"Jag är bekväm med att navigera här"

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Hon är kvinnan som antar utmaningen att ställa sig upp och förklara att hon vill bli ordförande i Svenska Fotbollförbundet. Hon blev inte en av de tre (Lars-Christer Olsson, Hélène Barnekow och Fredrik Reinfeldt) som valberedningen valde utan hon och även Jens T Andersson  förklarar ändå att de är intresserade. Till sammanhanget hör att valberedningen också ska ha skrivit till alla röstberättigade att och Caroline och Jens inte är "lämpliga kandidater" eftersom de båda är anställda av förbundet som landslagschef respektive hållbarhetschef.

Idag skriver Caroline om situationen.

Jag kandiderar till ordförande för Svenska Fotbollförbundet för att jag vill vara med och ta svensk fotboll till nästa nivå, där förbundet är ett med föreningarna och distrikten, där vi satsar på tydligt ledarskap och där vi länkar ihop bredd och elit och ser hur de kompletterar varandra för att skapa ett hållbart fotbollssverige.

Brinnner för inkludering

Jag brinner för den inkludering som fotbollen skapar – på alla nivåer och oavsett förutsättningar. För det krävs ett öra mot marken – från förbund till förening och från förening till förbund, och det kommer jag fokusera på om jag blir ny ordförande för SvFF. Jag har sedan jag började arbeta på SvFF alltid prioriterat att vara ute bland distrikten och föreningarna, det är där det händer.

Jag vill arbeta på ett transparant sätt där förbundet är ett med distrikten. För det tror jag det krävs ett ständigt öra mot marken för att förstå svensk fotboll på riktigt. Är vi lyhörda mot distrikten och deras olika förutsättningar kommer vi få det enklare att göra skillnad på riktigt genom distrikten som goda ambassadörer och genom ett ömsesidigt samarbete.

Det är våra distrikt och hela vägen till våra föreningar som gör att svensk fotboll är just svensk fotboll.

Ledarskap är något som jag brinner för, och just det är något som jag kommer att vilja prioritera och sätta på agendan ännu tydligare inom svenska fotboll. Ledarskap – från förbund till förening, kommer vara ett prioriterat område för mig. Vi behöver ha en tydlig hållning från SvFF om vad vi har för förväntningar på såväl oss själva inom SvFF men också inom hela vägen ut till distrikt och föreningar.

Svensk fotboll är stora nog att göra skillnad på riktigt! Vi är Sveriges största idrottsförbund och behöver ta ansvar för hela fotbollssverige och alla som är och vill vara en del av den. Vi har genom vår storlek också stort ansvar. Vi behöver säkra så vår vision om ”att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt i en sådan bra miljö som möjligt”. Vi arbetar varje dag med dessa frågor, men behöver säkra så verkligheten ute bland föreningarna i praktiken speglar den vision vi har. Det kommer jag vilja fokusera på.

Elit och bredd kompletterar varandra

För min del är det självklart att oavsett kön, ålder, bakgrund eller socioekonomiska förutsättningar ska du kunna spela fotboll utifrån dina förutsättningar. Det är svensk fotboll. Fotbollen är en samhällskraft och vi har ett ansvar som Sveriges största idrott att se till att vår vision uppnås för hela fotbollssverige.

Det är viktigt att vi – tillsammans i hela fotbollsrörelsen – skapar en gemensam grund för svensk fotboll, där elit och bredd kompletterar varandra. Utan vår bredd kommer vi inte kunna bygga framgångsrika landslag, och det är vägen dit som är viktigast. Om vi ska nå vår vision, och bygga en hållbar svensk fotboll, behöver vi ha goda insikter i att bredden är det som föder eliten och vår elitverksamhet är den som inte sällan inspirerar till att börja drömma om att bli fotbollsspelare.

Det perspektivet kommer jag tillsammans med alla, från förbund till föreningar, att fokusera på om jag blir ny ordförande.

Idrottens roll i samhället får större och större betydelse och jag vet att min tidigare erfarenhet inom politiken – där jag mycket väl känner till hur politik och myndigheter fungerar och där jag känner mig bekväm med att navigera i den sfären det kommer fotbollsrörelsen ha nytta av med mig som ordförande. Detta i kombination med mitt brinnande intresse för fotboll och föreningsliv är bra och relevanta erfarenheter i uppdraget som ordförande för Svenska Fotbollförbundet.

Jag har arbetat inom fotbollen i flera år, och brinner för att göra skillnad i samhället.

Om jag blir vald till ny ordförande kommer jag att göra allt jag kan för att ta svensk fotboll till nästa nivå, och driva på frågorna ytterligare inom jämställdhet och inkludering. För vi är stora nog att kunna göra skillnad för hela samhället.

Caroline Waldheim

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Vinnaren tar hem en check på cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).

Spelarna på PGA-tourens finaltävling Atlanta i Georgia börjar bli lite trötta på allt snack runt pengarna, även om ingen kan förneka att en kvarts miljard vore välkommen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Den tolfte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Malin Svensson från Bjärnum vann 100 000 kronor. Farstorps GoIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även dem med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet. 

TV4 ochSVT tar armkrok och gör gemensam sak. de köper rättigheterna till fyra OS med start vintern 2026 i Milano Cortina 2026 och  till och med Brisbane 2032

Det är en jätteaffär, men chferna såg väl TV-sändningarna från Paris och blev smittade av euforin och entusiasmen hos TV-personal, funktionärer och deltagare. Inte minst tittarnas förtjusning ochuppskattning sånär som ett antal kritiker 

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.