Statligt stöd kan rädda Östersund

ÖFK går på knäna - behöver tio miljoner innan årsskiftet

Nu börjar besvären i Östersunds FK Krypa innan för skinnet på klubbens ledande personer. De står inför tvånget att ordna fram 10 miljoner kronor före årsskiftet. Alternativet är det värsta.

Frågan är vad som ska utspelas på Jämtkraft Arena 2022.

- Akut ligger behovet av nytt kapital till nyår kring den summan, säger ordförande Mathias Rasteby till Östersundsposten.

Förlusten borta mot Varbergs Bois den 30 oktober innebar att Östersunds FK åkte ur allsvenskan redan fyra omgångar före slutet. Samtidigt är ÖFK extremt hårt pressad.  Den ekonomiska situationen är oerhört besvärlig situation Sanningen är den att  klubben måste få in ungefär tio miljoner kronor före nyår, medger ordförande Mathias Rasteby.

- Akut ligger behovet av nytt kapital till nyår kring den summa (tio miljoner kronor) som du nämner, säger Rasteby ärligt till Östersundsposten.

Klubbens hopp står bl a till  Riksidrottsförbundet,  Tillväxtverket och Skatteverket där ÖFK har sökt stöd i form av permitteringsstöd och omställningsstöd till följd av pandemin. De parterna kan bidra med just 10 miljoner. Till saken hör att ÖFK fick just det beloppet i fjol i statligt stöd.

- Vi hoppas få hjälp även av andra parter. Det kan vara vilka som helst, men jag kan erkänna att vi dras med akuta likviditetsproblem, säger Rasteby, som bl a hoppas att staten kommer med ett förlängningspaket vad gäller att betala tillbaka ÖFK:s skatteskuld på 14 miljoner kronor.

- Tvingas vi börja betala 500 000 kronor i månaden till staten nästa år, blir det väldigt tungt.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Ekonomiska fördelningsfrågor, samt den demokratiska processen, var i fokus vid fotboll-Sveriges unika distriktskonferens på Arlanda i helgen. För första gången möttes de 24 distrikten utan närvaro av SvFF-representanter. Ordföranden Fredrik Reinfeldt och hans stab hade inte bjudits in.

Mötesordförande var Ola Johansson,  Gästrikland,  och han vill tona ned frånvaron av SvFF

Bara en vecka efter att KFUM Central presenterade  planerna på ett nytt stort föreningshus i Hagastaden i Stockholm tillkännages att en jätteanläggning om 25 000 kvadratmeter ska byggas  i Bromma. Kostnaden är beräknad till 1 miljard kronor. 

Båda satsningarna inkluderar en multihall och rymmer även fler hallar för inomhusidrotter. Satsningarna  innebär helt nya och väsentligt förbättrade villkor för Stockholmsidrotten.

De ställer upp för andra. De ställer upp för idrotten. De bjuder osjälviskt på stora delar av sin fritid för att framtidens svenska stjärnor – och för dem som aldrig kommer i närheten – ska kunna tävla i friidrott.

 Och allt de får är en fika och en t-shirt. Om ens det…

Utan funktionärerna stannar idrotten

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

För andra året i rad låter kafferosteriet Löfbergs 50 värmländska föreningar dela på en halv miljon kronor.

Utan att de har gjort något speciellt just nu, utan därför att föreningarna finns, det räcker som skäl 

Flera sådana företag och fler liknande initiativ, vore öänskvärt. 

nya 100 000 kronor går till prenumeranten Sofia Thuvesson – och en likadan summa till Floby VK efter en ny dragning av JOYNA från ideella Folkspel.

– Allvarligt? Det är ju en fantastisk nyhet. En jätteviktig extra inkomst för oss, säger föreningens ordförande Denny Walthersson.

Framtidens marknad för medierättigheter – men hur kommer en ny verklighet att påverka svensk idrott?  Ämnet stod i fokus på advokat byrån MAQS seminarium om sport, event och underhållning.

 Stefan Backman, chefsjurist på Telia och styrelseordförande på TV 4, som ägs av Telia, har sin uppfattning klar. Piratkopierade tjänster, så kallad IPTV, finns i dag hos 28 procent av landets konsumenter av streaming-tjänster.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.