Rubiales förlorar miljoner och status

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Luis Rubiales har blivit av med jobbet, och därmed förlorat sin lön på ca 6,5 miljoner kronor från det spanska fotbollförbundet där han var ordförande. Lägg därtill 340 000 kronor i boendeersättning som försvunnit, och också förlusten av 2,5 miljoner kronor i ersättning från Uefa som vice ordförande och medlem i den exekutiva kommittén. 

Luis Rubiales på väg till domstolen, där hans agerande ifrågasattes starkt. Foto:AP Photo

Frågan är om Luis Rubiales nu ångrar kyssen som utöver förlorade inkomster fått honom avstängd tre år från all fotboll, nationell som internationell?

Och frågan är väl fortfarande om Luis Rubiales ens förstått vad han gjort för fel? För trots en påtvingad ursäkt några veckor efter kyssen på spanska VM-mästaren Hermoso, så verkar det liksom inte riktigt gått in i hans själ att han gjort fel. Att man faktiskt inte kysser någon som inte vill bli kysst. Och om man råkar göra det, så ber man om ursäkt. Jättefort! 

"Som Peter Settman och hans kyss av Charlotte Kalla 2008, en ovälkommen kyss som just blev offentlig i Kallas memoarer. Settman bad om ursäkt. Jättefort!

 Pliktskyldig ursäkt

Men Rubiales gjorde inte det. Han hävdade så länge att kyssen den 20 augusti var något Hermoso accepterade och inte var något att be om ursäkt för. Efter några veckors folkstorm kom ett pliktskyldigt förlåt, men utan att han faktiskt verkade inse att han gjort fel. Hans mammas hungerstrejkande blev liksom ännu ett bevis på noll förståelse. Rubiales tyckte det var ok. Kyssen var ok.

Sen dess har han alltså tappat sina inkomster. Och sin status. Och nu också blivit avstängd från allt arbete med fotboll de kommande tre åren. 

Det är hans personliga förlust. Hur mycket hans agerande skadat spanska fotbollförbundet vet man idag inte. Fler sponsorer har uttalat sitt avståndstagande mot Rubiales, men ingen har dragit tillbaka sina pengar. Ännu.

Glansen försämrades

Men den guldsits sponsorerna borde ha haft när Spanien vann VM, den framgångsvåg man rimligtvis borde ha kunnat rida på, uteblev förstås. Och den vågen hade varit värd många sköna miljoner. Men VM-segern tappade glansen efter kyssen, och guldet blev till sand. Och det är också Rubiales fel.

Cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen