Var går gränsen för yttrandefrihet?

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Varför måste en extremist få stoppa hundratals barn från att idrotta?

1200 Järvabarn var anmälda till Järva Skolstafett som skulle bli en viktigare idrottsfest än någonsin. Barnen springer genom Järvaveckans tältområde och får sina priser på Järvaveckans stora scen. Men en dansk kom emellan.

Polisen förbereder för nya insatser.

Efter ungdomarna kommer kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Fridays for Future upp på scenen.  Viktiga makthavare och massmedia överallt. Vilken underbar upplevelse för Järvas barn efter två år av pandemi!

Men en ökänd islamofob har sökt polistillstånd för att få förnedra muslimer - på samma plats och samma tid och polisen har känt sig tvungna att gå honom till mötes.  Ungdomarna stoppas därmed.

”Det är vårt jobb att se till att människor får möjlighet att utöva sina grundlagsskyddade rättigheter att uttrycka sina åsikter. Vi har en särskild insats och vår bedömning är att vi kan hantera eventuella ordningsstörningar”, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till DN.

Skolor måste ställa in

Men det  innebär att en efter en av skolorna måste ställa in.  

Allt för att en dansk islamofob kräver att få vidga klyftan mellan oss och dem.

- Klyftan i hälsa mellan Järva och Östermalm.

- Klyftan mellan hundratals Järvabarn och makthavare.

Här sätter en pervers dansk effektivt stopp för en dag av verkligt väl fungerande integration.

Jag förstår att polisen måste följa lagen, och att lagen är skriven för yttrandefriheten, men är det verkligen yttrandefrihet?

OM jag söker tillstånd att få stå med Djurgårds-halsduk vid AIK-insläppet till nästa derby på Friends arena för att där paradera med en gris iklädd Daniel Tjernströms gulsvarta matchtröja.

Kräver yttrandefriheten att jag får det tillståndet?

Om en vän samtidigt gör samma sak vid Djurgårdens insläpp, men iklädd AIK-kläder med en gris i Kim Källströms matchtröja.  Om jag sen dödar grisen och bränner tröjan.Kräver yttrandefriheten att jag får göra det?- Är det någon som tror att det derbyt skulle kunna spelas?

- Skulle antikristdemokraternas Ebba Usch kräva att polisen skjuter minst hundra huliganer?

Märkliga gränser

Jag menar att det borde finnas en gräns mellan yttrycksfrihet och medveten förnedring, och att den gränsen inte går vid någon specifik religion eller bok.

Nu tycks det råda en gräns vid att medvetet söka upp en vald målgrupp för att förnedra den så att upplopp ska uppstå.

När gränsen borde gå vid att medvetet förstöra.

 

 

 

*

Thomas Ejderhov

Fakta

Tillståndet gäller en plats som ligger nära Spånga IP men samtidigt är helt skymd bakom en stor ishall.  Klockan 11.00 startar Järva skolstafetts prisutdelning på Järvaveckans stora scen. Därifrån är det helt omöjligt att se eller höra om någonting pågår på parkeringsplatsen.  Dessutom ställer vi, i så fall, funktionärer på cykelbanan mellan Spånga IP och förskolan för att säkerställa att inga barn springer upp den vägen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.