Tänk om Zlatan hade kommit i toppluva...

Det var ju någon med mobilkamera som fångade Zlatan Ibrahimovic vid köttdisken i Bro i helgen. Han log glatt och galaarrangörerna fick hopp.
Ovation för en man i toppluva
Det hade sett ut, en Zlatan Ibrahimovic i toppluva släntrande in på scenen med tusentals hedersgäster, i klänningar och smokingar, i en stående ovation.
Som den specielle person han är hade Zlatan kunnat göra en entré som ingen skulle ha glömt. Han som gillar det där extra, det ingen annan klarar.
Men om han satt i sin jaktstuga på sin ö i Mälaren eller om flugit hem i sitt eget plan till Paris framkom aldrig. Marcus Allbäck tog emot priset ”Årets manlige idrottare” och sa att Zlatan var i Paris, men det hade han nog gjort oavsett om stjärnan varit bara några mil bort.
Den här gången hjälpte inga övertalningsförsök. Och ingen vet om fotbollen verkligen stoppade honom...
Hon tog över, tack och lov
Det blir lite mer effekt nu när han sa nej, desto mer efterlängtad är han nästa gång. Han lär vara högaktuell då.
Fast det känns lite märkligt att Zlatan med sina fantastiska mål och spel inte räckte till i omröstningen. Säger det något om hans status hos folket?
Ingen, tror inte eller Zlatan gör det, missunnar Lisa Nordén att få Jerringpriset. Av 391 000 röster från svenska folket gick 38 procent till hennes fördel.
Lagom som svenskarna förlorade Anja Pärsson och Karolina Kluft kom Lisa som på beställning.
Lisas felaktiga val av klänning
Fyra gånger fick hon kliva upp på scenen under kvällen och försöka hitta på nya tacktal. En prestation bara det. Men Lisas år är fantastiskt, med framgångarna i VM och OS, och alla inser hur mycket träning och slit som ligger bakom. Hon är beundrad!
- Hade jag haft det här på känn hade jag valt en annan klänning, skrattade Lisa när hon bar upp sitt omfångsrika svarta släp.
Globen fylldes av hundratals stjärnor, det rådde trängseln mellan alla medaljtyngda, välkända och många förmögna. Riggade till tusen, ni skulle ha sett på nära håll.
Då får de handsvett
Damer som har grinat illa, svettats, utstött glädje och besvikelse var nu stylade och klädda i den ena festblåsan värre än den andra. Vi har sett dem i träningsoverall och vardagen, nu gällde rena tävlan i att vara mest fixad.
Herrarna var inte ett dugg sämre. Smoking eller mörk kostym gällde och många höll ständig koll på att den vita skjortan satt rätt och sneglande gärna mot närmaste spegel
Hur vana de än är vid uppmärksamhet och intervjuer så är galan något utöver det vanliga. De syns på deras flackande blickar och plötsliga skratt. Ska de dessutom medverka på scenen och hålla tal får de lätt handsvett. Då är de som vanligt folk.
- Vi är inte så duktiga på att njuta av fest och glaumor. Det borde vi, de här stunderna behövs, påpekade Lisa Nordén av alla, hon som ofta ensam ägnar tusentals timmar till träning.
De blir lättare i fortsättningen, då kan hon tänka på den här kvällen i Globen.
Mest lästa just nu
Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr
Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.
Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.
Länsstyrelsen i Kalmar län har nu godkänt kommunens, och SHL-laget IK Oskarshamns förslag, om att bygga en ny centrumnära hockeyarena, belägen vid den norra infarten.
-Ännu ett steg mot en ny arena, det är förstås mycket glädjande, kommenterar Johan Göransson, ny klubbdirektör för säsongen efter Martin Åkerberg som valde att stiga av våren 2022.
Sommaren 2019 föll Sverige/Stockholm med röstsiffrorna 47-34 mot Milano /Cortina om värdskapet för 2026 års olympiska vinterspel. Folkopinionen och Stockholms stad, som vägrade att lämna ekonomiska garantier, var avgörande för IOK:s val.
Fyra år senare är SOK, Sveriges Olympiska Kommitté och RF, Riksidrottsförbundet samt Sveriges Paraolympiska Kommitté beredda att ännu en gång pröva lyckas hos IOK. Sverige har sökt OS värdskap inte mindre än nio gånger tidigare – utan att ha lyckats. Tionde gången gillt?
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Här får gärna flera banker runt om i Sverige ta intryck och göra likadant - så kan många föreningar tänkas resonera efter nyheten från norr. De styrande på Sparbanken Nord var på sitt bästa humör och tog beslutet att dela ut 200 000 kronor vardera till de elitsatsande föreningarna i länet och där partnerskap finns sedan tidigare.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR). Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.
Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.