Ett väldigt onödigt ramaskri i Göteborg

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Kanske har den som gjort Frölundas nya logga sneglat på handbollen, som traditionellt är en riktigt stor sport i Göteborg. Något annan förklaring är svår att hitta när händerna i klubbens nya logga inte direkt ger associationer till hockey utan snarare då till handbollen. Frölunda Hands Club kanske, istället för Hockey Club?

Förslaget till nytt klubbmärke - som utlöste en storm av protester i Göteborg

Det är aldrig lätt att byta logga. Trots att Frölunda fattade beslutet redan 2020 att byta, och man fick in över 700 förslag från fans, är det inte förrän nu loggan presenterats. Att loggan väckt ett ramaskri hos många är förstås väntat, förändringar är sällan uppskattade om man inte valt dem själva, men ändå. Frölundaiterna är arga. Jättemånga frölundaiter är jättearga, det råder storm bland kommentarerna i den digitala världen. "Ett hån. Gör om och gör rätt. Fy 17." Osv. Skriver fansen.

Anslå en kompisanda?

Så hur tänkte Frölunda HC? Bort med indianen, in med två händer. Eller två F? Då är vi riktigt bra, visar att vi aldrig tänkt vara nedlåtande mot den amerikanska ursprungsbefolkningen. Två händer mot varandra, vi är kompisar, vänner, kramar varandra. Lite som Da Vincis änglar till och med, svävande mot varandra med utsträckta händer över himlen. 

Känns inte så mycket hockey?

Byter man logga, kan man gå två vägar. Antingen ändrar man lite grann i taget, som Sparbankernas väg mot Swedbank med eken som blivit annorlunda, eller så gör man det mycket. Som då Frölunda HC valt.

Återgå till gamla

Sannolikt hade det varit enklare att bara gå tillbaka till den gamla loggan, den som Frölunda HC hade innan man blev Frölunda Indians. Nu är man Frölunda HC igen, och allt hade kunnat vara frid och fröjd med de gamla gröna ränderna.

Fast så väljer man svävande händer...eller svävande F? Fastighetsägarna?

Fortsättning följer säkerligen. 

Cecilia Giertta

Fakta

Frölundas vd Mats Grauers meddelade på en presskonferens på fredagen att klubben efter de senaste dagarnas kritik drar tillbaka det nya klubbmärke som presenterades i onsdags. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Obstacle course racing, som är samlingsnamnet för tävlingar som Tough Viking och Spartan, och tro det eller ej, de är på väg in i idrottens finrum. Mycket talar för att OCR gör sin debut i olympiska spelen 2028 i Los Angeles. Vägen dit sker genom en bakdörr, nämligen som en av grenarna i Modern femkamp.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.