AIK tvingas till tingsrätten

Solna stad ser ingen annan utväg än att tvinga AIK Hockey till tingsrätten för att få de 3,5 miljoner kronor som klubben inte har betalt.

Sune Reinhold, stadsdirektör och Kristina Tidestav, biträdande stadsdirektör, visar besvikelse i det pressmeddelande som skickades ut på onsdagen:

”Solna stad har vid två tillfällen arbetat fram avbetalningsplaner tillsammans med AIK Hockey, som har undertecknats av AIK Hockeys ordförande, för att försöka lösa situationen. Den första avbetalningsplanen följdes inte och då lämnades ärendet, efter upprepade påminnelser, till Kronofogdemyndigheten.

Därefter försökte staden återigen att nå en överenskommelse om hantering av skulden och en sådan undertecknades den 18 december 2009. Enligt planen skulle en första delbetalning på 500 000 kronor ha varit staden tillhanda den 31 december 2009. Resterande belopp skulle ha betalats in senast den 31 januari 2010. Trots det har inga pengar kommit in från AIK Hockey.

Därför ser staden nu ingen annan utväg än att gå vidare i processen. Eftersom AIK Hockey bestrider stadens ansökan hos Kronofogden kommer nu ärendet att hanteras av tingsrätten”.

I en kommentar säger AIK:s ordförande Peter Mellqvist att klubben ska lämna en pressrelease om ärendet under torsdagen, men han säger också:

- Vi anser att Solna Stad är skyldiga oss pengar. Enligt avtal skulle hyran regleras år efter år, och vi har betalat in mer än vad vi skulle, säger Mellqvist.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UF satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har klubben minskat energikostnaderna  betydligt genom kombinationen av ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.