Kommunerna gör vinst vid event

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

De lågt hängande frukterna är plockade och idag vet de flesta destinationer vilka event och möten som genererar högst return on investment, ROI, vilket stärker rättighetsinnehavarnas förhandlingsposition samtidigt som de ställer högre krav på destinationerna inte minst gällande säkerhet. 

Men även fler politiker har lärt sig att event och möten inte bara kostar och är till besvär.

Rätt genomförda kan de vara som ett kinderägg och kommunens bästa investering på arbete till unga och för att motverka utanförskap. Event och möten är som ett isberg, 

Det som syns på ytan är PR och ekonomi men de stora värdena, medborgarnas stolthet, integration, folkhälsa, rörelseglädje, och möjlighet till volontärskap och att vara del av ngt större ligger under ytan. 

Betydande vinster

Event bidrar till att stärka platsvarumärket, destinationsutveckling, men genererar även betydande intäkter och arbetstillfällen. 

Men för att Sverige skall klättra på SportCals nations index och i den internationella eventstatistiken behöver Sverige fler personer på ledande poster i de internationella förbunden. 

Kriget i Ukraina är förfärligt men skapar också nya möjligheter. Event som skulle genomförts i Belarus och Ryssland behöver akut nya värdländer och flera stolar i internationella idrottsförbund blir nu lediga. 

Rättighetsinnehavarna vet också att deras event utvecklas om de placeras i Sverige. Vi behöver inte sminka grisen med greenwash och sportswash. 

Vi skall fortsätta vara äkta, och stärka förtroendet för branschen med content. Sveriges USPar är demokrati, hållbarhet och jämställdhet och att vi levererar vad vi lovat.

Filmbranschen i Sverige har länge efterfrågat en investering från statens sida för filminspelningar i Sverige. Filmproduktioner genererar som event och möten mätbar omsättning, arbetstillfällen och en mycket bra utväxling på offentligt investerade medel. 

Investeringen görs i många andra länder och ambitionen är att fler filmproduktioner skall välja Sverige som inspelningsland. 

Event- Sveriges Eva Hamilton?

Eva Hamilton Ordförande Film-och TV producenterna har länge bearbetat regeringen och i höstas presenterade förre kulturministern Amanda Lind ett förslag på 100 miljoner kr/år. Tillväxtverket har rekommenderat ett förslag på 300 miljoner kronor. Nu är ärendet på remiss och Sveriges utrikes/handelsmininster deltar på fimfestivalen i Cannes för att marknadsföra Sverige som land för filminspelningar. 

Sverige behöver ett Event Sweden. Vem är Event- Sveriges Eva Hamilton?

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Miljardären och H&M-arvingen Karl-Johan Persson gör ytterligare en investering för att etablera sig inom idrottens agentverksamhet. Efter att han köpte in sig i Wesport tar han nu också över agentfirman Footnation för runt 20 miljoner.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

Nu presenteras studien som påvisar tydligt – Det finns ingen fördel att löpa i kompressionsstrumpor. Den som används av åtskilliga tusen människori i träning och rehabilitering. Men nyttan är diskutabel

– Man kan ta sig en funderare om man ska lägga dem på hyllan, säger specialistläkaren Sophia Halldin Lindorsson som skrivit en avhandling på ämnet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Plötsligt kommer beskedet . Glenn Strömberg, 62, gör sina sista dagar på SVT i nästa vecka. Efter 26 år lämnar han och går till Viaplay Group.

– Viaplay är väldigt glada och stolta över att vi kom överens med Glenn om ett flerårigt avtal, säger presschefen Fredrik Johansson.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.