Vi kunder dribblas bara bort

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Talesättet "Hur man än vrider sig, har man rumpan bak" beskriver nog allra bäst känslan när det gäller Telia, Viaplay och nu också TV 4 och Cmore. Det finns liksom inget man kan göra som kund för att få rätt till det man betalat för av Telia, för de bara vänder och vrider sig. Och struntar i sina TV-kunder.

Casten Almqvist lämnar VD-posten för Telias TV-satsning, spekulationerna är självklara; "han vill inte vara del av den framtid Telia nu stakar ut", "nu ska Telia säja sitt TV-innehåll". 

Får inte det vi har betalat för

Och nog verkar spekulationerna den här gången vara ganska initierade. Cmore, utan reklam, ska igen bli en del av TV4, med reklam. Så vi som valt Cmore i Telias TV-paket för att slippa reklamen, blir av med den fördelen som vi köpt och betalat dyrt för. Cmore blir en del av ett nordiskt paket, men sporten ska tydligen sändas på TV4, med dessa reklamavbrott som man fortfarande blir galen på.

Och det är här att man alltid har rumpan bak kommer in.

För jag som kund har ju betalt, och betalar fortfarande eftersom jag är inlåst, till Telia för både Viaplay, som inte finns inte längre i utbudet, och för Cmore, som inte heller kommer finnas i TV-paketet. Jag kommer säkert erbjudas något jag inte vill ha, men är fortfarande högt betalande, och mycket drabbad av reklamen som jag tycker är skitjobbig.

Jag kan visserligen prenumerera på Viaplay fortfarande, men då måste jag betala dyra pengar för något jag faktiskt redan betalar för. Eller så byter jag till Telenor eller Tele2, köper ny TV-box eller ruttnar helt och hållet på att överhuvudtaget titta på linjär TV. Något som jag ju för övrigt inte är ensam om. 

Ingen måtta på eländet

Kanske hela Telia TV-förvinner, med Cmore som TV4, men det vet jag ju som kund inte idag. 

Men kvar sitter jag med rumpan bak.

Tur att det fortfarande finns morgontidningar av papper, och böcker. Och så radio förstås. 

Och om två år när jag är fri från Telia, kan jag börja prenumerera på Viaplay och annat, med en alldeles ny box.

Hurra.

cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.