Vi kunder dribblas bara bort

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Talesättet "Hur man än vrider sig, har man rumpan bak" beskriver nog allra bäst känslan när det gäller Telia, Viaplay och nu också TV 4 och Cmore. Det finns liksom inget man kan göra som kund för att få rätt till det man betalat för av Telia, för de bara vänder och vrider sig. Och struntar i sina TV-kunder.

Casten Almqvist lämnar VD-posten för Telias TV-satsning, spekulationerna är självklara; "han vill inte vara del av den framtid Telia nu stakar ut", "nu ska Telia säja sitt TV-innehåll". 

Får inte det vi har betalat för

Och nog verkar spekulationerna den här gången vara ganska initierade. Cmore, utan reklam, ska igen bli en del av TV4, med reklam. Så vi som valt Cmore i Telias TV-paket för att slippa reklamen, blir av med den fördelen som vi köpt och betalat dyrt för. Cmore blir en del av ett nordiskt paket, men sporten ska tydligen sändas på TV4, med dessa reklamavbrott som man fortfarande blir galen på.

Och det är här att man alltid har rumpan bak kommer in.

För jag som kund har ju betalt, och betalar fortfarande eftersom jag är inlåst, till Telia för både Viaplay, som inte finns inte längre i utbudet, och för Cmore, som inte heller kommer finnas i TV-paketet. Jag kommer säkert erbjudas något jag inte vill ha, men är fortfarande högt betalande, och mycket drabbad av reklamen som jag tycker är skitjobbig.

Jag kan visserligen prenumerera på Viaplay fortfarande, men då måste jag betala dyra pengar för något jag faktiskt redan betalar för. Eller så byter jag till Telenor eller Tele2, köper ny TV-box eller ruttnar helt och hållet på att överhuvudtaget titta på linjär TV. Något som jag ju för övrigt inte är ensam om. 

Ingen måtta på eländet

Kanske hela Telia TV-förvinner, med Cmore som TV4, men det vet jag ju som kund inte idag. 

Men kvar sitter jag med rumpan bak.

Tur att det fortfarande finns morgontidningar av papper, och böcker. Och så radio förstås. 

Och om två år när jag är fri från Telia, kan jag börja prenumerera på Viaplay och annat, med en alldeles ny box.

Hurra.

cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Sports Media-byrån Spring Media fortsätter att expandera och förstärker nu sin internationella säljorganisation via nyanställningar.

"Vi håller snabbt på att bli en verkligt global fullservicebyrå, framhåller Tobias Osmund, VD för Spring Media Group

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Putin-vänliga Kazakstan erhöll noll röster när IIHF, det internationella ishockeyförbundet, på fredagen utsåg arrangör för 2027 års mästerskap.

 Motkandidaten Tyskland samlade 102 röster, arenor blir PSD Bank Dome i Düsseldorf med plats för 13 284 åskådare samt SAP Arena i Mannheim som rymmer 13 200 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.