Arena

Därför , "Läktare som en karneval"

Vi svenskar älskar vår fotboll – med alla dess brister.

 Avbrutna matcher, publikstörningar, hot och hat, vi bryr oss inte. Det spelar också mindre roll att herrallsvenskan rankingmässigt tillhör Europas svagaste, ligans utländska spelare är oftast inhyrda från Europafotbollens överskottslager.

Vad spelar det förr roll att ligan dräneras på unga spelare. Som Djurgårdens Lucas Bergwall till  Tottenham och Malmös Sebastian Nanasi, till Strasbourg.

Fakta är att aldrig tidigare har så många gått på fotboll, allsvenskan och Superettan som under 2024.  

165 000 fler

Det nya rekordet för antal besökare är på 3 195 518 unika åskådare. Det är en ökning med nästan 165 000 åskådare från 2023. 

100-års jubilerande allsvenskan redovisar nytt rekord för en 16-lagsserie, 2 588 708 besökare, vilket ger ett snitt per match på 10 786 besökare.

Unik satsning av ett idrottsförbud

Svenska Skidskytteförbundet gör en historisk satsning på anläggningar – 10 miljoner kronor avsätts till en ny anläggningsfond. Det är det största enskilda projektet i förbundets historia,

Syftet är att ge föreningar runt om i landet möjlighet att nå utveckling med förbundets bygge som mall. Med den här investeringen  finns förhoppningen att säkra sportens tillväxt.

Det innebär att de föreningar som vill utveckla sin verksamhet har möjlighet att få ekonomiskt stöd. Föreningar har möjlighet att söka medel inom fem olika områden, varav byggandet av en 50 meters skidskytteanläggning är störst. 

Nya hallar och arenor ska byggas

Planer på en omfattande revidering av arenor och hallar för idrott i Malmö är högaktuellt. Malmö stadion från 1958 rivs och ersätts av en ny stadion för fotboll och friidrott med plats för 8 000 åskådare, kostnadsberäknad till 538 miljoner kronor och som planeras att kunna användas tidigast våren 2029. Dessförinnan påbörjas bygget av en ny multisportarena på stadionområdet där gamla Malmö stadion rivs under 2025-26.

Det är huvudinnehållet i Malmös omfattande planer för stadionområdet som förändras i tre etapper. Etapp 1 innehåller en idrottsgrundskola och en sporthall, står redan klara. I etapp 2 med  en 15 meter hög multihall byggs 2025 mellan Malmö stadion och John Ericssons väg invid Pildammsparken, som skall innehålla en fullskalig fotbollsplan inomhus, med plats för 700–800 åskådare vid fotbollsmatcher och som också är lämplig för cuper i till exempel innebandy eller bordtennis. Hallen skall användas för fotbollsträning och skola, men också ha en träningshall för basket.

Oundvikligt - Carros gård i konkurs

Carolina och Patrik Klüfts  Camp Järvsö försattes på måndagen  i konkurs

Ägarna har kontinuerligt behövt skjuta till medel, berättar vd:n Patrik Yderberg.Nu tog vi beslutpå ett styrelsemöte att vi inte kommer att göra det längre.

Det var i december 2020 som det tidigare behandlingshemmet och vandrarhemmet Nordsjögården blev Camp Järvsö med bolaget Springtime Travel,  f d friidrottarna Carolina och Patrik Klüft samt Cecilia Gustafsson och Peppe  gick Lindholm från Järvsö gick ihop  och köpte fastigheten.

Satsningen gick ut på att skapa ett  centrum för träning och invigdes sommaren 2021 Hit skulle motionsbenägna och företag komma.

Två jättelika idrottsatsningar i Stockholm

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning som om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

 Vid Karlbergsvägenplanerar KFUM Central en ny idrottsanläggning på ca 12 000 kvm och nu framkommer  att en ännu större satsning planeras på Bryggerivägen i Bromma. Här ska det bli ett nytt sportcentrum på 25 000 kvadratmeter – för 1 miljard kronor!

Danmark planerar, men inte Sverige

Skall Sverige och Danmark lyckas med det som Sverige, Danmark, Norge och Finland misslyckades med inför 2025, att få arrangera fotbolls-EM för damer? De hoppas fotbollsförbunden SvFF och DBU som vill arrangera det genom tiderna största EM för damer 2029 – något som satt fart på den danska debatten om att bygga fler stadion.

Efter att den officiella intresseanmälan nu sänts till UEFA skall detaljer konkretiseras inför den gemensamma ansökan som ska skickas in i augusti 2025. Till de mer brännande frågorna hör ekonomin och stadionkapaciteten.

Medan kritiken har haglat över Svenska fotbollsförbundets organisation och ledarskap på sistone och ett sparbeting på 30 miljoner kronor ligger är diskussionen i Danmark i stället inriktad på stadionkapaciteten.

Padelhall byggs om till ett nytt tenniscenter

I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön. 

Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen. 

– Med Göteborgs Tenniscenter får vi äntligen ett eget hem för såväl träning och tävlingar som för läger, evenemang och olika typer av företagsaktiviteter, säger Magnus som blir vd och ansvarig för den nya tennishallen. 

Anläggningen Göteborgs Tär belägen mitt i Delsjöns natur- och idrottsområde där en mängd föreningar inom helt olika idrotter bedriver sin verksamhet. Göteborg 

Många år av drömmar blir verklighet

Efter 20 års ideellt arbete är KFUM Central ett steg närmare att realisera drömmen om ett nytt föreningshus i Hagastaden för unga i hela Stockholm.

Nu går västra delen av framväxande Hagastaden ut på samråd. Det är området längs Norra Stationsgatan mellan Norrbackagatan och Karlbergsvägen. Här planerar KFUM Central en ny idrotts- och kulturanläggning på ca 12 000 kvm tillsammans med fastighetsutvecklaren Vectura. Den stora multihallen har plats för  2 400 åskådare  och rymmer tre basketplaner och en centercourt och det betyder att Sockholmsidrotten förstärks avsevärt. En byggstart kan då ske runt 2027 och byggarbetstiden är två-tre år

- KFUM Central bygger en stor och multifunktionell anläggning för att möta ungas behov av idrott och kultur.

Arenan färdig - nya hockeyhallen invigs

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Fruängen har fått en ny mötesplats som med flexibla och tillgänglighetsanpassade omklädningsrum gör det möjligt för olika grupper att träna och ha aktiviteter. Den nya ishallen, Mälarhöjdens ishall B, är utrustad med No-Fall-sele för konståkning och personer med funktionsnedsättning. Utanför finns en skottramp för hockeyspelare och allmänhet att öva på.

Stordalen tar över i Arenastaden

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Strawberry Arena är hemmaarena för fotbollslandslaget i fotboll ochAIK:s lag i allsvenskan men även landets största eventarena. Bara under de senaste två åren har för världsartister som Taylor Swift, Beyoncé, Lady Gaga och The Rolling Stones uppträtt här. Dessutom är Strawberry Arena en destination för evenemang  som Techarenan, eCarExpo och Sweden International Horse Show.

Arenastaden inkluderar  drygt 30 000 arbetsplatser och cirka 5 000 boende och  från byggbolaget  Fabege uppges att de bara har kommit halvvägs igenom stadsutvecklingen för området. 

20 miljoner till ny undersökning

Hur klarar vi sportens, idrotten och friluftslivets efterfrågan på utrustning och exempelvis snö på miljömässigt hållbart sätt när klimatet blir varmare? Det är ett av många fokus i Mittuniversitetets Sports Tech Research Centers nya hållbarhetsprojekt ”Flerdimensionell hållbarhet”.

Projektet, som beviljats drygt 10 miljoner kronor från Tillväxtverket, och omsluter totalt cirka 20 miljoner kronor, ska pågå till 2026 och har som mål att bidra till regional och lokal utveckling. 

I satsningen ingår flera olika delprojekt som alla har hållbarhet som gemensamt tema, oavsett om det handlar om miljö eller att bidra till en mer aktiv och hälsosam livsstil.

Ett exempel är satsningar för att göra parasporten mer likvärdig och på så sätt också bidra till att utveckla paraidrotten för fler än elitidrottare.

1 mot, 19 för VAR i ny omröstning

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Så då är det slut på det snacket – nu ska Premier League behålla VAR.

Det var Wolverhampton som hade agerat eftersom det i den klubben fanns en uppfattning om att de hade blivit missgynnade och det behövde ske en omröstning.

Så representanter för 20 klubbar pressades att säga ja eller nej.

Med resultatet att en övervägande majoritet vill behålla VAR med kommentaren:, ”Nu får det vara slut med ifrågasättanden. 

Så ska Skytteholms idrottsplats förnyas

Skytteholms idrottsplats, grannen som s a s blev kvar när Råsunds revs, ska nu bli en fullvärdig arena med större huvudplan,  större läktare och här blir det totalt tre fullstora elvamannaplaner och en sjumannaplan. Solna stad satsar på anläggningen som blir hemmaplan för AIK:s damlag och Vasalunds herrlag och en fast plats för AIK:s akademi.Allt blir möjligttack vare en överenskommelse med företaget JM AB.

 

Biokolet förstörde gräset i Värnamo

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Matchorter som Borås (två matcher), Varberg och Kalmar är numera ett minne blott, tack och lov.

Och, det märkliga i sammanhanget -  hur kunde länskollegan Jönköping Södra säga nej till att öppna upp sin nya fina Stadsparksvallen för allsvensk fotboll tillhör de gåtfullaste rike. Av många ansedd ligga i den den finaste av alla fotbollsmiljöer, som enligt planexpertis också lär tåla två matcher per dag samtidigt  som deras representationslag sladdar för närvarande i div 1 Södra.

Vill förbättra villkoren för hallhyra

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Riksidrottsförbundet (RF) har tillsammans med flera organisationer, bland annat Studieförbundet i samverkan, Svenskt näringsliv och Fastighetsägarna, under en längre tid påpekat att dagens regelverk hindrar föreningar att hyra lokaler som är momsregistrerade. Som en del av en större utredning ska frågan nu ses över, vilket regeringen har beslutat om idag.

Elitklubb upphör efter politikernas nej

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

Politikernas utnötningstaktik har lyckats. För vad ska man annars benämna de styrandes sätt att bete sig mot klubben… Och, beslutsfattarna visste på förhand vad ett avfärdande skulle innebära.

Hotet - kriminella bland åskådarna

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Dessa har kastat bengaler, slagits och hotat samt eldat på läktarplats.Det är det högsta antalet någonsin som stängts ute från allsvensk fotboll. Tillträdesförbud meddelas av åklagare, vid risk för att brott kommer att begås, och vid hotad säkerhet vid idrottsarrangemang.

Av seriens 16 föreningar har mästarlaget Malmö flest tillträdesförbud bland sina supporters eller 44. Följt av AIK med 38 och Hammarby med 37 individer. Endast två lag har noll tillträdesförbud, dessa är BP och IK Sirius. 

Redbergslid flyttar in i handbollspalatset

Ingen annan toppklubb i någon idrott har blivit så misshandlad av sin egen stad. Men nu är förra storklubben i handboll, Redbergslids IK,  på väg upp igen, såväl sportsligt som ekonomiskt.
- Iinget  ont som inte har något gott med sig, menar Tony Larsson, klubbchef  med egen bakgrund i A-laget på 90-talet. Mycket positivt händer runt klubben just nu. Framför allt, den förra mästarkubben får en egen arena, med guldkant. RIK ska flytta in i rena handbollspalatset, i Göteborg.

 

16 000 kvm för endast två sporter

En ny idrottsanläggning å inte mindre än 16 000 kvm ska uppstå i Bromma med - och den är ämnad för enbart tjejdominerade sporter. Ambitionen är en ishall för konståkning och en gymnastikarena för truppgymnastik.

 

"Konsekvenserna tänkte ingen på"

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

 

För idrottsrörelsen utgör Allmänna arvsfonden ett synnerligen viktigt stöd för att skapa fler och bättre idrottsanläggningar. just det som RF just nu diskuterar med regeringen och söker rätt åtgärder,

Allmänna arvsfonden är ett bidrar tilll attföreningslivet har möjlighet att bedriva verksamhet och växa. Under 2023 delade Allmänna arvsfonden ut knappt 763 miljoner kronor.  Drygt 235 miljoner (30 procent) av dessa gick till det så kallade lokalstödet inom 83 projekt. Stödet fördelas över hela Sverige – både till projekt i städer och på landsbygden. 

Hockeyklubben ska driva jätte-arenan

Petter Stordalen fortsätter sin expansion  med hotellbolaget Stawberry. Han gör en Friends i Åbo. Här investerar i ett nytt hotell, med 249 rum vid stadens, och ett av Finlands, största utvecklingsprojekt just nu, jätteanläggningen Ratapiha Arena. Klubben TPS Åbo  har också en nyckelroll . Arenan ska nämligen  drivas av Turku Live, dotterbolag till TPS Åbo

Närmare 370 miljoner euro satsas på en hypermodern eventarena i Åbo. Storsatsningen omfattar butiker, restauranger, kontor, bostäder och hotell. handlar det om är 700 miljoner euro och runt 4 miljarder för hela området. Via ett avtal med fastighetsägaren Turun Ratapihan Kehitys Oy ska Stawberry driva hotellet i arenan.

Fem förbund i gemensamt projekt

Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

 

Kan de gemensamt bygga ny arena?

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

 

Nya ägare till jättehallen i Karlstad

Drömmen om bättre fotboll består i Karlstad. Men än så länge har hockeyn ett starkt herravälde över idrotten i stan.Att få bättre kvalitet på fotbollen är ändå ett mål för åtskilliga. Kenneth  Wahlström, kallad sponsorkungen i Värmland, var den envetne entreprenören som blev miljardär via en jättepark av anläggningsmaskiner. Han blev också fotbollens främste finansiär och mannen bakom Karlstad Air Dome.

Men villkoren har ändrats radikalt, Svennis Eriksson förklarade sig villig att bidra i Karlstad BK, men blev sjuk och Kenneth Wahlström avled efter sjukdom. Nu  är ägarebilden runt gigantiska fotbollshallen Air Dome klar och verksamheten säkrad. 

"De bör göra hemläxan först"

EU förstår inte den euroeiska idrottsmodellen utan måste ta lärdom inför framtiden och inte upprepa kravet på fri fri rörlighet och fri konkurrens inom EU. Där utgör idrotten ett undantag utan att parlamentarikerna riktigt vill inse det. Med den andemeningen protesterar 25 idrottministrar  och önskar att EU-kommisionens ledamöter blir mer pålästa.

Tre fall är nu aktuella och kritiken mot EU:s agerande är starkt. Det är tydligt att politikerna måste göra hemläxan avsevärt bättre.

 

Taggar

Ny multihall och hockeysatsning på Gotland

Trojaborg  Holding AB med  familjen Eric D Nilsson,  huvudägare till Gotlandsbolaget, går in som storsponsor till den planerade ishallsanläggning som ska byggas på Visborg-området i Visby, ett markområde som tidigare disponerats av försvaret.

Totalt vill Trojaborg bidra med minst 35 miljoner kronor de närmaste åren. Regionstyrelsen på Gotland behandlade ärendet på tisdagen. 

Två partier, v och mp valde dock att ställa sig utanför den avsiktsförklaring, letter of intent, i vilket regionstyrelsen förordar byggandet av en  så kallad eventarena där ishallsanläggning ingår.

- Jag spelade själv ishockey i Väsby när jag växte upp, i Visby AIK som laget hette då. Nu är det Visby/Roma som gäller och jag ser gärna spel i hockeyallsvenskan om några år.

Annorlunda svenskt golfkoncept

Svenskägda RUFF Golf med H19 Enterprises har framgång.  Ägare och drivande till Ruff är entreprenörerna Johan van der lijcke, Peter Gabes och Johan Hus med Alex Bengtsson som vd och nu lans deras koncept i Nederländerna, där de har avsikten att öppna minst 17 anläggningar i år.

– Vi ser ett ökat intresse för golf, och för nya former att spela och umgås, vilket är precis det vi kan erbjuda. Jag har ett stort förtroende för vår partner Enterprises och ser fram emot vårt samarbete i Beneluxområdet, säger Alex Bengtsson.

RUFF:s idé är att skapa en mötesplats för vänner, kollegor, familj och affärspartners. 

Friends blir Strawberry efter jätteaffär

Kommersiella villkor och en norsk hotellkung, Petter Stordalen, har slagit ut Friends, en barnrättsorganisation som utan vinstsyfte vill skapa en värld utan mobbning.

 Fotbollens nationalarena genomför i juli 2024 sitt tredje namnbyte sedan invigningen 2012.  Swedbank och Sparbanksstiftelsen lade 153 miljoner i namnsponsringsavtal med innebörd att namnge arenan till och med år 2023.  Swedbank valde omgående att skänka namnrätten till den ideella stiftelsen Friends.

Exklusivt på fabriksområdet

Swedbank var sedan tidigare engagerat mot mobbning,  och ett aktivt stöd i detta  var att skänka namnrätten.

Nu blåser andra vindar i det tidigare industriområdet i Solna

Regeringen vill skapa lista på åtgärder

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

Under tisdagen hade justitieministern Gunnar Strömmer (M) och social- och idrottsministern Jakob Forssmed kallat till uppföljningsmöte med svensk fotboll representerat av i synnerhet avSvenska Fotbollförbundet, SvFF, och elitklubbarnas organisation, SEF.

Tonen var uppenbar direkt.

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna, betonde justieminister Gunnar Strömmer.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

Svenska stjärnan slår för långt!

 kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked;  att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som är längdbegränsande.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre.

 

 Det är golfens två högsta organ, USGA, styrande organisation för golf i USA, grundat 1894, samt R&A, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews i Skottland, grundat 1754, som kommit överens om nya regler för golfbollar som innebär att de kommer att flyga kortare.

Taggar

Fotbollens omstridde ordförande, Fredrik Reinfeldt, som kandiderar för omval, är inte ensam i kampen mot Riksidrottsförbundets ”takregel”, det vill säga att inget specialidrottsförbund (SIF) kan erhålla mer än tio procent av det statliga stödet till idrotten.

Nu backas Reinfeldt upp av ishockeyns ordförande Anders Larsson men han argumenterar för en utfasning av nuvarande ”tak” från en annan utgångspunkt.

Vi svenskar älskar vår fotboll – med alla dess brister.

 Avbrutna matcher, publikstörningar, hot och hat, vi bryr oss inte. Det spelar också mindre roll att herrallsvenskan rankingmässigt tillhör Europas svagaste, ligans utländska spelare är oftast inhyrda från Europafotbollens överskottslager.

Golf är en av Sveriges största idrotter och fortsätter att växa i antalet aktiva.

Faktum är att var tjugonde svensk är en aktiv golfspelare, Aldrig har så många människor ägnat sig åt golf! 

561 677 personer är medemmar i golfförbundet. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En prenumerant i handbollsklubben vann 100 000 på senaste dragningen i JOYNA, ett digitalt lotteri från ideella Folkspel. Samtidigt fick Rimbo HK, som sålde lotten, samma summa.

– Ett oerhört viktigt tillskott till vår verksamhet, säger styrelsemedlem Therese Hurtig.

Totalt har svenskt föreningsliv tjänat 319 miljoner på att sälja lotter från ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, under det senaste verksamhetsåret.

–  En fantastisk siffra och en ökning med 25 miljoner kronor jämfört med föregående år, säger vd Hans Sahlin.

Se hela listan över vilka föreningar som sålt mest och hur mycket som har betalats ut till respektive län, idrott, Riksorganisation och förbund.

Tiden är inne… Svenska vinterhjältar  på skidor gör entré igen i TV. Den alpina säsongen drar igång på Viaplay Vinter.  Premiären sker i Sölden med storslalom för både damer och herrar. Men helgen bjudet ocks på ett antal fotbollsmatcher, eroende på vilken tv-kanal du har.

 

Du som gillar att se idrottsdramatik på TV får fullt upp i helgen. 

Mästartiteln är säkrad, men det betyder inte att arbetsro infinner  sig i Malmö FF. Många spelarfrågor behöver slutföras.

På tisdagen tillkännagav  MFF-ledningen att skyttekungen Isaac Kiese Thelin förlänger sitt kontrakt med MFF. Den 32-årige forwardens nya avtal gäller till och med 2026.