Ni borde ha nöjt er med mobiltelefoner

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Som abonnent av Telias TV-tjänster, med fokus på sporten, har jag nästan slutat förvånas. Förra året slutade Telia helt plötsligt att  sända Viaplay och vi abonnenter erbjöds inget i kompensation. Nu är det dags igen. Vi abonnenter fick just nu ett mejl med info om att Teliaägda Cmore, med bla ishockeyrättigheterna, plötsligt inte ska sändas i Samsung-TV äldre än 2017. CMore slutar fungera redan 15 juni, om mindre än en månad.

Ja nog kan mycket gå fel, men inte sättet att behandla

Det är precis som det gamla monopolföretaget Telia brukar agera. Ingen framförhållning, ingen smidighet, ingen konsumenttanke. Bara "nu har vi bestämt oss för detta".

Telias stora misstag

Vi som har abonnemang ska bara snällt sitta och tacka för informationen, och lika snällt gå iväg och köpa en ny TV, trots att den gamla fungerar alldeles utmärkt. Detta i en lågkonjunktur, då de flesta av oss faktiskt inte har många kronor över varje månad.

Men en TV måste vi köpa, för att kunna se de program som vi redan abonnerar och betalar dyra pengar för.

Att Telia aldrig någonsin borde gett sig in i TV-branschen är ganska klart. Bliv vid din läst finns ett gammalt talesätt som lyder, och det borde nog Telia nöjt sig med också, trots locktoner från en och annan säljsugen mediadirektör.

Att TV4 och Cmore inte genererat vad dåvarande ansvarige herrar direktörer hoppades är också klart. Men att det alltid är vi konsum

Och nej. Jag förlänger inte mina avtal med er, och säger nu upp allt. Till och med bredband. För nu är jag trött på ert sätt att behandla oss sport-tittare. Väldigt trött.enter som ska  betala för gamla direktörernas felsatsningar gör mig så orimligt trött och förbaskad. 

Nån måtta får det vara

Ok Telia, ni klarar inte tekniken. Fasicken, var ni inte först med mobiltelefonin? Hur kan ni inte klara tekniska lösningar för TV-apparater som är äldre än sex år? Det är pinsamt.

Cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Liten förening tänkte stort och har klarat energikrisen bra med sin energisnåla belysning och solceller.

Fotbollsklubben Romelanda UK satsade på egen solcellsanläggning och belysningseffektivisering. Nu har man minskat sina energikostnader betydligt genom den kombinerade satsning på ny belysning, solceller och elbilsladdning.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Efterspelet kring skandalderbyt blir ett test av svensk fotbolls nya exkluderingsstrategi, menar Fredrik Reinfeldt, svensk fotbolls nye ordföranden

Plötsligt har han fått en skandal i knäet.

- Man får vara frustrerad och ledsen över att det inte går bra för det egna laget. Men det är alltså inte så att svensk lagstiftning därmed upphör att gälla och att vi får bete oss hur vi vill och skjuta bengaler på varandra. Det är inte en förmildrande omständighet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

 Ett år återstår till fotbollsfesten 2024, Europamästerskapet. Premiären sker på Old Trafford när värdnationen England tar emot Österrike och sedan väntar ytterligare 50 TV-matcher!.Om nu Fifas ordförande, Gianni Infantino,ger sig. Redan nu har han startat ett TV-krig startat. Infantino mot fyra europeiska ministrar. 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.