Företagsgolfen lockade rekordmånga lag

Att golfen samlar och entusiasmerar många människor bevisas vid Företagsgolfen, en institution sedan 1938. Små och stora företag från hela landet, med ett imponerande antal av drygt 1 300 lag deltog i den 72:a upplagan.

Årets upplaga av Företagsgolfen kan sammanfattas i ett ord - succé! Sverigefinalen avgjordes på Ullna GC utanför Stockholm den 1 september. I strålande sol, med bra spel och värdiga segrare! 2009 är ett rekordår. Drygt 1 300 lag, 2 600 spelare, har kämpat i den 72:a upplagan. Det betyder fullbokat alla tävlingsdagar. Antalet kvinnliga spelare har fördubblats.

Företagsgolfen har spelats på några av Sveriges bästa golfbanor. Barsebäck i Skåne, Hills utanför Göteborg och Arlandastad utanför Stockholm. Sverigefinalen avgjordes på Ullna utanför Stockholm den 1 september och slutspelet sker på Irlands fantastiska Druids Glen 9-11 oktober. Dit åker följande:

1) Lundabygdens Fastighetsbyrå 43 poäng, 
Emil Jönsson/Lars Jönsson, 2)  Bilskadecenter i Danderyd 39 p, 
Kai Auvinen/Henrik Edin, 3) Team Hald 34 p, Joakim Sjögren/Lars Natanaelsson. Bästa damlag 
Bryggans Fastighetsekonomi 33 p, Eva Holm/Mia Ståhl Samuelsson. För hela resultatlistan, se www.foretagsgolfen.com

Företagsgolfen startade redan 1938, då i Svenska Dagbladets regi och är landets äldsta företagstävling i golf. Överskottet skänks till välgörande ändamål och tävlingen arrangeras med Skandia och American Express som huvudsponsorer.

“Det har varit enormt roligt att bidra till att utveckla Företagsgolfen till en av Sveriges största företags- och lagtävlingar i golf. Att dessutom också bidragit till välgörande ändamål har ytterligare stärkt vår övertygelse om att Företagsgolfen med sin långa historik också har en positiv framtid”, säger Andreas Montelius, försäljnings&marknadsdirektör på American Express.

”Att tävlingen blev fulltecknad visar vilken succé den är och att behovet av bra arrangerade företagstävlingar fortfarande finns trots en tuff marknad. Det gör att Skandias erbjudande till befintliga kunder stärks och nu ser vi fram emot att nya affärsrelationer skapas”, säger Niklas Birgetz, sponsorchef på Skandia.

Övriga samarbetspartners till Företagsgolfen är Abacus, Anea, Audi, Cleveland, Haga Magasinet, Memira, Open Fairways, Irlands turistbyrå och Idrottens Affärer.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.