Var går gränsen för yttrandefrihet?

Denna text är en krönika. Syftet med texten är att påverka. Åsikterna är skribentens egna.

Varför måste en extremist få stoppa hundratals barn från att idrotta?

1200 Järvabarn var anmälda till Järva Skolstafett som skulle bli en viktigare idrottsfest än någonsin. Barnen springer genom Järvaveckans tältområde och får sina priser på Järvaveckans stora scen. Men en dansk kom emellan.

Polisen förbereder för nya insatser.

Efter ungdomarna kommer kulturminister Jeanette Gustafsdotter och Fridays for Future upp på scenen.  Viktiga makthavare och massmedia överallt. Vilken underbar upplevelse för Järvas barn efter två år av pandemi!

Men en ökänd islamofob har sökt polistillstånd för att få förnedra muslimer - på samma plats och samma tid och polisen har känt sig tvungna att gå honom till mötes.  Ungdomarna stoppas därmed.

”Det är vårt jobb att se till att människor får möjlighet att utöva sina grundlagsskyddade rättigheter att uttrycka sina åsikter. Vi har en särskild insats och vår bedömning är att vi kan hantera eventuella ordningsstörningar”, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till DN.

Skolor måste ställa in

Men det  innebär att en efter en av skolorna måste ställa in.  

Allt för att en dansk islamofob kräver att få vidga klyftan mellan oss och dem.

- Klyftan i hälsa mellan Järva och Östermalm.

- Klyftan mellan hundratals Järvabarn och makthavare.

Här sätter en pervers dansk effektivt stopp för en dag av verkligt väl fungerande integration.

Jag förstår att polisen måste följa lagen, och att lagen är skriven för yttrandefriheten, men är det verkligen yttrandefrihet?

OM jag söker tillstånd att få stå med Djurgårds-halsduk vid AIK-insläppet till nästa derby på Friends arena för att där paradera med en gris iklädd Daniel Tjernströms gulsvarta matchtröja.

Kräver yttrandefriheten att jag får det tillståndet?

Om en vän samtidigt gör samma sak vid Djurgårdens insläpp, men iklädd AIK-kläder med en gris i Kim Källströms matchtröja.  Om jag sen dödar grisen och bränner tröjan.Kräver yttrandefriheten att jag får göra det?- Är det någon som tror att det derbyt skulle kunna spelas?

- Skulle antikristdemokraternas Ebba Usch kräva att polisen skjuter minst hundra huliganer?

Märkliga gränser

Jag menar att det borde finnas en gräns mellan yttrycksfrihet och medveten förnedring, och att den gränsen inte går vid någon specifik religion eller bok.

Nu tycks det råda en gräns vid att medvetet söka upp en vald målgrupp för att förnedra den så att upplopp ska uppstå.

När gränsen borde gå vid att medvetet förstöra.

 

 

 

*

Thomas Ejderhov

Fakta

Tillståndet gäller en plats som ligger nära Spånga IP men samtidigt är helt skymd bakom en stor ishall.  Klockan 11.00 startar Järva skolstafetts prisutdelning på Järvaveckans stora scen. Därifrån är det helt omöjligt att se eller höra om någonting pågår på parkeringsplatsen.  Dessutom ställer vi, i så fall, funktionärer på cykelbanan mellan Spånga IP och förskolan för att säkerställa att inga barn springer upp den vägen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Häcken har utvecklats till en unik klubb i Sverige.
-Men så har vi också jobbat hårt för att komma dit vi är i dag, betonar klubbdirektören, Marcus Jodin.
Han njuter av den ekonomiska bilden och uppmärksamheten – på ett annorlunda sätt.  Han ska nämligen göra dubbla starter i Vasaloppet!
Häcken har två lag i stafett-Vasan, Marcus ingår i det ena laget på fredagen och dessutom ska han starta i det stora loppet på söndag.
Han säger själv att han är rätt bra tränad och kan åka med ett leende.
Här är projektet som inte bara gynnar en idrott utan flera. Alla med något gemensamt – nämligen vatten.
Arena Vattnet är ett samarbete mellan idrottsförbund som har vattnet som sin arena – som segling, kanot, rodd, issegling, vattenskidor, wakeboard och motorsport på vatten.
Det skulle jag önska, ja, unna er allihopa.  Att se och höra det fantastiska, det som är få förunnat, att vara på plats i Sälen nu på på söndagsmorgonen. Bara några hundra personer förmånen att få  titta på. Desto fler, inte mindre än 15 000 skidåkare har huvudrollerna.
Det är några oförglömliga timmar i Berga By .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Viaplay Group trycker gasen i botten och maxar utbudet av motorsport med den nya satsningen "Motorhelg" i TV10-  med flera svenskar i reportage.. Framför allt  om svenskarna som konkurrerar i  IndyCar-premiären den 10 mars, och porträtt av  om det svenska löftet, Dino Beganovics resa i Formel 3. I premiären blir det även dokumentärer, om F1-kval och highlights från F2-race..

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.