Vinst ändå i anspråkslös arena

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Hade verkligen herrarna accepterat det? Eller ens behövt fundera över att acceptera det? Nä jag tror inte det.

Världens högst rankade fotbollslandslag, de svenska damerna, spelar OS-kval, jämte turneringen Nations League. Första matchen spelades hemma mot Spanien, fyllda läktare, pompa och ståhej. Stort stöd från supportrarna!

Andra matchen spelas i en italiensk mycket liten stad nästan tre timmars bilresa söder om Rom - i en anspråslös arena...

Elin Rubensson i en närkamp i möttet medItalien på Teofilo Patini-arenan i Castel di Sangro, Italien. Foto: Jonas Ekströmer / TT


 Arenan tar enligt uppgift max 6 000 åskådare, ungefär lika många som bor i den mycket lilla staden. Svårt för supportrar att sluta upp, och en nonchalans som man knappast vet hur man ska kunna hantera utan att på riktigt bli lika arg som de spanska fotbollsspelarna efter den berömda kyssen.
Hur är det möjligt att ett lands fotbollsförbund, Italiens, kan med att behandla sitt landslag på det sättet? Hur kan förbundet med att behandla världens högst rankade damlag på detta sätt? Hur kan internationella fotbollsförbund acceptera att ett nationellt förbund behandlar sitt kvinnliga landslag och dess motståndare på det här sättet?

Hårresande skillnad

Det är faktiskt fullkomligt hårresande.
Och inget som ett manligt landslag någonsin skulle behöva finna sig i. Varken att spela i en pytteliten stad eller att spela utan tillgång till VAR. Men det måste damerna. Och det är mot den bakgrunden som ilskan över den nu sparkade spanske fotbollsbasen måste ses. Ilskan över att alltid vara satt på undantag, att alltid behöva slåss för sina självklara rättigheter, att behöva strejka och bli skitförbannad för att få sina helt självklara krav uppfyllda.
Sverige är starkt i detta. Landslaget är värt all beundran. Men att det verkligen sker utan att internationella förbund tar italienska förbundet i örat och säger ”ajabaja, skärpning” är en gåta.

Krav på TV-tittarna

Lika konstigt är Telia som ägare av TV4, kanalen som nu lägger ner det mesta av journalistiskt arbete och sparar in på sina stora tittarsuccéer. TV4Play, där matchen Italien -Sverige går, kräver att man är pluskund för att kunna se matchen. Enligt Telia är man just pluskund om man som jag köpt TV-paket från Telia som innehållit bla CMore, som ju också ägs av Telia genom TV4. När Cmore försvann, skulle man bli en pluskund på TV4 Play, sa Telia. Men den infon verkar inte gått fram.
Tack och lov att sportradion finns kvar som public service kanal. För som Telia behandlar sina TV-kunder finns det snart inga kvar. Och där har man bara sin egen inkompetens att skylla på.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.