Sponsorer lämnar cykelsporten

Det är ingen måtta på dopningsfallen inom cykelsporten. Tv-kanalerna hoppade av Tour de France vid de första avslöjanden och nu avslöjas att företag som Adidas, Audi och Skoda överväger att upphöra med sponsringen.

Det är ingen måtta på dopningsfallen inom cykelsporten. Tv-kanalerna hoppade av Tour de France vid de första avslöjanden och nu avslöjas att företag som Adidas, Audi och Skoda överväger att upphöra med sponsringen.

 

Tv-kanalerna ARD och ZDF att upphörde med direktsändningarna från touren och de 180 medarbetarna fick åka hem sedan tysken Patrik Sinkewitz hade ertappats med felaktiga värden.
I går kom nästa avslöjande - kazaken Alexander Vinokurov som vann tisdagens bergsetapp, har testats positivt för bloddopning.

Vinokurovs vann även lördagens tempolopp och det var därefter som han lämnade ett positivt prov.

- hans stall

-"Vino" har testat positivt och det har att göra med en blodtransfusion. Arrangörerna har bett oss att lämna tävlingen, vilket vi har accepterat, meddelade Vinokurovs stall, Astana, i går.

En cyklist till som tycks tro att de ska undkomma upptäckt. Nånstans är måttet rågat och frågan är om inte den gränsen är nådd.
I Tyskland överväger Adidas, som stödjer de tyska och franska landslagen, på att sluta med cykelsponsring. På samma linjer är bilföretagen Audi och Skoda. Likaså Deutsche Telekom, som äger det skandalomsusade T-Mobile. Och ytterligare ett företag tillika stallägare, mineralvattentillverkaren Gerolsteiner, diskuterar nu framtiden.
Det har gått så långt att det tyska inrikesministeriet undrar om det är rätt att stå fast vid beslutet att ge statliga pengar till cykel-VM i Stuttgart i september.

Cykelfolket diskuterar just nu hur problemet ska lösas.

 

Läs mer

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.