"En hyllning till de största vi har"

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

April – en månad av största vikt för Folkspel. Lansering av nya lotteriet Joyna och världens finaste gala. Ideella Folkspel har sedan starten 1991 genererat uppemot 18 miljarder till säljande föreningar och organisationer. Mer ska det bli. 

Petra Jacob från Södertälje, fyrabarnsmamma och tidigare elitspelare i basket, brinner för att barn– och ungdomar ska ha en aktiv fritid. Petra hyllades speciellt vid Eldsjälsgalan i fjol av konferencier Clara Henry och Magdalena Andersson.

Nya överskott till det föreningsliv vi aldrig kan stödja tillräckligt mycket. Till en rörelse som behöver varenda krona för att erbjuda sunda verksamheter, en stimulerande fritid och medel som leder livsavgörande forskning framåt.

Det leder mig osökt in på Joyna, en nyhet som är en milstolpe för oss och det största som hänt sedan Leif ”Loket” Olsson välkomnade svenska folket till Bingolotto, 19 oktober 1991.

Namnet på det unika lotteri, vilket hade säljstart 3 april, är en kombination av två ord som vi tycker säger allt om vårt föreningsliv. 

Så tillkom namnet

Joy – kul. 

Joina, häng med, tillsammans. 

Joyna, helt enkelt. 

Vad det handlar om?

Ett digitalt lotteri med enklaste väg till löpande intäkter.

Utan krånglig administration och fysisk hantering, pengar direkt in på angivet konto. 

Dessutom med stora vinster i potten. Varje vecka kommer någon att ta hem 100 000 kronor. Dessutom innebär det att säljande lag, förening eller organisation får en lika stor summa.

Fredag 7 juni är det dags för den första dragningen, sedan blir det ett stående veckoinslag lagom till stundande helg. Responsen vi fått i föreningslivet har under bearbetningen av lag, klubbar och organisationer varit fantastisk och jag är övertygad om att det här blir en succé och en betydande inkomstkälla framöver.

Från en spännande sak till en återkommande aktivitet som ligger mig oerhört varmt om hjärtat, till en galaafton som verkligen visar upp den bästa och viktigaste sidan av föreningslivet. 

Jag tänker så klart på Årets Eldsjäls Galakväll på Cirkus i Stockholm, ett evenemang som blivit en glittrande tradition. 

Där vi hyllar våra eldsjälar.

Där vi låter tolv finalister skina i strålkastarljuset

Där vi utser vinnarna i kategorierna Hälsa, Ledare, Inkludering och Årets Idrottsförening.

Där vi delar ut utmärkelsen Årets Specialpris.

Där vi avslutningsvis presenterar Årets Eldsjäl alla kategorier. 

Som alltid kommer galan att omslutas av en rad profiler inom olika områden. Extra hedrande är det givetvis att Jan Eliasson, diplomaternas diplomat hedrar oss som gäst och prisutdelare.

 Jag vill poängtera att kvällen samtidigt ska ses som en hyllning till alla de personer som ser till att hålla vårt föreningsliv och den största och viktigaste rörelse vi har igång.

Galan sänds dubbelt i tv

Att få vara en del av denna varma tillställning är utan tvekan en ynnest i den roll jag har på Folkspel. 

 Extra härligt och kul detta år är att galan sänds direkt i både TV4 Play och Sjuan. Alla ledare, ideella krafter, vardagshjältar och finalister i årets upplaga av Årets Eldsjäl är naturligtvis värda största möjliga publik.

11 april, 20.00, då vet ni vilka kanaler som gäller.

April – en månad då vi välkomnar våren, men framför allt ser fram emot en ny inkomstkälla till föreningslivet och världens finaste och viktigaste gala.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.