Leksands spelare gör som Djurgårdens

Nu följer hockeyspelarna i Leksand i spåren på vad Djurgården Herrlaget statuerade som exempel. De går ner i lön efter en överenskommelse med ledningen.

Tillsammans med spelartruppen har ledningen nått en uppgörelse om en lönesänkning som till att börja med sträcker sig fram till den 31 december 2020.

Leksands klubbledning och spelarna har enats om ett sparpaket

Leksands IF har allt sedan pandemins utbrott under den tidiga våren arbetat noggrant med att hålla kostnadssidan på en restriktiv nivå. Bland annat har inköp av material, såväl till den sportsliga verksamheten som till övriga delar av föreningen, reducerats jämfört med tidigare. 

Dessutom har spelare, ledare och kontorspersonal har korttidspermitterats och de som inte kunnat omfattas av korttidspermitteringen har ställt upp genom att själva gått ned i lön motsvarande en permittering. 

Ledningen för Leksands IF har sedan en tid tillbaka även diskuterat med herrlagstruppen om en tillfällig sänkning av den fasta månadslönen som ett led i att begränsa kostnaderna, och framförallt hålla likviditeten över längre tid. 

-Vi arbetar hela tiden noggrant med vår ekonomi, inte minst i dessa tider. Här och nu mår Leksands IF helt okej ekonomiskt, men givetvis finns en stor oro för framtiden om den här situationen håller i sig. Allt vi gör på daglig basis påverkar oss, och att vi nu får hjälp av spelartruppen med att lätta de löpande kostnaderna påverkar vår likviditet både på kort och på lång sikt. Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma för spelarnas samarbete i det här, säger Leksands IFs VD Andreas Hedbom. 

Spelartruppen har löpande informerats om föreningens arbete och den ekonomiska situationen till följd av coronapandemin och publikrestriktionerna, samt det osäkra ekonomiska läget. Totalt sett innebär den tillfälliga lönesänkningen en kostnadslättnad för Leksands IF motsvarande miljonbelopp, och öppenheten från ledningens sida har varit till stor grund för spelarnas inställning i frågan, menar lagkapten Patrik Zackrisson.

-Vi i spelartruppen förstår att det är tuffa tider, och vi vill hjälpa föreningen med det vi kan. Hela situationen som råder är såklart tråkig, men det gäller att hitta de positiva delarna i det hela. Vi pratar öppet i laget om vad alla tycker och tänker, vilket gör att vi också kommer ihop mer som grupp. Vi gör någonting tillsammans för föreningen  

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Djurgårdens fotboll redovisar inför kommande årsmöte, onsdagen 13 mars, ett eget kapital på historiskt höga 261,4 miljoner kronor, en  ökning med 51,1 miljoner kronor jämfört med 2022.
Aldrig tidigare har föreningen, bildad 1891, haft en sådan välfylld kassakista.  Av de allsvenska lagen är det endast Malmö FF som presenterar ett högre eget kapital, i storleksordningen 700 miljoner kronor.

Allmänna arvsfonden är mycket viktig, för att inte säga avgörande partl för fler och bättre idrottsanläggningar.i Sverige. Bara under 2023 kom 235 miljoner  den vägen till idrotten..

Därför blir reaktionen kraftig inom idrotts-Sverige när Riksrevisionen något obetänksamt publicerar en granskningsrapport av Allmänna arvsfonden och föreslår att fonden bör avvecklas. 

Den svenska OS-truppen till Paris växer – och ambitioner och förhoppningar gör det samma. Utgifterna också för den delen.

I förra veckan gav SOK klartecken till ett handbollslag, ett bordtennislag, två lagkapper i simning och åtta individuella idrottare.

Det är en idrottslig mobilisering för 100 miljoner.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.