Hallams nya filosofi i Tre Kronor

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

När Tre Kronor VM-genrepar i Schweiz och Tjeckien intervjuar Tre Kronors presschef, Linus Hugosson, lagets förbundskapten Sam Hallam i streamingtjänsten Viaplays sändning. Gissa om Hugosson ställde besvärande frågor!

Det är självklart att journalistiskt nederlag, ett klavertramp modell större, att Viaplay ber om hjälp av en förbundsanställd för att få förbundskaptenens syn på den nyss avslutade matchen.

Två förbundsanställda samtalar efter matchen.Förbundskapten Sam Hallam intervjuas av Tre Kronors presschef,Linus Hugosson. En något märklig situation. Foto: TT

Att Viaplay har en finansiell besvärlig sits är väl känt, 20 juli 2023 meddelades att bolaget gjorde en rörelseförlust på 6,5 miljarder för andra kvartalet.  Samma dag blev franska Groupe Chanel + ägare till 12 procent av aktierna. Ett stort sparprogram sjösattes och andelen anställda ska minska med  25 procent.

VIalays måste snåla

Att plocka in presschefer i intervjuroller inför ett mästerskap visar att Viaplay befinner sig på ett sluttande plan. Under VM har Viaplay laddat upp med flera gästexperter, bland dem Peter Forsberg. ”Foppa” kanske ska begära förskott på lönen.
Matchen kommenterades från en studio i Stockholm av Niklas Jidhe och Ola Josefson, expert.
 De öste beröm över de sju NHL-proffs som fanns på isen, av dessa var det strängt taget endast målvakten Jesper Wallstedt, Minnesota Wild, som visade klass. Ja, han räddades Tre Kronors 2-1 seger efter flera avgörande räddningar i första och andra perioden.
Tre Kronors trupp omfattar nu 15 NHL-spelare, antalet kommer att stiga. Ytterligare några finns tillgängliga, bland dem Los Angeles duon Adrian Kempe och Viktor Arvidsson. Dock ingen Leo Carlsson, Anaheim-spelaren som VM-debuterade i Riga VM förra våren genom att bli tidernas yngste VM målskytt.
Han valdes sedan i andra rundan och har under sin första säsong i NHL noterats för 29 poäng (12+17) på 55 matcher. Det är oklart varför Sam Hallam valt bort Leo. På frågan varför svarar Tre Kronors ledning att ”de endast kommenterar spelare som är uttagna”.

Då: "Bara SHL-spelare kommer med"

På onsdag, den 8 maj,  offentliggörs VM-truppen. Tre Kronor inleder mot USA den 10 maj i Ostrava.
Sam Hallam har tidigare under säsongen betonat att hans VM-lag ska bestå av en stomme av spelare från SHL och europeiska ligor.
  Ett tankesätt han helt lämnat, i stället kommer VM-truppen att innehålla upp mot 20 NHL-spelare. Precis som Rikard Grönborg byggde det senaste guldlaget i Köpenhamn VM 2018 med 19 NHL-spelare.
Sam Hallam kommer att ha stöd av hela 20 ledare i olika funktioner.
Aldrig tidigare har en svensk hockeytrupp var så manstark, 19 manliga ledare och en kvinna, Mari Bohman. Inte mindre än tre assisterande coacher kommer att bistå på bänken. Dessa är Stefan Klockare, Nicklas Rahm och Josef Boumedienne. Förre NHL-spelaren Patrik Hörnqvist är assisterande general manager och ingår dessutom i något som kallas ”team staff”.
Ju fler kockar desto sämre soppa är ett gammalt ordspråk som används för att påpeka vikten av tydlig ledning och tydlig ansvarsfördelning, för att undvika för mycket inblandning och förvirring.
Tre Kronor har missat medalj i de fyra senaste mästerskapen, Sam Hallams första år vid rorkulten slutade med uttåg mot Lettland i kvartsfinal i Riga. 

 

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.