"Varför ska någon behöva åka ur?"

SVT har i år samlat mycket sprida deltagare i sitt mästarprogram. I de fyra första programmen ska bland andra före detta fotbollshjältar göra upp med friidrottare, cyklister med skidskyttar. Sen är det dags för före detta ishockeyspelare att göra entre.
Den där nattduellen...
Förre fotbollsspelaren Dan Corneliusson var länge sen man skymtade, liksom Bernt Johansson, medan Torgny Mogren fortfarande är med. Magdalena Forsberg och Helen Ekholm känns som de fortfarande är aktiva, och Malin Ewerlöv, fruktansvärt vältränad. I första programmet åker ingen ut, men i andra programmet börjar
Nattduellen där den sämsta från dagens tävlingar ska utmana en av de andra.
Vill det sig illa åker den utmanade ut.
Programmets svagaste punkt
Och det är här jag kan tycka att programmet har sin svagaste punkt.
Varför måste en av idrottarna egentligen åka ut? Räcker det inte med att de tävlar mot varandra, i stekande hetta eller iskallt vatten, och vinner poäng? Inte behöver de åka ut för att tv-tittarna ska följa spänningen i kampen mellan mästarna?
Det betyder ju att man aldrig lär känna de forna stjärnorna mer än som tillfällig tv-bekantskaper. Och det är verkligen synd, för de flesta av tv-tittarna får aldrig en mer personlig kontakt med deltagarna än i Mästarnas Mästare.
Låt alla stanna!
Ju längre de forna mästarna är med, desto mer lär man känna dem och desto större förståelse för man hur enormt hårt och slitsamt det är att vara elitidrottare.
Vilken ansträngning det krävs för att nå toppen och stanna där. Men stannar deltagarna bara kvar ett program, får man aldrig möjlighet till den insikten. Och det är verkligen synd, när nu idrottarna valt att vara med, och upplägget är så bra som det är.
Ett förslag till SVT inför nästa omgång är att låta alla vara kvar och sen låta de två deltagarna med mest poäng i resp grupp göra upp om slutsegern. Då har man fått en rättvis kamp, och inte en kamp som avgörs av slumpgeneratorn Nattduellen.
Utveckla med intervjuer!
Om man går ett steg längre, vore det ganska intressant att också få intervjuer med deltagarna; det måste finnas hur mycket som helst att berätta, nu när den aktiva karriären är över. Om galna motståndare, om värdelösa arrangemang, om tjuv- och rackarspel. Och vad gör de nu egentligen i sina liv? När de är f.d?
För övrigt kan jag inte låta bli att förbluffas över kohandeln mellan tv-kanalerna när det gäller olika idrottsevenemang. Att Kanal 5 fått köpa Sverige-Irland av TV 4-Gruppen känns helt vansinnigt, och får åtminstone mig att bäva när TV 4-Gruppen köpt ex elitserien i ishockey.
Vill det sig illa blir det ett jäkla bläddrande mellan kanalerna innan man hittar matcherna. Och det tjänar knappast elitserien på, inte heller publiken i arenorna.
Tur att Radiosporten finns, men det kanske man inte får nämna i en tv-krönika?
Mest lästa just nu
Ekonomiskt ansvariga i ishockeyns tvillingklubbar, Djurgården och AIK jublar. Hundratals miljoner ligger i potten när lagen ska mötas i den hockeyallsvenska finalen.
AIK var klart sedan tidigare efter 4-2 i matchserien mot Karlskoga.
20 sekunder in i femte perioden frälste Albin Grewe sitt Djurgården med sitt 2-1 mot Södertälje. 4-3 i matcher i en stenhård matchserie.
Publiksuccén fortsätter. Fler människor följer elitfotbollen än någonsin.Klubbarna räknar glatt publikintäkterna. Över en kvarts miljon åskådare på premiärmatcherna i Allsvenskan och Superettan.
Över 260 000 åskådare såg klubbarnas hemmapremiärer på plats i Allsvenskan och Superettan. Totalt sågs de två första omgångarna av 261 385 åskådare, en stor ökning jämfört med förra årets 240 021 åskådare vid samma tidpunkt.
- Vi har haft två fantastiskt premiärhelger, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.
Nu har det hänt igen. En bedragare har slagit till och lurat till sig pengar – den här gången mot en liten idrottsklubb. 226 000 kronor försvann från Häggenås Sportklubbs kassa.
– Det känns overkligt. Att en liten ideell förening ska drabbas så här. Det är pengar som vi har slitit för i åratal, säger Ida ordförande, Ida Lindman, till Östersunds-Posten.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Carlsberg Group är tillbaka i den europeiska landslagsfotbollens finrum. Här är man väl insatta i konsten att skapa avtal som gynnar varumärket. Via nya partnerskap med dels UEFA och dels Svenska Fotbollförbundet är bolaget nu fotbollsölet till och med år 2030.
Avtalet har en betoning på en jämn fördelning mellan herr- och dammästerskapen.
Folkspel är föreningslivet eget lotteriaktör. Sedan och erbjuder bland annat föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.
I senaste dragningen gick vinsten till breddföreningen med fotboll och innebandy i sin verksamhet, Luleå SK.
I rena glädjeyran storspelade Beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig och är klara för kvartsfinal på världstourtävlingen Elite 16 i Saquarema, Brasilien. Svenskarna besegrade fransmännen Rémi Bassereau och Calvin Ayé med 2–0 i set och det var som att fira att de stadigt återkommer i SVT i år.
SVT har nämligen säkrat sändningsrättigheterna till den högsta divisionen på proffstouren, Elite 16, under 2025 och 2026. Det blir beachvolleyboll med lag Åhman/Hellvig i mängd de kommande två säsongerna.
MFF satsar på en stjärnvärvning. Islänningen Arnór Sigurdsson är klar för klubben.
26-åringen håller dokumenterat hög klass och när MFF fick chansen accepterades att han kostar några miljoner. an får tröja nummer åtta och ansluter till laget nästa vecka.Tränaren Henrik Rydström är lyrisk :– Tittar man på vad han gjorde i allsvenskan, så var det en offensiv av högsta klass. Han kan spela i olika offesiva positioner. Han kan vara åtta, tia eller ytter.