Känner ett pirr och en förväntan
Göteborg är sig inte riktigt lik utan ett myllrande evenemangsutbud och alla besökare som lyfter staden. Jag vet att hotellen, restaurangerna och övriga näringsidkare känner precis likadant.
Det känns nästan overkligt. Över ett år av tomma arenor. Förhoppningsvis ska vi aldrig att uppleva detta igen.
Men i dag är det fest Göteborg fyller 400 år. Vi är på väg att öppna. Liseberg slog upp portarna på torsdagen, vi på Scandinavium är på väg att göra det samma. Och framtidstron är stor.

Den 6 mars förra året spelade Miriam Bryant i Scandinavium inför 6 800 hängiva fans. Dagen efter mötte Frölunda HV71 i en utsålt arena med 12 044 åskådare. Efter det genomfördes några enstaka hockeymatcher inför 50 personer. Därefter har ingen publik tillåtits. Men vi har genomfört evenemang utan publik. Vi ser framåt med förväntan. För egen del ser vi en evenemangskalender som nu stadigt fylls på med nya evenemang förutom de redan framflyttade.
Bokar artister
Förra veckan blev både Zara Larsson och Molly Sandén klara för Scandinavium. Det ser riktigt lovande ut och vi alla har mycket att ta igen efter mer än ett år av stiltje.
Vi vet genom olika undersökningar att publiken saknar liveupplevelser och jag tror inte det blir några som helst problem att fylla arenorna framöver. Jag tror snarare det kan bli en utmaning att få plats med alla artister som vill ut på turné och möta sin publik.
Men till skillnad mot folktomma arenor är det ett angenämt problem för oss som arenaoperatör.
Jag har arbetat på Got Event sedan 2014. Det är sju år sedan men förutom pandemin har det inte varit några år av kris även om utmaningar funnits längs vägen.
Vi som får lov att vara en del av upplevelseindustrin är lyckligt lottade. Det finns så mycket glädje, kreativitet och magi. Under dessa snart sju år har jag fått uppleva många fantastiska evenemang och många fantastiska människor. Allt från vårt eget årligen återkommande ridsportevenemang Gothenburg Horse Show till Håkan Hellströms utsålda konserter på Ullevi. Det är ståpäls varje gång.
Konserten vi aldrig glömmer
Jag imponeras av hur transformationen sker mellan olika evenemang, publikatmosfären och hur allt är möjligt. Även det mest oväntade kan hända i live. Jag glömmer aldrig konserten med Foo Fighters 2015 när sångaren David Grohl trillade av Ullevis scen, blev gipsad men kom tillbaka och genomförde konserten. Den initiala paniken som snabbt ersattes av aktion i kulissen, fick läget under kontroll och konserten kunde fortsätta.
”The show must go on!” Det var en mäktig upplevelse.
Men nu är det över ett år sedan vi senast välkomnade publik på evenemangen och någonstans kan man känna sig lite ringrostig. Som tur är har vi kunnat hålla igång mer än 250 evenemang i fotboll och hockey även om publiken saknats.
Men som vi längtar. Det börjar redan nu sprida sig ett pirr och förväntan i korridorerna. Vi är redo.
Något som också bidrar till en positiv framtidstro är Göteborgs återupptagna planer på att ersätta bland annat multiarenan Scandinavium. Jag vet ärligt talat inte vilken gång i ordningen det är men denna gång hoppas jag verkligen det leder hela vägen fram till ett beslut. Jag har stor respekt för utmaningen. Det handlar om stora investeringar men göteborgarna är verkligen värda en ny arena.
Göteborg är en evenemangsstad och ska vi fortsätta att vara det krävs även en modern infrastruktur. Nu måste jag i och för sig berömma Scandinavium för arenan fungerar förvånansvärt bra även 2021.
En atmosfär i världsklass
Alla som byggt arenor vet hur svårt det är, i synnerhet om många olika intressen och önskemål ska kunna tillgodoses. Visst, Scandinavium har med dagens mått vissa begränsningar när det gäller logistik och takhöjd men när det väl är dags för nedsläpp eller konsertstart är atmosfären i världsklass.
Arkitekten Poul Hultberg med medhjälpare gjorde ett enastående jobb 1971, vilket Göteborg och göteborgarna har haft stor glädje av. Historiken talar för sig själv med alla artister och mästerskap som lockat miljontals besökare till arenan. Det ska vi vara glada för.
Fram tills en ny arena står färdig kommer 50-årsjubilerande Scandinavium att fortsätta leverera magiska ögonblick. Vi är redo för återstart, the show will go on!
Mest lästa just nu
Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte blev som det var tänkt.
Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.
– Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand
Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.
För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.
Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.
Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!
Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.
Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League
SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.
En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden. Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.
Skriv kommentar