Motsträvig i det längsta, men..

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tack och lov. Det var väl ändå för väl. Att Spaniens Luis Rubiales tog sitt förnuft till fånga, och har meddelat att han avgår från sin post som ordförande i det spanska fotbollsförbundet. Han lämnar också sin post i Uefa, som vice ordförande.

Kvinnor demonstrerade och visade sin vrede på flera platser i Spanien Foto:Emilio Morenatti. AP Photo

Hans situation var förstås ohållbar. Han hade så många emot sig, fotbollslandslag likväl som FIFA som stängde av honom 90 dagar för att utreda den famösa kyssen på Jennifer Hermoso. Mot honom var också hans eget spanska fotbollsförbund.

Motsträvig i det längsta

Men hans avgångsbeslut satt långt inne. Herregud vad motsträvig han varit, Luis Rubiales. Inga fel har han gjort, Hermoso var med på kyssen, det var bara en glädjeyttring efter VM-guldet, ingen fara alls. Tyckte Rubiales, som varit oerhört ifrågasatt under flera års tid.

Det är inte alltid rättvisan får ha sin gång, och förnuftet får segra. Många exempel finns det på idrottspampar som vägrar avgå, trots att de blivit påkomna med både händerna i syltburken likväl som med miljoner på hemliga bankkonton. Både inom fotbollen och inom IOK.

Bara ska ha

Att nu en kyss lyckats välta en pamp är en seger för idrotten; och för att det nu äntligen kanske kan bli ett stopp för alla dessas pampar som bara ska ha och ska ta utan några konsekvenser.

Fast det kanske är att dra för höga växlar på Rubiales avgång. Låt oss bara glädjas åt att det faktiskt nu är helt klart att man inte får kyssa någon utan tillstånd, och att en enig opinion faktiskt kan få den mest enfaldiga person att lämna sin post. Trots att han fortfarande inte tycker att han gjort något fel.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen