miljondollarcheckar i form av prispengar. Men för barnen Charlie och Sam Alexis hemma i Jupiter, Florida, är detta just nu av underordnad betydelse. Deras pappa lever.

Tiger Woods kraschade våldsamt med sin bil i Los Angeles på tisdagen och ådrog sig två benfrakturer och en krossad fotled. Enligt polisen hade Woods kört i hög fart och krockkudden räddadeförmodligen hans liv.
Annons

Sagan om världens mest namnkunnige och möjligen bäste – det beror på hur man räknar – golfspelare genom tiderna innehåller en kavalkad av elakartade skador, operationer, skandaler, men också av mirakulösa återinträden i rampljuset. Därför ska vi vara försiktiga när vi siar om framtiden.

Ofattbar idrottskarriär 

Men av rapporterna från Harbor-UCLA Medical Center att döma är Tigers skador av mycket allvarlig natur, vilket skulle kunna betyda att en närmast ofattbar idrottskarriär fick sitt dramatiska slut i en vägkurva i Kalifornien. 

Tiger Woods fyllde 45 i slutet av december. Det finns flera exempel på golfare som i den åldern hävdat sig väl i världseliten. Men den våldsamma bilkraschen kom när Tiger just genomgått ännu en tuff ryggoperation (hans fjärde, om vi räknat rätt) och många experter tvivlade på att han denna gång skulle kunna komma tillbaka och konkurrera i de stora sammanhangen. Det finns fysiska gränser även för stålmän.

Detta var alltså innan han hamnade i en sjukhussäng med flera komplicerade benbrott och en med säkerhet mycket lång rehabiliteringsperiod framför sig.

Att Tiger Woods skulle bli en världsstjärna hade pappa Earl, själv proffsidrottare och tuff officer i Vietnamkriget, bestämt från dag 1. Han satte en golfklubba i handen på sonen innan han tagit sina första steg och unge Eldrick (Tigers dopnamn) hade egentligen inget val. Pappas ord och vilja var lag.

Han krossade banan

Efter en lysande amatörkarriär hade Tiger farten uppe när han blev proffs 1996. Första prosegern kom i Las Vegas samma år men det var hans framträdande i US Masters 1997 som alla minns och som tog den professionella golfen till en nivå som ingen visste fanns. Han krossade banan och motståndarna och vann med tolv slags marginal. Ett rekord som än idag är oöverträffat på Augusta National.

Totalt har det blivit 84 vinster på PGA Tour och 15 majorsegrar för Tiger Woods. Den sista (?) majorsegern kom just i The Masters så sent som 2019. Med tanke på skadehistoriken beskrivs just den comebacken som en av de mäktigaste i golfens historia.

Han gav aldrig upp drömmen om att nå Jack Nicklaus rekord på 18 segrar i de fyra majortävlingarna – men den lär nu vara krossad.

Varumärket Tiger Woods är ett av de starkaste i idrottsvärlden och har förstås inbringat en del slantar. Det finns olika uppgifter om hur mycket Tiger skrapat ihop under sina 25 år som professionell golfspelare. Klart är att det handlar det om summor som vi vanliga människor inte kan ta till oss.

Enligt finansmagasinet The Forbes (2020) har han, förutom någon miljard i rena prispengar, inkasserat motsvarande runt 13 miljarder svenska kronor enbart på sponsring och golfbanedesign.

Även om han har vissa utgifter behöver han nog inte bli någon belastning för sjukkassan under tiden benen ska läka. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Riksidrottsförbundet drabbades i maj 2018 för olaga i ntrång i IT-systemet. Nu hävdar Säpo att  hackergruppen Fancy Bears på uppdrag av rysk underrättelsetjänst, GRU, låg bakom brottet, 

Är det en ny affärsidé, eller..?För att nyttja entréhallen vid Tegera arena som vaccinationscentral tar Leksands IF 3 000 kr per dag. Några mil bort väljer Smedjebackens kommun  att inte ta en krona i betalning för att att regionen ska kunna använda Barken Arena i samma syfte.

Smått fantastiska 3 000 personer  har redan anmält sig. Trots att över fyra månader återstår till start. Men redan nu har Salming Idre Fjällmaraton nått deltagartaket 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Rådgivnings- och revisionsföretaget EY blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Det signerade avtalet sträcker sig över 2023 och innebär att EY blir huvudpartner för de svenska landslagen, de allsvenska serierna, SM-finalen samt officiell partner för Svenska Cupen. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

IFK Göteborg förstärker truppen med Marek Hamsik – en sensationell övergång och av många betraktad som allsvenskans fräckaste värvning genom tiderna.

 Denoch slovakiske storstjärnan kom till Göteborg på söndagen, undersöktes av läkare på måndagen då han också besökte Kamratgården och skrev sedan på ett sex månader långt kontrakt med IFK.