Vill bygga kombihall på Billingen

Arne Lorentzon ser med allt större ängslan hur de milda vintrarna minskar möjligheterna för bandy och skidåkning. Han vill göra en satsning på en kombinerad bandy- och skidhall i Skövde och satsar också egna pengar.
Arne Lorentzon är bandyentusiasten som nu satsar både tid och pengar på att en bandyhall ska byggas på Billingen.

 

Redan innan hallen är byggd och knappt projekterad finns det en namnsponsor. 

Allt tack vare Arne Lorentzon. 

Utveckla Skövde

Det är hans företag, Lorentzsons Styr, som köpt namnrättigheterna för 600 000 kronor. Anläggningen på Billingen har nu namnet "Lorentzons Styr Arena".

Han är ledande inom Skövde Bandy och vill att sporten ska leva vidare. Och han har samma förhoppningar runt skidåkning och det är skälet till att han ser en dubbel satsning framför sig.

- Ett aktivitetsland, med alla dess aktiviteter, är väl värt att stödja. Vi ser det här som en stark utveckling av Skövde och hoppas synas på flera stora evenemang i framtiden, säger Arne Lorentzon, företagsledare och bandyordförande.

- Vi gör detta för alla Skövdebor och givetvis för Skövde Bandy och världens snabbaste lagsport.

Han vill utveckla Billingen till ett område med många olika aktiviteter. 

- Detta är en helhetssatsning i samband med att hotellet ska satsa, berättar Arne.

Bygga för 25 miljoner

Lerdala IF och Skövde bandy backar upp förslaget   

Den ursprungliga tanken var att bygget redan skulle vara igång. Men det förutsatte att Skövde kommun gav stöd till projektet. 

För att kunna bygga den 7 000 kvm stora hallen krävs ett ökat driftsbidrag från kommunen, från 275 000 kr till 600 000 kr, och dessutom en kommunal borgen för byggkostnaden. 

Runt 25 miljoner är den beräknade kostnaden  och ska täcka en bandyhall med så mycket utrymme att ett 500 meter långt skidspår ska finnas runt isen.  Och snön från isskrapet skulle utgöra grunden för skidåkarna och förverkliga förhoppningarna om en tidig skidpremiär varje höst.

Ni känner till allt dribbel inom golfen. Nu ser det ut som att allt ordnar sig ändå. PGA touren, LIV touren och Europatouren ska samarbeta, hör och häpnas.

Efter alla hårdar ord mellan parterna är en lycklig försoning uppnådd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Det är som ett dignande smörgåsbord. Och det finns många glupska betraktare. Malmö FF:s försök att etablera en ny internationell ungdomsturnering, Malmö Trophy, blev en succé. Ett flertal av  Europas bästa lag i pojkar och flickor 15 år kom till Malmö, bl a  klubbar  som Paris Saint-Germain, SL Benfica, Sevilla FC och RB Leipzig.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.