Vi kunder dribblas bara bort

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Talesättet "Hur man än vrider sig, har man rumpan bak" beskriver nog allra bäst känslan när det gäller Telia, Viaplay och nu också TV 4 och Cmore. Det finns liksom inget man kan göra som kund för att få rätt till det man betalat för av Telia, för de bara vänder och vrider sig. Och struntar i sina TV-kunder.

Casten Almqvist lämnar VD-posten för Telias TV-satsning, spekulationerna är självklara; "han vill inte vara del av den framtid Telia nu stakar ut", "nu ska Telia säja sitt TV-innehåll". 

Får inte det vi har betalat för

Och nog verkar spekulationerna den här gången vara ganska initierade. Cmore, utan reklam, ska igen bli en del av TV4, med reklam. Så vi som valt Cmore i Telias TV-paket för att slippa reklamen, blir av med den fördelen som vi köpt och betalat dyrt för. Cmore blir en del av ett nordiskt paket, men sporten ska tydligen sändas på TV4, med dessa reklamavbrott som man fortfarande blir galen på.

Och det är här att man alltid har rumpan bak kommer in.

För jag som kund har ju betalt, och betalar fortfarande eftersom jag är inlåst, till Telia för både Viaplay, som inte finns inte längre i utbudet, och för Cmore, som inte heller kommer finnas i TV-paketet. Jag kommer säkert erbjudas något jag inte vill ha, men är fortfarande högt betalande, och mycket drabbad av reklamen som jag tycker är skitjobbig.

Jag kan visserligen prenumerera på Viaplay fortfarande, men då måste jag betala dyra pengar för något jag faktiskt redan betalar för. Eller så byter jag till Telenor eller Tele2, köper ny TV-box eller ruttnar helt och hållet på att överhuvudtaget titta på linjär TV. Något som jag ju för övrigt inte är ensam om. 

Ingen måtta på eländet

Kanske hela Telia TV-förvinner, med Cmore som TV4, men det vet jag ju som kund inte idag. 

Men kvar sitter jag med rumpan bak.

Tur att det fortfarande finns morgontidningar av papper, och böcker. Och så radio förstås. 

Och om två år när jag är fri från Telia, kan jag börja prenumerera på Viaplay och annat, med en alldeles ny box.

Hurra.

cecilia Giertta

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.