Motsträvig i det längsta, men..

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tack och lov. Det var väl ändå för väl. Att Spaniens Luis Rubiales tog sitt förnuft till fånga, och har meddelat att han avgår från sin post som ordförande i det spanska fotbollsförbundet. Han lämnar också sin post i Uefa, som vice ordförande.

Kvinnor demonstrerade och visade sin vrede på flera platser i Spanien Foto:Emilio Morenatti. AP Photo

Hans situation var förstås ohållbar. Han hade så många emot sig, fotbollslandslag likväl som FIFA som stängde av honom 90 dagar för att utreda den famösa kyssen på Jennifer Hermoso. Mot honom var också hans eget spanska fotbollsförbund.

Motsträvig i det längsta

Men hans avgångsbeslut satt långt inne. Herregud vad motsträvig han varit, Luis Rubiales. Inga fel har han gjort, Hermoso var med på kyssen, det var bara en glädjeyttring efter VM-guldet, ingen fara alls. Tyckte Rubiales, som varit oerhört ifrågasatt under flera års tid.

Det är inte alltid rättvisan får ha sin gång, och förnuftet får segra. Många exempel finns det på idrottspampar som vägrar avgå, trots att de blivit påkomna med både händerna i syltburken likväl som med miljoner på hemliga bankkonton. Både inom fotbollen och inom IOK.

Bara ska ha

Att nu en kyss lyckats välta en pamp är en seger för idrotten; och för att det nu äntligen kanske kan bli ett stopp för alla dessas pampar som bara ska ha och ska ta utan några konsekvenser.

Fast det kanske är att dra för höga växlar på Rubiales avgång. Låt oss bara glädjas åt att det faktiskt nu är helt klart att man inte får kyssa någon utan tillstånd, och att en enig opinion faktiskt kan få den mest enfaldiga person att lämna sin post. Trots att han fortfarande inte tycker att han gjort något fel.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.