Idrotten håller ihop Sverige

Debatt: För närvarande sker slutgiltiga budgetförhandlingar inom regeringen och med samarbetspartierna inom ramen för januariöverenskommelsen. 

Idrotten, Sveriges största folkrörelse, har stora utmaningar med anledning av Coronaviruset och de tillhörande restriktionerna samt är i stort behov av förlängt stöd från staten för det tredje kvartalet.

Annons

Idrotten är vårt lands största folkrörelse och har en unik förmåga att bygga broar mellan personer och grupper. Över sociala och andra gränser. Detta är viktigt för att hålla ihop vårt samhälle och vår nation.    

Motverka segregation

För att vi fortsatt ska kunna ha en inkluderande idrottsrörelse är det viktigt att våra föreningar med flera kan hålla ner deltagaravgifterna. Därför är idrottens ekonomi central för att motverka segregation och hälsoklyftor. 

För tiden fram till och med den 30 juni fick idrotten med anledning av utmaningarna med Coronaviruset tidigt ett extra stöd från regeringen och samarbetspartierna på 500 miljoner. Detta uppskattar vi som är verksamma i vår folkrörelse mycket. Emellertid är det nu fortsatt mycket stor press på svensk idrott och ekonomiska betydande utmaningar med anledning av de restriktioner från Folkhälsomyndigheten som även finns efter den 30 juni. 

Det gäller både för vardagsverksamheten, idrottsskolor och  tävlingsevenemang med mera. Med anledning av detta är det därför viktigt att regeringen och övriga partier som ingår i januariöverenskommelsen så snart som möjligt beslutar om ett förlängt stöd från staten på 500 miljoner för kvartal 3.   

Vårt samhälle har utsatts för stora påfrestningar och det behövs framtidstro och mänsklig stimulans. I folkrörelsen idrott där många människor från olika bakgrunder möts finns en stor möjlighet att ingjuta mod och hopp i en svår tid.   

Var man än är född

Låt många människor få mötas och uppleva glädjen i idrotten även i framtiden. Oavsett ekonomiska förutsättningar eller om du är född i Kiruna, Götene, Hammarkullen, Rosengård, Rinkeby, Växjö, Nairobi, Chicago eller Santiago.   

Idrotten förenar och utjämnar folkhälsoklyftor. Det önskar jag att regeringen och övriga partier som ingår i januariöverenskommelsen tänker på när de under augusti diskuterar statsbudgeten. För ett Sverige som håller ihop. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Avgörandet eller uppgörelsen kommer allt närmare, Den 26 februari ska IFK Norrköping ha årsmöte och ovissheten är fortfarande stor i och runt klubben. Det gäller Peter Hunts öde, men i lika hög grad även IFK:s öde.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Landets rally-entusiaster får bereda sig på att åka till norr Sverige för att se världens rallystjärnor framöver. Diskussioner ska pågå med flera nordliga regioner som är beredda att satsa miljoner för att Sverige ska ha ett vinterrally även i fortsättningen

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

Solidsport, Nordens största plattform för streamingtjänster av idrott, har tecknat ett unikt avtal med Turkiska Basketbollförbundet. Kontraktet innebär att Solidsport blir global distributör av mediarättigheter för den turkiska högsta ligan, TBL (Turkish First League) och rankad trea i Europa.

Enligt SCB bor i Sverige, 2019 års siffror, 104 854 personer som antingen själva var födda i Turkiet, eller hade minst en förälder som var det.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.