Var går gränsen för yttrandefrihet?

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Varför måste en extremist få stoppa hundratals barn från att idrotta?

1200 Järvabarn var anmälda till Järva Skolstafett som skulle bli en viktigare idrottsfest än någonsin. Barnen springer genom Järvaveckans tältområde och får sina priser på Järvaveckans stora scen. Men en dansk kom emellan.

Polisen förbereder för nya insatser.

Efter ungdomarna kommer kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Fridays for Future upp på scenen.  Viktiga makthavare och massmedia överallt. Vilken underbar upplevelse för Järvas barn efter två år av pandemi!

Men en ökänd islamofob har sökt polistillstånd för att få förnedra muslimer - på samma plats och samma tid och polisen har känt sig tvungna att gå honom till mötes.  Ungdomarna stoppas därmed.

”Det är vårt jobb att se till att människor får möjlighet att utöva sina grundlagsskyddade rättigheter att uttrycka sina åsikter. Vi har en särskild insats och vår bedömning är att vi kan hantera eventuella ordningsstörningar”, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till DN.

Skolor måste ställa in

Men det  innebär att en efter en av skolorna måste ställa in.  

Allt för att en dansk islamofob kräver att få vidga klyftan mellan oss och dem.

- Klyftan i hälsa mellan Järva och Östermalm.

- Klyftan mellan hundratals Järvabarn och makthavare.

Här sätter en pervers dansk effektivt stopp för en dag av verkligt väl fungerande integration.

Jag förstår att polisen måste följa lagen, och att lagen är skriven för yttrandefriheten, men är det verkligen yttrandefrihet?

OM jag söker tillstånd att få stå med Djurgårds-halsduk vid AIK-insläppet till nästa derby på Friends arena för att där paradera med en gris iklädd Daniel Tjernströms gulsvarta matchtröja.

Kräver yttrandefriheten att jag får det tillståndet?

Om en vän samtidigt gör samma sak vid Djurgårdens insläpp, men iklädd AIK-kläder med en gris i Kim Källströms matchtröja.  Om jag sen dödar grisen och bränner tröjan.Kräver yttrandefriheten att jag får göra det?- Är det någon som tror att det derbyt skulle kunna spelas?

- Skulle antikristdemokraternas Ebba Usch kräva att polisen skjuter minst hundra huliganer?

Märkliga gränser

Jag menar att det borde finnas en gräns mellan yttrycksfrihet och medveten förnedring, och att den gränsen inte går vid någon specifik religion eller bok.

Nu tycks det råda en gräns vid att medvetet söka upp en vald målgrupp för att förnedra den så att upplopp ska uppstå.

När gränsen borde gå vid att medvetet förstöra.

 

 

 

*

Thomas Ejderhov

Fakta

Tillståndet gäller en plats som ligger nära Spånga IP men samtidigt är helt skymd bakom en stor ishall.  Klockan 11.00 startar Järva skolstafetts prisutdelning på Järvaveckans stora scen. Därifrån är det helt omöjligt att se eller höra om någonting pågår på parkeringsplatsen.  Dessutom ställer vi, i så fall, funktionärer på cykelbanan mellan Spånga IP och förskolan för att säkerställa att inga barn springer upp den vägen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.