Ni borde ha nöjt er med mobiltelefoner

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Som abonnent av Telias TV-tjänster, med fokus på sporten, har jag nästan slutat förvånas. Förra året slutade Telia helt plötsligt att  sända Viaplay och vi abonnenter erbjöds inget i kompensation. Nu är det dags igen. Vi abonnenter fick just nu ett mejl med info om att Teliaägda Cmore, med bla ishockeyrättigheterna, plötsligt inte ska sändas i Samsung-TV äldre än 2017. CMore slutar fungera redan 15 juni, om mindre än en månad.

Ja nog kan mycket gå fel, men inte sättet att behandla

Det är precis som det gamla monopolföretaget Telia brukar agera. Ingen framförhållning, ingen smidighet, ingen konsumenttanke. Bara "nu har vi bestämt oss för detta".

Telias stora misstag

Vi som har abonnemang ska bara snällt sitta och tacka för informationen, och lika snällt gå iväg och köpa en ny TV, trots att den gamla fungerar alldeles utmärkt. Detta i en lågkonjunktur, då de flesta av oss faktiskt inte har många kronor över varje månad.

Men en TV måste vi köpa, för att kunna se de program som vi redan abonnerar och betalar dyra pengar för.

Att Telia aldrig någonsin borde gett sig in i TV-branschen är ganska klart. Bliv vid din läst finns ett gammalt talesätt som lyder, och det borde nog Telia nöjt sig med också, trots locktoner från en och annan säljsugen mediadirektör.

Att TV4 och Cmore inte genererat vad dåvarande ansvarige herrar direktörer hoppades är också klart. Men att det alltid är vi konsum

Och nej. Jag förlänger inte mina avtal med er, och säger nu upp allt. Till och med bredband. För nu är jag trött på ert sätt att behandla oss sport-tittare. Väldigt trött.enter som ska  betala för gamla direktörernas felsatsningar gör mig så orimligt trött och förbaskad. 

Nån måtta får det vara

Ok Telia, ni klarar inte tekniken. Fasicken, var ni inte först med mobiltelefonin? Hur kan ni inte klara tekniska lösningar för TV-apparater som är äldre än sex år? Det är pinsamt.

Cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.