Sponsorer lämnar cykelsporten

Det är ingen måtta på dopningsfallen inom cykelsporten. Tv-kanalerna hoppade av Tour de France vid de första avslöjanden och nu avslöjas att företag som Adidas, Audi och Skoda överväger att upphöra med sponsringen.

Det är ingen måtta på dopningsfallen inom cykelsporten. Tv-kanalerna hoppade av Tour de France vid de första avslöjanden och nu avslöjas att företag som Adidas, Audi och Skoda överväger att upphöra med sponsringen.

 

Tv-kanalerna ARD och ZDF att upphörde med direktsändningarna från touren och de 180 medarbetarna fick åka hem sedan tysken Patrik Sinkewitz hade ertappats med felaktiga värden.
I går kom nästa avslöjande - kazaken Alexander Vinokurov som vann tisdagens bergsetapp, har testats positivt för bloddopning.

Vinokurovs vann även lördagens tempolopp och det var därefter som han lämnade ett positivt prov.

- hans stall

-"Vino" har testat positivt och det har att göra med en blodtransfusion. Arrangörerna har bett oss att lämna tävlingen, vilket vi har accepterat, meddelade Vinokurovs stall, Astana, i går.

En cyklist till som tycks tro att de ska undkomma upptäckt. Nånstans är måttet rågat och frågan är om inte den gränsen är nådd.
I Tyskland överväger Adidas, som stödjer de tyska och franska landslagen, på att sluta med cykelsponsring. På samma linjer är bilföretagen Audi och Skoda. Likaså Deutsche Telekom, som äger det skandalomsusade T-Mobile. Och ytterligare ett företag tillika stallägare, mineralvattentillverkaren Gerolsteiner, diskuterar nu framtiden.
Det har gått så långt att det tyska inrikesministeriet undrar om det är rätt att stå fast vid beslutet att ge statliga pengar till cykel-VM i Stuttgart i september.

Cykelfolket diskuterar just nu hur problemet ska lösas.

 

Läs mer

 
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.