Ett påhitt med stöddig attityd, lägg ner!

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Vad är det för fel på klubbar och landslag som tror att de får högre status hos oss i allmänheten genom att inte vara anträffbara för journalister och media?Som tror att en stöddig och snorkig attityd är vägen till framgång? Att det ger respekt?

Jag kan i så fall meddela att det är helt fel väg att gå.

Numera blir det alllt vanligare med fotosessioner, det är vid träningar och matcher som fotbollförbundet av okänd anledning har börjat stänga dörrar och vänta med att öppna dem..

NHL är en föregångare när det gäller att kommunicera. Det tar inte tio minuter efter en match så är dessa extremt högt betalda spelare anträffbara, intervjubara och står framför kameran eller mikrofonerna. 

Svenska handbollslandslagen är samma, där får journalister till och med lyssna på pausnacket och intervjua under spelets gång. Vi som tittare och allmänhet kommer nära, och känner stolthet över våra spelare och lag.

I damallsvenskan funkar det

Men så har vi fotbollslandslagen. Hmmm. Herrarnas spelare får eller vill inte vara med så ofta, journalister och media får inte tillgång till den de vill intervjua utan får istället nöja sig med "den som ställer upp", ofta en icke kommunikativ person som svarar ja eller nej.

På damsidan är det en fröjd att följa Viaplays sändningar från damallsvenskan. Vilka bra intervjuer, vilken vilja hos spelare och ledare att förmedla det man känner och tänker, och förklara varför man vinner eller förlorar. 

Också det ett lysande exempel.

Och det tror man då kanske att så ska även landslaget för damerna bete sig, de är ju liksom vana vid en öppen attityd.

Men icke. Hur ofta hör du intervjuer med Fridolina Rolfö eller Stina Blackstenius? De vill inte/får inte prata direkt med svensk media utan hänvisar till proffsklubbens pressansvarige som återkommer med negativa besked. 

Samma sak när landslaget samlas och tränar ihop. Pressansvarig/laget bestämmer vem journalisterna får intervjua. Borta är den tillgängliga och positiva attityd som finns i klubblaget, fram kommer det stöddiga och onåbara.

Inget leende landslag

Ibland försöker pr-makare få fram attityden att detta landslag är ett leende landslag. Icke. Det skulle kunna vara det, och det borde vara det. Men damerna följer i herrarnas spår för att få högre status(?) och det är ingen bra reklam. Tro mig. 

Jag hoppas VM innebär ett annat och bättre tillmötesgående från landslagsledningen och spelarna. Jag håller tummarna för det. Men. Jag tror inte på det. Tyvärr.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Riksidrottsstyrelsen inför ett övergångsstöd till de medlemsförbund som enligt det preliminära förslaget blev utan elitidrottsstöd 2024-25. Det är ett resultat av dialoger med medlemsförbund efter att kritik framförts mot det preliminära elitidrottsstödet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen