Arena

Stordalen tar över i Arenastaden

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Strawberry Arena är hemmaarena för fotbollslandslaget i fotboll ochAIK:s lag i allsvenskan men även landets största eventarena. Bara under de senaste två åren har för världsartister som Taylor Swift, Beyoncé, Lady Gaga och The Rolling Stones uppträtt här. Dessutom är Strawberry Arena en destination för evenemang  som Techarenan, eCarExpo och Sweden International Horse Show.

Arenastaden inkluderar  drygt 30 000 arbetsplatser och cirka 5 000 boende och  från byggbolaget  Fabege uppges att de bara har kommit halvvägs igenom stadsutvecklingen för området. 

20 miljoner till ny undersökning

Hur klarar vi sportens, idrotten och friluftslivets efterfrågan på utrustning och exempelvis snö på miljömässigt hållbart sätt när klimatet blir varmare? Det är ett av många fokus i Mittuniversitetets Sports Tech Research Centers nya hållbarhetsprojekt ”Flerdimensionell hållbarhet”.

Projektet, som beviljats drygt 10 miljoner kronor från Tillväxtverket, och omsluter totalt cirka 20 miljoner kronor, ska pågå till 2026 och har som mål att bidra till regional och lokal utveckling. 

I satsningen ingår flera olika delprojekt som alla har hållbarhet som gemensamt tema, oavsett om det handlar om miljö eller att bidra till en mer aktiv och hälsosam livsstil.

Ett exempel är satsningar för att göra parasporten mer likvärdig och på så sätt också bidra till att utveckla paraidrotten för fler än elitidrottare.

1 mot, 19 för VAR i ny omröstning

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Så då är det slut på det snacket – nu ska Premier League behålla VAR.

Det var Wolverhampton som hade agerat eftersom det i den klubben fanns en uppfattning om att de hade blivit missgynnade och det behövde ske en omröstning.

Så representanter för 20 klubbar pressades att säga ja eller nej.

Med resultatet att en övervägande majoritet vill behålla VAR med kommentaren:, ”Nu får det vara slut med ifrågasättanden. 

Så ska Skytteholms idrottsplats förnyas

Skytteholms idrottsplats, grannen som s a s blev kvar när Råsunds revs, ska nu bli en fullvärdig arena med större huvudplan,  större läktare och här blir det totalt tre fullstora elvamannaplaner och en sjumannaplan. Solna stad satsar på anläggningen som blir hemmaplan för AIK:s damlag och Vasalunds herrlag och en fast plats för AIK:s akademi.Allt blir möjligttack vare en överenskommelse med företaget JM AB.

 

Biokolet förstörde gräset i Värnamo

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Matchorter som Borås (två matcher), Varberg och Kalmar är numera ett minne blott, tack och lov.

Och, det märkliga i sammanhanget -  hur kunde länskollegan Jönköping Södra säga nej till att öppna upp sin nya fina Stadsparksvallen för allsvensk fotboll tillhör de gåtfullaste rike. Av många ansedd ligga i den den finaste av alla fotbollsmiljöer, som enligt planexpertis också lär tåla två matcher per dag samtidigt  som deras representationslag sladdar för närvarande i div 1 Södra.

Vill förbättra villkoren för hallhyra

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Riksidrottsförbundet (RF) har tillsammans med flera organisationer, bland annat Studieförbundet i samverkan, Svenskt näringsliv och Fastighetsägarna, under en längre tid påpekat att dagens regelverk hindrar föreningar att hyra lokaler som är momsregistrerade. Som en del av en större utredning ska frågan nu ses över, vilket regeringen har beslutat om idag.

Elitklubb upphör efter politikernas nej

Politikerna i Motala torde vara nöjda. I fortsättningen slipper de tjatat om att bygga bandyhall.  De styrande har nämligen lyckats krossa elitklubben. IFK Motala ger upp platsen i Elitserien och entusiasmen i klubben försvinner. Likvideringen pågår, spelare och lämnar klubben och entusiasmen allmänt i IFK är på lägsta nivå 

Politikernas utnötningstaktik har lyckats. För vad ska man annars benämna de styrandes sätt att bete sig mot klubben… Och, beslutsfattarna visste på förhand vad ett avfärdande skulle innebära.

Hotet - kriminella bland åskådarna

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Dessa har kastat bengaler, slagits och hotat samt eldat på läktarplats.Det är det högsta antalet någonsin som stängts ute från allsvensk fotboll. Tillträdesförbud meddelas av åklagare, vid risk för att brott kommer att begås, och vid hotad säkerhet vid idrottsarrangemang.

Av seriens 16 föreningar har mästarlaget Malmö flest tillträdesförbud bland sina supporters eller 44. Följt av AIK med 38 och Hammarby med 37 individer. Endast två lag har noll tillträdesförbud, dessa är BP och IK Sirius. 

Redbergslid flyttar in i handbollspalatset

Ingen annan toppklubb i någon idrott har blivit så misshandlad av sin egen stad. Men nu är förra storklubben i handboll, Redbergslids IK,  på väg upp igen, såväl sportsligt som ekonomiskt.
- Iinget  ont som inte har något gott med sig, menar Tony Larsson, klubbchef  med egen bakgrund i A-laget på 90-talet. Mycket positivt händer runt klubben just nu. Framför allt, den förra mästarkubben får en egen arena, med guldkant. RIK ska flytta in i rena handbollspalatset, i Göteborg.

 

16 000 kvm för endast två sporter

En ny idrottsanläggning å inte mindre än 16 000 kvm ska uppstå i Bromma med - och den är ämnad för enbart tjejdominerade sporter. Ambitionen är en ishall för konståkning och en gymnastikarena för truppgymnastik.

 

"Konsekvenserna tänkte ingen på"

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

 

För idrottsrörelsen utgör Allmänna arvsfonden ett synnerligen viktigt stöd för att skapa fler och bättre idrottsanläggningar. just det som RF just nu diskuterar med regeringen och söker rätt åtgärder,

Allmänna arvsfonden är ett bidrar tilll attföreningslivet har möjlighet att bedriva verksamhet och växa. Under 2023 delade Allmänna arvsfonden ut knappt 763 miljoner kronor.  Drygt 235 miljoner (30 procent) av dessa gick till det så kallade lokalstödet inom 83 projekt. Stödet fördelas över hela Sverige – både till projekt i städer och på landsbygden. 

Hockeyklubben ska driva jätte-arenan

Petter Stordalen fortsätter sin expansion  med hotellbolaget Stawberry. Han gör en Friends i Åbo. Här investerar i ett nytt hotell, med 249 rum vid stadens, och ett av Finlands, största utvecklingsprojekt just nu, jätteanläggningen Ratapiha Arena. Klubben TPS Åbo  har också en nyckelroll . Arenan ska nämligen  drivas av Turku Live, dotterbolag till TPS Åbo

Närmare 370 miljoner euro satsas på en hypermodern eventarena i Åbo. Storsatsningen omfattar butiker, restauranger, kontor, bostäder och hotell. handlar det om är 700 miljoner euro och runt 4 miljarder för hela området. Via ett avtal med fastighetsägaren Turun Ratapihan Kehitys Oy ska Stawberry driva hotellet i arenan.

Fem förbund i gemensamt projekt

Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.

 

Kan de gemensamt bygga ny arena?

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

 

Nya ägare till jättehallen i Karlstad

Drömmen om bättre fotboll består i Karlstad. Men än så länge har hockeyn ett starkt herravälde över idrotten i stan.Att få bättre kvalitet på fotbollen är ändå ett mål för åtskilliga. Kenneth  Wahlström, kallad sponsorkungen i Värmland, var den envetne entreprenören som blev miljardär via en jättepark av anläggningsmaskiner. Han blev också fotbollens främste finansiär och mannen bakom Karlstad Air Dome.

Men villkoren har ändrats radikalt, Svennis Eriksson förklarade sig villig att bidra i Karlstad BK, men blev sjuk och Kenneth Wahlström avled efter sjukdom. Nu  är ägarebilden runt gigantiska fotbollshallen Air Dome klar och verksamheten säkrad. 

"De bör göra hemläxan först"

EU förstår inte den euroeiska idrottsmodellen utan måste ta lärdom inför framtiden och inte upprepa kravet på fri fri rörlighet och fri konkurrens inom EU. Där utgör idrotten ett undantag utan att parlamentarikerna riktigt vill inse det. Med den andemeningen protesterar 25 idrottministrar  och önskar att EU-kommisionens ledamöter blir mer pålästa.

Tre fall är nu aktuella och kritiken mot EU:s agerande är starkt. Det är tydligt att politikerna måste göra hemläxan avsevärt bättre.

 

Taggar

Ny multihall och hockeysatsning på Gotland

Trojaborg  Holding AB med  familjen Eric D Nilsson,  huvudägare till Gotlandsbolaget, går in som storsponsor till den planerade ishallsanläggning som ska byggas på Visborg-området i Visby, ett markområde som tidigare disponerats av försvaret.

Totalt vill Trojaborg bidra med minst 35 miljoner kronor de närmaste åren. Regionstyrelsen på Gotland behandlade ärendet på tisdagen. 

Två partier, v och mp valde dock att ställa sig utanför den avsiktsförklaring, letter of intent, i vilket regionstyrelsen förordar byggandet av en  så kallad eventarena där ishallsanläggning ingår.

- Jag spelade själv ishockey i Väsby när jag växte upp, i Visby AIK som laget hette då. Nu är det Visby/Roma som gäller och jag ser gärna spel i hockeyallsvenskan om några år.

Annorlunda svenskt golfkoncept

Svenskägda RUFF Golf med H19 Enterprises har framgång.  Ägare och drivande till Ruff är entreprenörerna Johan van der lijcke, Peter Gabes och Johan Hus med Alex Bengtsson som vd och nu lans deras koncept i Nederländerna, där de har avsikten att öppna minst 17 anläggningar i år.

– Vi ser ett ökat intresse för golf, och för nya former att spela och umgås, vilket är precis det vi kan erbjuda. Jag har ett stort förtroende för vår partner Enterprises och ser fram emot vårt samarbete i Beneluxområdet, säger Alex Bengtsson.

RUFF:s idé är att skapa en mötesplats för vänner, kollegor, familj och affärspartners. 

Friends blir Strawberry efter jätteaffär

Kommersiella villkor och en norsk hotellkung, Petter Stordalen, har slagit ut Friends, en barnrättsorganisation som utan vinstsyfte vill skapa en värld utan mobbning.

 Fotbollens nationalarena genomför i juli 2024 sitt tredje namnbyte sedan invigningen 2012.  Swedbank och Sparbanksstiftelsen lade 153 miljoner i namnsponsringsavtal med innebörd att namnge arenan till och med år 2023.  Swedbank valde omgående att skänka namnrätten till den ideella stiftelsen Friends.

Exklusivt på fabriksområdet

Swedbank var sedan tidigare engagerat mot mobbning,  och ett aktivt stöd i detta  var att skänka namnrätten.

Nu blåser andra vindar i det tidigare industriområdet i Solna

Regeringen vill skapa lista på åtgärder

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

.– Vi kan inte ha en säsong till som den vi hade. Det är helt oacceptabelt, säger socialministern Jakob Forssmed i ett uttalande.

Under tisdagen hade justitieministern Gunnar Strömmer (M) och social- och idrottsministern Jakob Forssmed kallat till uppföljningsmöte med svensk fotboll representerat av i synnerhet avSvenska Fotbollförbundet, SvFF, och elitklubbarnas organisation, SEF.

Tonen var uppenbar direkt.

Nån ordning får det lov att vara på idrottsrenorna. Regeringen vill nu se över ett batteri av åtgärder som finns för att få bort, eller åtminstone minska brott och stök påläktarna, betonde justieminister Gunnar Strömmer.

Idrottsrörelse gillar givetvis ett åtgärdspaket.

Svenska stjärnan slår för långt!

 kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked;  att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som är längdbegränsande.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre.

 

 Det är golfens två högsta organ, USGA, styrande organisation för golf i USA, grundat 1894, samt R&A, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews i Skottland, grundat 1754, som kommit överens om nya regler för golfbollar som innebär att de kommer att flyga kortare.

Taggar

Golfförbundet måste dra in på personal

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Både föreningsstämma och bolagsstämma förordade försäljning till Golfverket AB, enligt förslag från styrelsen, 288 ja och endast två nejröster.

Enligt avtalet, som nu ska undertecknas, investerar Golfverket AB 44 miljoner i ett nytt gemensamt bolag.  Haninge GK AB får en ägarandel på 20 procent, ersättning för att banan, och andra tillgångar, förs över till  det nya Golfbolaget AB. 

Golfverket AB tar även över Haninge GK:s skulder på cirka 20 miljoner kronor.

Många fotbollsplaner måste byggas om

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Förändringen sker mot bakgrund av att EU-kommissionen har beslutat om en begränsning av mikropartiklar av syntetiska polymerer, så kallade mikroplaster. Begränsningen trädde i kraft den 17 oktober och innebär bland annat att det blir förbjudet att sälja plastgranulat till konstgräsplaner efter en övergångsperiod på åtta år.

Satsningen i Karlstad betraktas som föredömlig

Med avund sneglade många andra kommuner mot Värmland och satsningen som de själva skulle vilja ha mod och pengar till att göra.

Kommunfullmäktige i Karlstad beslutade att investera 510 miljoner kronor på en inomhusarena, en utomhusarena, en konstgräsplan och att bygga om Tingvalla isstadion till en inomhusarena. Arebirna stod klara 2022.

Satsningen på nya arenor har redan lockat många evenemang och intresserade åskådare. Nu har Föreningen Sveriges Stadsbyggare utsett Solstadens sportcenter till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023.

Arenor med alla fördelar

I motiveringen lyfts vikten av sport- och fritidsanläggningar i samband med att en stad växer. Anläggningar som är väl lokaliserade, bra planerade och hållbart byggda.

Sundsvall får en fotbollshall till

Det finns också de som gläds över att padelhallar slår igen. Som i Sundsvall. Klubbarna i Medelpad har saknat möjligheter att träna inomhus. Men nu förvandlas padelhallen i Essvik till fotbollshall, om än i mindre format

–  Tillfället dök upp och är precis vad vi behöver, säger Roger Magnusson, kanslichef på Medelpads Fotbollförbund till Sundsvalls Tidning.

Sundsvall har ändå en fullstor fotbollshall i Gärdehovs Arena, men konkurrerr där om andra evenemang

Behovet av träningsytor för fotbollen inomhus är stort bland klubbarna och den här lösningen gynnar åtskilliga lag och spelare.. 

Fotbollen som vykort

Skyllbergsvallen - ”Som ett vykort genom tiden från svensk fotboll 1930”.

  Vi talar om Skyllbergsvallen i Sydnärke, hemvist för nyblivna division 5 -laget Skyllbergs IK, och ”arenans” K-märkta träläktare.

Till skillnad från Sjövallen i Åsljunga, hemmaplan för ”Bagarn” Olsson (Björn Nordqvist) i Max Lundgrens böcker om Åshöjden är Skyllbergsvallen välklippt och fotbollsmål ser ut som fotbollsmål.

I Örkelljunga kommun har ansvariga politiker inte förstått att de har ett kulturarv att bevara, Sjövallen är i dag igenväxt åker och allmänning.

Arenans stora betydelse

I Sydnärke har Askersunds kommun och länsstyrelsen i Örebro län tagit fasta på vad en lokal idrottsplats har för betydelse för gemenskap, utveckling och samvaro.

Från populära Åshöjden till dagens vemod

Ett svenskt särdrag är en unik kulturell skatt i form av idrottsplatser, med en historia som knyter an till framväxten av det svenska folkhemmet på 1900-talets början. 

Sjövallen, vid sjön Åsljunga i Örkelljunga kommun, nordvästra Skåne i gränslandet mellan Halland och Småland, är ett kulturarv som nu har förvandlats till åker och allmänning. Målstolpar är delvis raserade och kommunen, cirka 12 000 invånare, har helt tagit sin hand från vackra Sjövallen.

Ett svenskt särdrag är en unik kulturell skatt i form av idrottsplatser, med en historia som knyter an till framväxten av det svenska folkhemmet på 1900-talets början. 

Sjövallen, vid sjön Åsljunga i Örkelljunga kommun, nordvästra Skåne i gränslandet mellan Halland och Småland, är ett kulturarv som nu har förvandlats till åker och allmänning. Målstolpar är sedan länge raserade och kommunen, cirka 12 000 invånare, har helt tagit sin hand från vackra Sjövallen.

Avicii Arena ska renoveras för 1 miljard

Ishockeyns landmärke och nationalarena, Avicii Arena tidigare Globen i Stockholm, ska byggas om för närmare 1 miljard kronor. Avicii Arena efter musikern Tim Bergling, död 2018, ägs av SGA Fastigheter, ett helägt dotterbolag till Stockholms Stadshus AB.

Ombyggnaden är del i Stockholms stads överenskommelse med Svenska Ishockeyförbundet om 2025 års A-VM, som delas mellan Stockholm och danska Herning. I Stockholm avgörs Tre Kronors gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatch samt final.

Avtalets förhandlades fram mellan förbundet och Stockholms stads dåvarande finansborgarråd. Anna König Jerlmyr (m) sommaren 2021. 

-Ett lyft för besöksnäringen samt näringslivet, samt en återstart för Stockholm som evenemangsstad. konstaterade Anna König Jerlmyr.

Då pengar till arenan

Nu styr en rödgrön majoritet (s, v och mp) i Stockholms stadshus och vid nyligen avslutade budgetförhandlingar för 2024 beslutades om en skattehöjning på 24 öre för nästa år, från 17,74 till 17,98 kronor..  

Oenighet som vanligt om idrottens värde

Det är ju typiskt. Samtliga oppositionspartier vill att stödet till idrottsrörelsen ska öka. Men det tycker inte de som bestämmer, d vs regeringen. Förslag om bland annat förstärkt stöd till anläggningar och idrottens arbete i utsatta områden presenterades i oppositionspartiernas respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet har summerat förslagen som handlar om idrott.

Dte är som en skiva som går i repris. Vid makten håller beslutsfattarna igen och bromsar men i opposition byter man åsikt och gasar. då är idrotten värt mer minsann.

nu är vi där igen. 

Måste förstärkas

Den allmänna motionstiden avslutades den 5 oktober och oppositionspartierna i riksdagen har nu presenterat sina budgetmotioner. Både Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet föreslår i sin respektive budget en ökning av det totala stödet till idrotten. Samtliga vill även se att idrottens arbete i utsatta områden får förstärkning.

Lars och kändisar bakom unik arena

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

- Vi vill bygga en plats för alla där alla mår bra och samtidigt skapa bra förutsättningar för att tillsammans anstränga sig, ung som gammal.

Lars Månsson medger att han är mer eller mindre besatt och att han har skänkt sitt liv till idrotten.

Idrottens betydelse

-Jo, så är det.  Jag har alltid älskat idrott och betydelsen av den.

- När jag var liten var jag alltid tillsammans med mina föräldrar och de sysslade oerhört mycket med idrott, som aktiva eller som ledare.

Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den 152:a upplagan av golfens The Open var en svensk TV-klassiker redan innan förste svensk hade slagit ut på torsdagmorgonen.
Med direktsändningar i TV runt sju timmar dagligen torsdag-söndag innebär den här bevakningen ett nytt rekord.Och nu eggar tre svenskar varandra

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

I Sverige finns det runt en halv miljon aktiva golfentusiaster. Vad de gör de närmaste fyra dagarna råder det inget tvivel om.  Tro inte att de är på golfbanan, nej, de  tillbringar ett stort antal timmar framför TV:n.

British Open pågår i fyra dagar, timme efter timme.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.