Törs vi tro på alla vackra ord i SOK…

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Rekrytering pågår av en ny generalsekreterare som ska leda Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) operativa verksamhet mot framtiden. Nuvarande verksamhetschef är på väg i pension efter långvarig tjänst i organisationen. Generationer av elitidrottare och förbundskaptener har genom åren passerat. Idrotten och samhället har förändrats och professionaliserats, men kärnan i SOK:s operativa ledarskap har varit beständigt. Fram tills nu.

SOK:s hemsida  finns just nu annonsen om den nye generalsekreterare de söker. Det är spännande läsning då det inte hör till vanligheten att SOK utlyser en tjänst. Tjänsten beskrivs som en ”företagsledande roll” lämplig för en idrottsintresserad entreprenörsprofil med mångårig erfarenhet av framgångsrikt ledarskap. Den tillträdande generalsekreteraren ska bygga en vinnarkultur.

Svårare att realisera

De olympiska värderingarna nämns i annonsen lika självklart som det är att en kanelbulle innehåller kanel. Värderingar som den tillträdande generalsekreteraren förväntas dela. Värderingar sprungna ur den olympiska fadern Pierre de Coubertins över hundra år gamla filosofi som belyser idrottens roll för individ och samhälle.

Det är värderingar med moral, humanism och etik som starkt lysande inslag. ”Respekt för varje individ och vänskap över alla gränser och att utvecklas över sina egna gränser”. De olympiska värderingarna är vackra och lätta att prata om. Tyvärr är de ibland svårare att se realiserade i praktiken.

Den internationella olympiska kommittén (IOK) strävar uttalat efter jämställdhet och utgår ifrån principen om likvärdighet mellan kvinnor och män. Svensk idrott fick sin första jämställdhetsplan för mer än 30 år sedan, 1989. Jämställdhet i idrott handlar om att både kvinnor och män ska ha liknande inflytande och makt att forma idrotten, kunna delta i den och att kvinnor och män ska värderas lika.

I siffor definieras jämställdhet i svensk idrott ofta som att minst 40 procent av respektive kön ska finnas representerat i beslutande och rådgivande organ. Centrum för Idrottsforskning  konstaterade i ”Statens stöd till idrotten – uppföljning 2017” att flera decennier hade gått men att inte allt för mycket hade hänt.

Enormt resursslöseri 

Kvinnors styrkor, kompetenser, och erfarenhet valdes fortfarande bort oberoende av deras faktiska lämplighet, kompetens och meriter. Det hindrar idrottens utveckling och är ett enormt resursslöseri så klart.

Efter ett beslut om en reglering av specialidrottsförbundens (SF) styrelser och valberedningar så kunde majoriteten av SF:s styrelser betraktas vara statistiskt jämställda år 2020 . En liknande positiv utveckling ser vi i SOK:s styrelse idag. Styrelsen uppnår statistisk jämställdhet beräknat på antalet kvinnliga och manliga ledamöter som presenteras på SOK:s hemsida. Tittar vi på den operativa sidan av verksamheten hittar vi däremot något annat.

På SOK:s hemsida 2022-10-09 går det att utläsa att:  

·       9 av 10 (90 procent) av de som benämns som ”chef” bland Stab & Sport är män

·       Samtliga 15 personer (100 procent) i resursteamet ”Prestationsutveckling ” är män

·       6 av 9 personer (67 procent) i resursteamet ”Hälsa” är män

·       4 av 5 personer (80 procent) i det ”Medicinska vetenskapliga rådet” är män

I den sportsliga och medicinska verksamheten på SOK verkar det idag alltså vara en klar fördel att vara man. Årtalet vi ser det här är 2022. En hemsida kan snabbt ändras med bilder och namn på personer som läggs till eller tas bort för att skapa avsett intryck hos publiken. Men pratar vi om jämställdhet så pratar vi om något annat.

Idrottsforskare har sedan länge krossat gamla myter som exempelvis att kvinnor med idrottskompetens inte finns, att kvinnor är för känsliga eller att de helt enkelt inte vill. Förlegade könsnormer, stereotypa föreställningar och snedvridna rekryteringsprocesser har länge funnits dolda under ytan.

Dold manlig kvotering

När män med makt får rekrytera från egna sociala nätverk blir det oftast just män som de rekryterar. Resultatet blir en dold manlig kvotering i vilken kvinnors styrkor, kompetenser, och erfarenheter systematiskt rensas bort.

Hur löd nu de olympiska värderingarna? ”Respekt för varje individ och vänskap över alla gränser och att utvecklas över sina egna gränser”.

Trovärdigheten i orden riskerar att minska markant när verksamheten själv uppvisar en så kraftig mansdominans. Budskapet kan uppfattas som att respekt och vänskap endast omfattar ett kön. Omgivningens intryck kan bli att verksamhetens egen utveckling avstannat i en epok innan begrepp som könsnormer och maktstrukturer ens fanns.

SOK:s styrelse består idag av både kvinnor och män. Det är positivt. Kanske är tjänsteutlysningen av en ny generalsekreterare ett tecken på att SOK:s styrelse på riktigt vill se något nytt. Att de vill bygga en vinnarkultur med ett modernt ledarskap i spetsen som öppnar upp vägarna för utveckling.

En vinnarkultur där de olympiska värderingarna inte bara är vackra ord som är lätta att prata om utan där vi också ser tydliga exempel på att de realiseras i praktiken. En vinnarkultur där likvärdig behandling av män och kvinnor är den självklara normen med den egna organisationen som god förebild för andra. En vinnarkultur där både kvinnlig och manlig kapacitet tas tillvara fullt ut så att svensk elitidrott verkligen kan gå framåt.

Carolina Lundqvist

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.