Motsträvig i det längsta, men..

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Tack och lov. Det var väl ändå för väl. Att Spaniens Luis Rubiales tog sitt förnuft till fånga, och har meddelat att han avgår från sin post som ordförande i det spanska fotbollsförbundet. Han lämnar också sin post i Uefa, som vice ordförande.

Kvinnor demonstrerade och visade sin vrede på flera platser i Spanien Foto:Emilio Morenatti. AP Photo

Hans situation var förstås ohållbar. Han hade så många emot sig, fotbollslandslag likväl som FIFA som stängde av honom 90 dagar för att utreda den famösa kyssen på Jennifer Hermoso. Mot honom var också hans eget spanska fotbollsförbund.

Motsträvig i det längsta

Men hans avgångsbeslut satt långt inne. Herregud vad motsträvig han varit, Luis Rubiales. Inga fel har han gjort, Hermoso var med på kyssen, det var bara en glädjeyttring efter VM-guldet, ingen fara alls. Tyckte Rubiales, som varit oerhört ifrågasatt under flera års tid.

Det är inte alltid rättvisan får ha sin gång, och förnuftet får segra. Många exempel finns det på idrottspampar som vägrar avgå, trots att de blivit påkomna med både händerna i syltburken likväl som med miljoner på hemliga bankkonton. Både inom fotbollen och inom IOK.

Bara ska ha

Att nu en kyss lyckats välta en pamp är en seger för idrotten; och för att det nu äntligen kanske kan bli ett stopp för alla dessas pampar som bara ska ha och ska ta utan några konsekvenser.

Fast det kanske är att dra för höga växlar på Rubiales avgång. Låt oss bara glädjas åt att det faktiskt nu är helt klart att man inte får kyssa någon utan tillstånd, och att en enig opinion faktiskt kan få den mest enfaldiga person att lämna sin post. Trots att han fortfarande inte tycker att han gjort något fel.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.