Vill ha den TV-sport vi har köpt

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Kära Telia, jag förstår att det är jobbigt för ett före detta statligt monopol att verka på den fria marknaden. Ännu värre blev det förstås när ni gav er in i den lukrativa men ack så svårnavigerade TV-marknaden genom ert köp av CMore. Som långvarig och trogen kund kan jag ändå inte låta bli att förundras över att ni inte klarar av att förhandla med en motpart som Viaplay Group. Viaplay är ju en av anledningarna till att vi trogna kunder faktiskt väljer att ha våra TV-kanaler via just Telia.

Självklart finns det svårigheter när två parter förhandlar, det förstår vi alla. En part vill ha mer betalt för man har ju faktiskt betalat väldigt mycket för en radda väldigt spännande och roliga idrottsevenemang och ligor. Och den andra parten, dvs ni Telia vill inte betala en krona mer, för att ni tycker att...det blir för dyrt, eller är orättvist? Eller bara inte finns med i budgeten?

Jag fick mejl från er idag. Ni beklagade, men erbjöd Eurosport 1, 2 och 3 istället, som en tröst på såren för att jag inte får se den sport jag vill se via er. En tröst för tigerhjärtan, och jag blev inte ett dugg glad för det. 

Jag vill ha det vi kommit överens om. 

Och att komma överens ingår i att vara en spelare på den fria marknaden. Man kommer överens, helt enkelt, för något annat alternativ finns inte.

Så. Tillbaka till förhandlingsbordet, erbjöd något och få något tillbaka. Det gynnar er och det gynnar oss kunder. Annars blir vi sura och byter leverantör. Och det, kära Telia, är inget ni tjänar på och inget som får aktien att lyfta.

Lycka till!

Cecilia Giertta

Fakta

Viaplays kanaler och sportutbud försvinner i helgen hos en miljon svenska hushåll som får tv via Telia. Anledningen är att Tv-jättarna inte kommit överens om ett nytt avtal.

Det pågår inga förhandlingar mellan Telia och Viaplay med en vecka kvar av tidsfristen. Därmed försvinner snart damallsvenskan, Premier League, sändningarna från världscupen i längd och alpint samt NHL-ishockey ur rutan för de tittarna som abonnerar på Viaplays kanaler via Telia.

Även stora dramasatsningar och tv-kanaler som TV3, TV6 och TV10 försvinner när avtalet går ut den 30 september. Det drabbar en miljon svenska hushåll som får sin tv från Telia.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.