När pressen att stå till svars blir för mycket

Pressen att alltid stå till svars gäller inte bara fotbollen och dess ledare. Så är det i de flesta idrotter. Skidor är en annan sport där prestationer mäts hela tiden.

Petter Myhlback som vallachef i skidlandslaget vet om någon. 

Längdlandslaget har skördat framgångar både på herr och damsidan. Ett modernt ledarskap och starka personligheter är viktiga komponenter i utvecklingen. Men nu väljer två ledarprofiler, Ingrid Vikman och Petter Myhlback, att lämna sina roller.

Att valla skidor är en konstform och det finns alltid mycket åsikter. Nu har Petter Myhlback bestämt sig. Han lämnar skidlandslaget.

- Det var inget lätt beslut för det är det roligaste jobb jag haft. Men med små barn hemma har jag ofta känt mig otillräcklig, säger hon. Jag hoppas kunna komma tillbaka när barnen är större och mer självgående, men här och nu har jag tagit landat i beslutet att sätta familjen först säger Ingrid Vikman som har gruvat sig och dragit på beslutet.

Petter Myhlback  har också fåttt nog.

- ¬- Jag kände tidigt att det blev utmanande att vara en bra vallachef samtidigt som jag har två barn som satsar på att bli duktiga skidåkare. Min familj och framför allt mina barn behöver ha mig mer hemma och jag vill vara närvarande i deras utveckling, säger Myhlback som i maj börjar en ny anställning i det företag som han var med och grundade 2013.

- Det är en utsatt position som granskas och värdera varje helg av svenska folket och Petter har lyckats hålla ihop vallateamet och bidragit till fantastiska resultat de tre säsonger som han har varit ansvarig, säger Anders Byström, längdlandslagschef., fortsätter Byström.

Arbetet med att hitta ersättare för Vikman och Myhlback är redan i gång. 

- Det är en utmaning för många att få ihop balansen mellan jobb och familj. Samtidigt är det viktigt att knyta till oss riktigt bra personer med höga ambitioner. Vi försöker dra ner på resdagar och har ett rullande schema, för alla, så att det ska gå att kombinera jobbet med att ha en familj – annars blir det inte hållbart i längden, förklarar Anders Byström.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.