Ni borde ha nöjt er med mobiltelefoner

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Som abonnent av Telias TV-tjänster, med fokus på sporten, har jag nästan slutat förvånas. Förra året slutade Telia helt plötsligt att  sända Viaplay och vi abonnenter erbjöds inget i kompensation. Nu är det dags igen. Vi abonnenter fick just nu ett mejl med info om att Teliaägda Cmore, med bla ishockeyrättigheterna, plötsligt inte ska sändas i Samsung-TV äldre än 2017. CMore slutar fungera redan 15 juni, om mindre än en månad.

Ja nog kan mycket gå fel, men inte sättet att behandla

Det är precis som det gamla monopolföretaget Telia brukar agera. Ingen framförhållning, ingen smidighet, ingen konsumenttanke. Bara "nu har vi bestämt oss för detta".

Telias stora misstag

Vi som har abonnemang ska bara snällt sitta och tacka för informationen, och lika snällt gå iväg och köpa en ny TV, trots att den gamla fungerar alldeles utmärkt. Detta i en lågkonjunktur, då de flesta av oss faktiskt inte har många kronor över varje månad.

Men en TV måste vi köpa, för att kunna se de program som vi redan abonnerar och betalar dyra pengar för.

Att Telia aldrig någonsin borde gett sig in i TV-branschen är ganska klart. Bliv vid din läst finns ett gammalt talesätt som lyder, och det borde nog Telia nöjt sig med också, trots locktoner från en och annan säljsugen mediadirektör.

Att TV4 och Cmore inte genererat vad dåvarande ansvarige herrar direktörer hoppades är också klart. Men att det alltid är vi konsum

Och nej. Jag förlänger inte mina avtal med er, och säger nu upp allt. Till och med bredband. För nu är jag trött på ert sätt att behandla oss sport-tittare. Väldigt trött.enter som ska  betala för gamla direktörernas felsatsningar gör mig så orimligt trött och förbaskad. 

Nån måtta får det vara

Ok Telia, ni klarar inte tekniken. Fasicken, var ni inte först med mobiltelefonin? Hur kan ni inte klara tekniska lösningar för TV-apparater som är äldre än sex år? Det är pinsamt.

Cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Mellandag i VM i handboll – då är det väl lugnt i Scandinavium? Absolut inte! Nästan hundra barn från Göteborgs förorter, Orust och Borås samlades för att vara landslagsstjärnor för en dag. Och en tidigare världsstjärna dök upp och bjöd både på sig själv och på sina bästa tips: Ljubomir Vranjes.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen