Fler spelbolag har brutit mot reglerna

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

Det är bolagen ComeOn Sweden, Hajper Ltd, Legolas Invest Ltd och Snabbare Ltd som har granskats och dömts till böter. Högst böter drabbar Snabbare Ltd, som får böta 9,5 miljoner kronor plus varning och sanktionsavgift. De andra bolagen som får böta:

ComeOn Sweden: 6 miljoner, varning och sanktionsavgift.

Hajper Ltd, 4,5 miljoner, varning och sanktionsavgift.

Legolas Invest Ltd, 100 000 kronor plus varning och sanktionsavgift.

Vid upprepade förseelser kan licensen dras in. 

Ett fall handlar om U17-landskampen mellan Georgien och Slovakien den 29 januari 2019. 

Bawer Alacabek är jurist på Spelinspektionen och arbetar med matchfixning. Han säger till DN-sporten:

- Vi ser spel på unga spelare som ett växande problem. Ungdomar är kanske lite lättare att manipulera, de är i ett utsatt läge då de kanske inte tjänar så stora pengar.

En annan match som ingick i granskningen var mellan Baerum SK U19 och Skeid U19 i Norge den 17 april 2019. Vid en kontroll av laguppställningarna visade det sig att 66 procent av spelarna var under 18 år. Av de tips Spelinspektionen får in rör det sig om utländska matcher.

Snabbare Limited förklarar sig med att det norska fotbollsförbundet inte lämnar ut exakta födelsedatum. Samtliga spelbolag har överklagat. I början av juli var det åtta andra spelbolag som fick böta.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter bara 10 månader på posten som ordförande för SHL-laget Leksand väljer Mats Ekelund, 69 år, att hoppa av.  Han kommer även att lämna ordförande klubban i bolagsstyrelsen.
 Årsmötet äger rum 28 juni och Ekelunds avhopp blev officiellt via valberedningens meddelande på föreningens hemsida. omval. Även Keith Karlsson, välkänd entreprenör väljer att lämna

Reglerna för moms på uthyrning av fastigheter är ett hinder och gör det svårt för idrottsföreningar att hyra lokaler. Idag har regeringen beslutat att reglerna ska ses över. Johan Karlsson, skattejurist å Riksidrottsförbundet, har ansvar för ärendet och gläds över snabb hantering

Inom såväl idrotten som kulturen finns en frustration över att evenemang inte värderas utifrån det värde som skapas av den mångfald av evenemang som arrangeras årligen. Även om det är lätt att tänka på Eurovisionsschlagerfinalen, Göteborgsvarvet eller Taylor Swift konserter, så är evenemang inte bara de stora arrangemangen utan det stora utbudet av allehanda event över hela Sverige – en jättelik industri. Det har blivit en industri med många entreprenörer och initiativtagare, som behöver rätt förutsättningar, via nya, efterlängtade dokumentet "Event Sverige".

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.