Miljardären älskar sin hockey

Peter Forsberg har tjänat runt en miljard svenska kronor. Han behöver inte göra ett handtag till i sitt liv. Ändå fortsätter han att spela – han älskar nämligen hockey.
Matcherna, flygplatserna, hotellen – allt i ett högt tempo. Peter Forsberg berättar i Svenska Dagbladet hur mycket han tycker om det här livet.

- Jag koncentrerar mig i nio månader, jag tänker alltid på hockeyn. Vi är lediga kanske en dag i veckan... och den dagen tänker jag på träningen dagen efter.

Han beskriver adrenalinkicken när han äntrar rinken, känslan av ett snyggt mål och tillfredsställelsen i en målgivande passning. Han tycker inte ens det är trist med resorna eller de ständiga hotellbesöken.

- Många blir trötta på att resa, men jag gillar att leva på det sättet. Det går alltid att hitta på något i städerna dit man kommer: gå ut och käka med någon kompis, nåt annat. Jag brukar inte vara så mycket på själva hotellet. Och är jag där så sover jag eller tittar på tv, säger Peter som medger att han aldrig läser på resor eller hotellrum.

- Jag saknar verkligen hockeyn när vi inte spelar. Det kan kännas väldigt tradigt mitt uppe i säsongen, jag har ju ändå hållit på med hockey sedan jag var liten grabb. Men när lockouten kom förra året så insåg jag hur mycket jag saknade ishockeyn.

Nio år i NHL har gett honom runt en miljard svenska kronor, inräknat både löner och reklamintäkter. Bara under de senaste aktiva fem åren – Peter avstod säsongen 2001–2002 på grund av skada – har han tjänat motsvarande drygt 400 miljoner kronor i lön.

– Det är roligt att spela ishockey, svarar Peter och skjuter framtidsfrågor just på framtiden.

- Jag har mina skor och golfbanan. Det finns alltid något att göra, säger Peter vars bolag, Pforce, äger bland annat Sverigerättigheterna till fritidsskon Crocs som såldes
i 27 miljoner par i USA i fjol.

Han har också investerat pengar i en egen golfbana och han har stora andelar i Örnsköldsviks nya multi- och hockeyarena.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.