Verkligheten är tillräcklig - gör inte allt ännu värre
Det var vad ingen ville höra. Men var och en hade det på känn. Corona-viruset härjar i Europa och i Sverige finns nya larmrapporter.
Därför stoppade regeringen planerna på lättnader i besöksbegränsningen. 50 blir inte 500 utan förblir 50.

Hotet mot vår hälsa och ytterst våra liv måste avvärjas, det förstår alla, men varför göra det ännu värre?
Både hockeyn och fotbollen har upprättat alternativa planer med anpassade arenor, där människor slussas in och alla inblandade, regeringen, FHM och idrotten borde bli belåtna, men parterna har inte ens diskuterat de här lösningarna, kommunikationen är obefintlig.
Så minimalt samarbete
Flexibel logistik borde vara det mest naturliga för alla parter. Men de orden tycks inte finnas i beslutfattarnas vokabulär.
Det är ytterst märkligt att inte samarbete dominerar corona-diskussionerna.
Utebliven kontakt och besynnerligt litet utbyte av tankar och sakförhållanden ska i rimlighetens namn prägla kontakterna mellan parterna.
Fotbollen har presenterat sin alternativa lösning, men har inte ens fått en artig kommentar till svar. Det uppstod bara en tystnad efteråt. Uppenbarligen tyckte varken regeringen eller FHM att förslaget var värt att diskutera. Hockeyns förslag var snarlikt så det var väl lika uruselt, i beslutfattarnas ögon.
Detta sker i en stund när enorma värden kan gå förlorade – för evigt. Så illa är det. Lite varstans i Sverige växer oron. Många befarar att betalningsföreläggande snartska börja droppa in.
Priset ärt högt, ofattbart högt. Klubbar förbund, företag riskerar att gå omkull.
För att inte tala om arenor. Till och med Nationalarenan Friends hotas.
Intäkterna är obefintliga, utgifterna är bestående och i ledningen medger att situationen är prekär. Förra vd:n Marie Lindqvist hävdade i en intervju att ”vi står inför en verklig kollaps”.
Hon uteslöt inte det värsta: ”Med samma villkor kanske vi inte finns kvar om något år!”
Nationalklenoden i fara
Notera, det gäller nationalarenan, klenoden bland svenska anläggningar, där det finns plats för 50 000 åskådare, där festernas fest har hållits. Den arenan kan om något år stå övergiven. Där släpps i dag inte 500 personer in Trots att de människorna skulle slussas, bevakas och ledsagas till sin respektive stol. Mot den bakgrunden är det inte konstigt att svensken struntar i att efterlevea corona-reglerna lika disciplinerat som tidigare. FHM och regeringen är inte trovärdiga längre.
Flexibel logistik kan de inte stava till. Bara genom att glänta lite på ytterdörrarna, under föreslagna kontrollerade former, runt om i kultur – och idrotts-Sverige skulle människor se möjligheter i stället för problem.
Krisen räcker till ändå.
Mest lästa just nu
Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr
Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.
Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.
SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.
Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.
Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.
Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.
Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering.
– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).
Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR). Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.
Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.
1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext, - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.
Skriv kommentar