Miljardären älskar sin hockey

Peter Forsberg har tjänat runt en miljard svenska kronor. Han behöver inte göra ett handtag till i sitt liv. Ändå fortsätter han att spela – han älskar nämligen hockey.
Matcherna, flygplatserna, hotellen – allt i ett högt tempo. Peter Forsberg berättar i Svenska Dagbladet hur mycket han tycker om det här livet.

- Jag koncentrerar mig i nio månader, jag tänker alltid på hockeyn. Vi är lediga kanske en dag i veckan... och den dagen tänker jag på träningen dagen efter.

Han beskriver adrenalinkicken när han äntrar rinken, känslan av ett snyggt mål och tillfredsställelsen i en målgivande passning. Han tycker inte ens det är trist med resorna eller de ständiga hotellbesöken.

- Många blir trötta på att resa, men jag gillar att leva på det sättet. Det går alltid att hitta på något i städerna dit man kommer: gå ut och käka med någon kompis, nåt annat. Jag brukar inte vara så mycket på själva hotellet. Och är jag där så sover jag eller tittar på tv, säger Peter som medger att han aldrig läser på resor eller hotellrum.

- Jag saknar verkligen hockeyn när vi inte spelar. Det kan kännas väldigt tradigt mitt uppe i säsongen, jag har ju ändå hållit på med hockey sedan jag var liten grabb. Men när lockouten kom förra året så insåg jag hur mycket jag saknade ishockeyn.

Nio år i NHL har gett honom runt en miljard svenska kronor, inräknat både löner och reklamintäkter. Bara under de senaste aktiva fem åren – Peter avstod säsongen 2001–2002 på grund av skada – har han tjänat motsvarande drygt 400 miljoner kronor i lön.

– Det är roligt att spela ishockey, svarar Peter och skjuter framtidsfrågor just på framtiden.

- Jag har mina skor och golfbanan. Det finns alltid något att göra, säger Peter vars bolag, Pforce, äger bland annat Sverigerättigheterna till fritidsskon Crocs som såldes
i 27 miljoner par i USA i fjol.

Han har också investerat pengar i en egen golfbana och han har stora andelar i Örnsköldsviks nya multi- och hockeyarena.

AIK Fotboll AB:s delårsrapport, perioden januari-mars 2024, är ingen munter läsning för nyvalde ordföranden Mikael Jomer, 40 år, civilekonom och operativ chef för ett medicinteknikföretag. Han kommer närmast från förtroende uppdrag i Svarta Massan, en fristående ekonomisk förening som finns i AIK:s bakgrund.

Resultatet, drift, för perioden är minus 37,5 miljoner kronor och vd Fredrik Söderberg flaggar för att spelarförsäljningar blir nödvändiga under sommarens transfer fönster.

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Nej, några pengar tillbaka blir det inte för de motionslöparna som hade betalat in startavgift till Göteborgsvarvet 2021, men som sedan tvingades acceptera att Coronapandemin stoppade ett genomförande.

Göteborgs Friidrottsförbund stämdes då av Konsumentombudsmannen och Nu har två domstolar instämt i arrangörens linje – och de slipper betala tillbaka pengarna, enligt Göteborgs-Posten.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.