Kommunerna gör vinst vid event

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De lågt hängande frukterna är plockade och idag vet de flesta destinationer vilka event och möten som genererar högst return on investment, ROI, vilket stärker rättighetsinnehavarnas förhandlingsposition samtidigt som de ställer högre krav på destinationerna inte minst gällande säkerhet. 

Men även fler politiker har lärt sig att event och möten inte bara kostar och är till besvär.

Rätt genomförda kan de vara som ett kinderägg och kommunens bästa investering på arbete till unga och för att motverka utanförskap. Event och möten är som ett isberg, 

Det som syns på ytan är PR och ekonomi men de stora värdena, medborgarnas stolthet, integration, folkhälsa, rörelseglädje, och möjlighet till volontärskap och att vara del av ngt större ligger under ytan. 

Betydande vinster

Event bidrar till att stärka platsvarumärket, destinationsutveckling, men genererar även betydande intäkter och arbetstillfällen. 

Men för att Sverige skall klättra på SportCals nations index och i den internationella eventstatistiken behöver Sverige fler personer på ledande poster i de internationella förbunden. 

Kriget i Ukraina är förfärligt men skapar också nya möjligheter. Event som skulle genomförts i Belarus och Ryssland behöver akut nya värdländer och flera stolar i internationella idrottsförbund blir nu lediga. 

Rättighetsinnehavarna vet också att deras event utvecklas om de placeras i Sverige. Vi behöver inte sminka grisen med greenwash och sportswash. 

Vi skall fortsätta vara äkta, och stärka förtroendet för branschen med content. Sveriges USPar är demokrati, hållbarhet och jämställdhet och att vi levererar vad vi lovat.

Filmbranschen i Sverige har länge efterfrågat en investering från statens sida för filminspelningar i Sverige. Filmproduktioner genererar som event och möten mätbar omsättning, arbetstillfällen och en mycket bra utväxling på offentligt investerade medel. 

Investeringen görs i många andra länder och ambitionen är att fler filmproduktioner skall välja Sverige som inspelningsland. 

Event- Sveriges Eva Hamilton?

Eva Hamilton Ordförande Film-och TV producenterna har länge bearbetat regeringen och i höstas presenterade förre kulturministern Amanda Lind ett förslag på 100 miljoner kr/år. Tillväxtverket har rekommenderat ett förslag på 300 miljoner kronor. Nu är ärendet på remiss och Sveriges utrikes/handelsmininster deltar på fimfestivalen i Cannes för att marknadsföra Sverige som land för filminspelningar. 

Sverige behöver ett Event Sweden. Vem är Event- Sveriges Eva Hamilton?

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.